Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-01-2009, 07:24 PM   #11
Riccolo
Member

Riccolo's Avatar

Default Re: Najbolji program za komponovanje (midi)????

Hvala vam kolege puno...Vi stte me bas iznapadali ovde kao da ste vi pravili Cubase,pa ljudi svako ima pravo na svoje misljenje...Nisam mnogo radio u Cubase-u pa mi se mozda zbog toga ne dopada...
Riccolo is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2009, 08:15 PM   #12
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Pa probaj onda Live heheh.....

Usput, nije te nitko iznapadao - svatko svoju devu hvali
Maiv is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2009, 08:57 PM   #13
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

meni je bio i ostao Cubase/nuendo zakon za midi. a naradio sam se na njemu zadnjih 18 godina da ne kazem koliko. isto za audio post produkciju... nema mi premca u brzini i preciznosti. naravno da je stvar i navike. ali i rezultata.

probao sam Logic, i nije los, ustvari poprilicno slican. samo su neke stvari bespotrebno komplicirane. svidjaju mi se njegovi pluginovi, al to nema veze sa editingom. ako bih recimo presao na mac, uz nuendo4, probao bih logic i malo vise, nisam zadrt, pogotovo za elektroniku.. cisto da me mozda odvede u neku drugu pricu.. za inspiraciju.. a i svidja mi se sto nije djavolje skup ko nuendo. sto se tice audio posta i audio editinga tu ga steinberg apsolutno sisa u workflowu.

kakav midi na pro toolsu ? to je uvijek bila najgora implementacija midi editinga. kod Digidesigna je u tome uvijek bilo kasnjenja.. kao ono usput. Steinberg i poslije Emagic u midiju uvijek bijahu milion svjetlosnih godina ispred.

ono sto me moram priznat brine je, dosao sam na kraj puta s jednoprocesrskim kompjuterom. i razmisljam o novom kompu,,, mejdutim internet je preplavnjen sa komentarima o iskljucivanju "multiprocesinga" da bi imao tocan realtime export.. pogotovo za Steinberg. nenzma koliko je kriv Vista.. ili VST3.. ali imam osjecaj da ode sve u pe em.,.. neuskladjeni driveri/asio/vst verzije/driveri .. kompjuteri sve brzi, a sve losije rade.. za ubit se..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2009, 09:06 PM   #14
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

Vec je receno x puta-sve je stvar navike (ili sto bi rekao moj drugar "svako nek si gu vozi svoju biciklu).
Ja sam dugo radio u sonaru i morao sam da se prebacim na steinberg(najvise zbog vsti-jeva i plug-ova koji nisu postojali u dx verziji a vst adapteri cesto nisu odradjivali posao kako treba) i posle 4 god na nuendu se i dalje ne osecam kao na domacem terenu kao sto je bilo sa sonarom.Najveci plus za sonar sto se tice editovanja midija su jako lepo reseni tool-ovi u piano rollu, pogotovo draw tool sa kojim je moguce vrlo brzo odraditi celu midi traku bez koriscenja icega drugog(cak ni tastature).Opet mij licni utisak-nuendo me maltene tera da pravim dosadne i sterilne aranzmane, da bi napravio bilo kakvu humanizaciju trebaju mi sati a sonar mi je to najcesce odradjivao sa par klikova na groove quantize(feeenomenalna alatka)
Opet...
Old 08-01-2009, 09:09 PM   #15
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

P.S.
Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
ono sto me moram priznat brine je, dosao sam na kraj puta s jednoprocesrskim kompjuterom. i razmisljam o novom kompu,,, mejdutim internet je preplavnjen sa komentarima o iskljucivanju "multiprocesinga" da bi imao tocan realtime export.. pogotovo za Steinberg. nenzma koliko je kriv Vista.. ili VST3.. ali imam osjecaj da ode sve u pe em.,.. neuskladjeni driveri/asio/vst verzije/driveri .. kompjuteri sve brzi, a sve losije rade.. za ubit se..
Kako je sve bilo lepo i posteno u doba trakasha
Old 08-01-2009, 09:25 PM   #16
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:
Originally Posted by Maiv View Post
Pa probaj onda Live heheh.....
znaci najgori midi piano roll ikada , ali dobro kad znas note napamet i naviknes se na lcd od kalkulatora onda i nije toliko strasno ali kad se posle nekog vremena vrnes u nuendu ... ijuu ... elem zaboravi na ableton , uzmi cubase/nuendo i ne smaraj se vise oko toga ... sve je lepo receno iznad mog posta ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2009, 09:34 PM   #17
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Riccolo View Post
Hvala vam kolege puno...Vi stte me bas iznapadali ovde kao da ste vi pravili Cubase,pa ljudi svako ima pravo na svoje misljenje...Nisam mnogo radio u Cubase-u pa mi se mozda zbog toga ne dopada...
Ma ne, pogresno si shvatio ton ovog mog posta... Nisam mislio da nikog napadam, vise sam izfrustriran sto ne mogu glatko da se skinem sa nuenda i predjem na sonar. A posto si pitao za misljenje, evo ja iznosim svoje...

Stvar navike naravno, mada se cesto uhvatim kako se pitam sto to nije uradjeno kao u nuendu, vrlo retko mi se desi obrnuta situacija (mada se ipak desi...) Da bi neko ocenio neke programe, mora sa oba da vlada dobro i da zna sve njihove fazone, skracenice i ostalo. Mozda cu vremenom da se naviknem na sonar, definitivno nisam jos usao u stos. A nuendo je corsokak sa svojih 2 GB i ostalim ogranicenjima... Cetvorka je preskupa za mene.

Na kraju - znas kako... Ne znam nikog ko kod nas radi muziku profi, da koristi nesto drugo sem Cubenda ili PT... Sigurno postoji dobar razlog za to, ali opet to ne mora nista da znaci.

BTW, probaj sonar 8 (sa patchevima 8.01 i 8.02), prilicno je sredjenija od 7 - rekao si da radis u sonaru 7...

Last edited by psionic; 08-01-2009 at 09:39 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2009, 09:51 PM   #18
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Jos nesto...
Boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka

Old 08-01-2009, 11:26 PM   #19
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Boj ne bije svijetlo oruzje, vec boj bije srce u junaka
DAMN RIGHT!!

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2009, 10:45 AM   #20
Riccolo
Member

Riccolo's Avatar

Hvala ljudi...Bas sam hteo da cujem vasa strucna misljenja...Sto se mane tice ostajem pri Sonarau verovatno samo da mi stigne osmica,a nisam skapirao koji live da probam Cubase live,alberton live,nisam bas najbolje skapirao...
Riccolo is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules