Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-08-2008, 12:56 PM   #1
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Koju elektrichnu bass gitaru uzeti do 400/500 e?

da mi ne odgovorite sa search opcijom, searchovao sam, i nashao ovu skorashnju temu, koja tek jedva dodiruje moje potrebe..

naime, poshto se bavim svakom vrstom muzike, treba mi neka versatile all in one gitara.. al poshto to ne postoji, onda mi je potrebno sledece:

1 da ima sub bassa (poshto dosta bass gitara koje sam svirao/snimao kao da imaju lowcut ispod 100/80 hz) poshto se uglavnom bavim masnijim rnb/hip hop/breakbeat/dnb zvukom i bitno mi je da gitara zvuchi dobro na celom zvuchnom spektru..

2 da ima onaj drveni vintage zvuk (ok, to bi bio semivitage poshto ovo pod 1 ne ide sa ovim pod 2)

3 da zvuchi dobro i kad nije ubodena u roland cube tj, da DI box moze da odradi posao valjano..

4 da preporuka bude iz lichnog iskustva a ne iz onoga shto je neko negde nachuo.. poshto je pitanje da li cu moci da uzmem gitaru na probu.

hvala puno, i pozdrav
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2008, 12:58 PM   #2
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Koju elektrichnu bass gitaru uzeti do 400/500 e?

fender precission bass
ako je tanak, promeni pojacalo, meni na ampegu rusi kucu
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2008, 01:43 PM   #3
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

kolko para? ima li ga u artistu? jel za tvrdu ili laganu svirku?

laik sam za basOve, sry...

hvala btw

edit: ne znam na koji ampeg mislish, al da znash da nemam pojachalo i da mogu samo ponekad da pozajmim neko, a za to mi onda trebaju i mikrofoni.. a sad bash nemam zivaca (chitaj: para) da trazim i jedno i drugo kao i trece.. 9og mi je rodjendan, pa sam dobio neke parice za rodj od rodbine i tako to..

edit2: ima pun kurac precission fendera.. na koji si mislio?

Last edited by HeatMan; 06-08-2008 at 01:46 PM.
Old 06-08-2008, 02:02 PM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

jbg, nisam ni ja neki strucnjak za basseve, odgovor sam ti napisao iz iskustva, kad mi neko dodje, i zvuci dobro, a ja ga pitam koji je bass.. Ne znam detaljne oznake, uglavnom bi na glavi pisalo precission bass i to je sve. A sto se pojacala tice, ja ih koristim kao preampe zapravo, snimajuci iz line out-a, narocito sto moj Ampeg V9 u predpojacanju ima 5 malih lampi, te itekako drugacije zvuci negoli sa Di-box-a. Jedino sto je on sad rastavljen i ceka bolje dane za generalni remont. Ja sam sa tim precissionima uspesno snimao od rocka do reggea i metala...
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2008, 02:07 PM   #5
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

hmmm.. moram da probam to kod mene da vidim kako mi pashe onda jbg.. sad gledam i cene su skroz ok.. nahvaljene serije bassova ali ima podosta varijanti

american vintage
american deluxe
american standard
artist
big block
classic
deluxe
highway one
i standard..

nadam se da nije samo do dizajna.. ja sam sviruckao nekog fendera P series, japanca iz '67 valjda.. do jaja zvuchi, al na cube-u.. a na njemu sve zvuchi do jaja..
Old 06-08-2008, 03:20 PM   #6
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

shta mislite o variax bassovima?
Old 06-08-2008, 10:04 PM   #7
didovzub
Member

didovzub's Avatar

variax to su line6 basovi s "emulacijama" različitih modela bas gitara?
meni je osobno zvuk presintetički na tim gitarama ,kao ?to su kolege gore spolenuli fenderovi precs. basevi su za te pare best buy
didovzub is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2008, 10:34 PM   #8
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Dobar Precision za 500 evra?!?!?! Ocu i ja, ali 2 odmah!

Precision ti je super, ali za svirku trzalicom. Svirao sam ga dugo pre nego sam kupio MM. Tu daje svoj maximum, isto kao i JB sa sviranjem prstima.
Kako god, niti ces naci dobre komade ovih gitara za tu lovu, niti ces naci ista drugo sto bi te zadovoljilo, a da ne potrosis 1000-1100 eura.
Imas thread gde je Franko Panko dao i neke demoe za bass koji je kupio. Fnder i to Mexico, ali radi stvarno pristojno, u stvari dobro, ali ima adekvatnu cenu, koju sam ti i spominjao.
Sve ostalo mozes da nadjes za manje love kradeno ili ako prodaje neko kome je zaista panika zivotna ili nekoga ko uopste ne zna sta prodaje, a gitara je malo oguljena, pa je daje jeftinije zbog "stanja"

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2008, 10:41 PM   #9
dawid
Senior Member

dawid's Avatar

ako nisi pri parama imas i mexicki fender precision. Mj basista je nasao za 400 eura i mislim da su im i inace cene tu negde. Mada ja nesto ne gotivim taj "drvenasti" vintage zvuk. Sto se tice "donjih" frekvencija...snimali smo u par navrata i tu nemam zamerki. Ranije je imao ariu pro 2 i vecito nam je falilo basa u slici.
Samo ne znam koliko ce ti bas gitara za te pare resiti problem koji imas.
dawid is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2008, 10:45 PM   #10
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ma moj glavni problem je moj mozak.. lozim se na bass odavno.. ocu da lepo kombinujem funk sa ostalim zanrovima al ne mogu to bez tih vrsta artikulacije.. da se ne lazemo, trilogy je super, ali pravi bass je pravi bass..

ajte ljudi mora da ima josh neshto dobro..
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules