Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Koju elektrichnu bass gitaru uzeti do 400/500 e? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23895)

HeatMan 06-08-2008 12:56 PM

Koju elektrichnu bass gitaru uzeti do 400/500 e?

da mi ne odgovorite sa search opcijom, searchovao sam, i nashao ovu skorashnju temu, koja tek jedva dodiruje moje potrebe..

naime, poshto se bavim svakom vrstom muzike, treba mi neka versatile all in one gitara.. al poshto to ne postoji, onda mi je potrebno sledece:

1 da ima sub bassa (poshto dosta bass gitara koje sam svirao/snimao kao da imaju lowcut ispod 100/80 hz) :? poshto se uglavnom bavim masnijim rnb/hip hop/breakbeat/dnb zvukom i bitno mi je da gitara zvuchi dobro na celom zvuchnom spektru..

2 da ima onaj drveni vintage zvuk (ok, to bi bio semivitage :) poshto ovo pod 1 ne ide sa ovim pod 2) :D

3 da zvuchi dobro i kad nije ubodena u roland cube :) tj, da DI box moze da odradi posao valjano..

4 da preporuka bude iz lichnog iskustva a ne iz onoga shto je neko negde nachuo.. :) poshto je pitanje da li cu moci da uzmem gitaru na probu.

hvala puno, i pozdrav

Arthur 06-08-2008 12:58 PM

Re: Koju elektrichnu bass gitaru uzeti do 400/500 e?

fender precission bass
ako je tanak, promeni pojacalo, meni na ampegu rusi kucu

HeatMan 06-08-2008 01:43 PM

kolko para? ima li ga u artistu? :) jel za tvrdu ili laganu svirku?

laik sam za basOve, sry... :?

hvala btw

edit: ne znam na koji ampeg mislish, al da znash da nemam pojachalo i da mogu samo ponekad da pozajmim neko, a za to mi onda trebaju i mikrofoni.. a sad bash nemam zivaca (chitaj: para) da trazim i jedno i drugo kao i trece.. 9og mi je rodjendan, pa sam dobio neke parice za rodj od rodbine i tako to.. :)

edit2: ima pun kurac precission fendera.. na koji si mislio? :?

Arthur 06-08-2008 02:02 PM

jbg, nisam ni ja neki strucnjak za basseve, odgovor sam ti napisao iz iskustva, kad mi neko dodje, i zvuci dobro, a ja ga pitam koji je bass.. Ne znam detaljne oznake, uglavnom bi na glavi pisalo precission bass i to je sve. A sto se pojacala tice, ja ih koristim kao preampe zapravo, snimajuci iz line out-a, narocito sto moj Ampeg V9 u predpojacanju ima 5 malih lampi, te itekako drugacije zvuci negoli sa Di-box-a. Jedino sto je on sad rastavljen i ceka bolje dane za generalni remont. Ja sam sa tim precissionima uspesno snimao od rocka do reggea i metala...

HeatMan 06-08-2008 02:07 PM

hmmm.. moram da probam to kod mene da vidim kako mi pashe onda jbg.. sad gledam i cene su skroz ok.. nahvaljene serije bassova ali ima podosta varijanti

american vintage
american deluxe
american standard
artist
big block
classic
deluxe
highway one
i standard.. :?

nadam se da nije samo do dizajna.. ja sam sviruckao nekog fendera P series, japanca iz '67 valjda.. do jaja zvuchi, al na cube-u.. a na njemu sve zvuchi do jaja.. :?

HeatMan 06-08-2008 03:20 PM

shta mislite o variax bassovima? :?

HeatMan 06-08-2008 08:49 PM

anybody there there there there there ???

didovzub 06-08-2008 10:04 PM

variax to su line6 basovi s "emulacijama" različitih modela bas gitara?
meni je osobno zvuk presintetički na tim gitarama ,kao ?to su kolege gore spolenuli fenderovi precs. basevi su za te pare best buy

Oggy 06-08-2008 10:34 PM

Dobar Precision za 500 evra?!?!?! Ocu i ja, ali 2 odmah! ;)

Precision ti je super, ali za svirku trzalicom. Svirao sam ga dugo pre nego sam kupio MM. Tu daje svoj maximum, isto kao i JB sa sviranjem prstima.
Kako god, niti ces naci dobre komade ovih gitara za tu lovu, niti ces naci ista drugo sto bi te zadovoljilo, a da ne potrosis 1000-1100 eura.
Imas thread gde je Franko Panko dao i neke demoe za bass koji je kupio. Fnder i to Mexico, ali radi stvarno pristojno, u stvari dobro, ali ima adekvatnu cenu, koju sam ti i spominjao.
Sve ostalo mozes da nadjes za manje love kradeno ili ako prodaje neko kome je zaista panika zivotna ili nekoga ko uopste ne zna sta prodaje, a gitara je malo oguljena, pa je daje jeftinije zbog "stanja" ;)

dawid 06-08-2008 10:41 PM

ako nisi pri parama imas i mexicki fender precision. Mj basista je nasao za 400 eura i mislim da su im i inace cene tu negde. Mada ja nesto ne gotivim taj "drvenasti" vintage zvuk. Sto se tice "donjih" frekvencija...snimali smo u par navrata i tu nemam zamerki. Ranije je imao ariu pro 2 i vecito nam je falilo basa u slici.
Samo ne znam koliko ce ti bas gitara za te pare resiti problem koji imas.

All times are GMT +1. The time now is 02:10 PM.