|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pozdrav!
Pazario bi akusticnu gitaru za oko 250 eura, posto bas i nisam neki ekspert reko ajd da prvo cujem neki pametan savet.Gitara mi treba cisto za moju dusu. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Stedi jos malo...
Oko 400-500 evra ima da se kupe pristojne akustare. Ovo ispod je krsh koji je za sve, samo ne "za svoju dusu" ![]() U klasi koju sam ti spomenuo mozes da razmatras Yamahu i Takamine. Licno bih (kao sto i jesam) uvek dao prednost neozvucenoj akustari iz 2 razloga. Bolje zvuci, dobijas bolji komad za istu lovu jer u ozvucenoj placas i elektroniku.
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ja imao jako pozitivna iskustva sa Ovationima
http://www.thomann.de/gb/ovation_cc241_celebrity_cc.htm Trenutno imam kod sebe pozajmljenu , za najlon zicama i prelepo radi ..... E sad , za sta tebi treba ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Taj ovation se cini ok. interesuje me da li se i koliko rastimava i koliko su mu zategnute zice?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nemam pojma , ima stimer u sebi ..... Nije preterano akustican , ako bi da ga ozvucavas ...... Definitivno obidji par radnji pa poslusaj sam ..... Ja imam sa najlon zicama .... i samo kad ga utaknem u preamp , super zvuci ..... opet kazem ne znam za sta ti treba .... U svakom slucaju , stoji ono sto te je Oggy posavetovao , a ja sam samo na to dodao da nije lose probati i taj ..... zaletis se u radnju ......i gledaj sta ti najbolje pashe ...... Sto se mene tice , par Stagg ova koje sam probao su odlicno radili , ako naletis na komad .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Nadam se da mogu da pomognem posto sam zavrsio muzicku akademiju odsek gitara.
Da li se prica o klasicnoj gitari (plasticne zice) ili akusticnoj (metalne zice)? Ako govorimo o klasicnim gitarama za usnimavanje su medju najboljima ovation, godin, wasburn (original), ili rucni rad neki tipa mijo bockaj ili milan sabljic. Za akusticne gitare najbolje se usnimavaju Washburn D10 S, ma u principu svaka koja je malo skuplja od 400 evra i ako ima dobre zice fantasticno radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Apsolutno mirna srca mogu da preporuchim Da capo akusticne gitare u Maricevom muzickom servisu. www.maric.co.yu
Do 200 evra mozes da kupish akustaru koja je najopustenije u rangu Yamaha do 500 jura... Mogu se razlikovati od komada do komada (kao u ostalom 90 posto gitara iz serijske proizvodnje) pa probaj vishe i vidi koja ti lezi... Pored mene znam josh 3 ljudi (od pocetnika do 3 puta nedeljno tezgarosha) i svi su zadovoljni. Na kraju krajeva, to je samo moje misljenje, uostalom evo ti link za neku improvizacijicu koju sam svojevremeno snimio u ok uslovima (Rode NT1000, Presonus Blue tube) pa ti sam odluci.. ![]() http://rapidshare.com/files/11016113...blues.mp3.html Nadam se da sam pomogao! POz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Ne slazem se da je da capo u rangu yamahe.
Kod marica je sve skuplje 20% Ako ces samo za svoju dusu onda mora da ti odgovara u ruci, da ima prav vrat i da te se svidja zvuk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Ja sam pre nekog vremena uzeo Applause ne ozvucenu. Ako ti se dopada Ovation, Applause je pravi izbor za malo para.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koju elektrichnu bass gitaru uzeti do 400/500 e? | HeatMan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 07-08-2008 05:25 PM |
Pomoc!!! Koju klavijaturu da kupim? | TrinitY | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 10-06-2007 08:45 PM |
Pickup za akusticnu gitaru | Shot | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 11-01-2005 02:16 PM |
koju midi klavijaturu da kupim do 200eura? | Mrav | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 15-11-2004 12:42 PM |