Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-04-2012, 10:49 AM   #1
saki
Member

Default Preamp sa zvučne ili ne?

Pozz,interesuje sledece uskoro simam jednu pevacicu i hteo sam da vas pitam za savet.Koristim mic neuman tlm103 a zvucna je tascam fw1804 koja ima u sebi preamp,dali je bolje da uzmem externi preamp ili netreba ?Hvala svima
saki is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2012, 11:57 AM   #2
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: Dali da korsitim za usnimavanje preamp sa moje zvucne ili ne?

Zavisi koji externi preamp. Jer ako uzmes tipa neki Behringer i sl..nece biti bolje, a ako je to neki kvalitetniji preamp, onda je snimanje preko preko tog externog svakako bolje resenje. Inace taj tascam u svojoj klasi nema lose preampe.
Da ne produbljujem sada temu, ali nadam se da znas to da i kvalitet samog mikrofona gde ce on pokazati sve svoje dobre karakteristike mnogo zavisi od preampa..Obicno ide: koliko kosta mikrofon, minimum toliko mora i preamp, jer ukoliko je preamp jeftiniji, samim tim i losiji, dzaba ti skup mikrofon.
Ja bih na to gledao ovako, ako radis neki ozbiljan projekat za malo veci novac, razmisljao bih o boljem externom preampu, a ako radis stvar za 50-100e, sljakaj na tascamu, sta te briga (vodi se onim -koliko para toliko muzike)

Last edited by Nemania; 14-04-2012 at 12:02 PM.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2012, 12:42 PM   #3
saki
Member

Lepo kazes koliko para toliko i muzike!!Sto kazes radim pa od 50 do 150 neki projekat,ali hocu i nesto dobro da imam.Koji bi preamp bi bio ok za moj mic?Pa cu da vidim ako bude zatrebalo samo da do kupim bolji Preamp.Hvala
Old 14-04-2012, 12:51 PM   #4
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Necu ti napisati ni jedan odredjen, jer ih stvarno ima.. dosta dobrih. Pogledaj na www.thomann.de Tu stvarno imas veliki izbor u ponudi..Universal audio, Avalon..itd (ove dve marke su da kazemo neka komercijala )..Pozdrav
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2012, 12:54 PM   #5
saki
Member

Znam da ih ima dosta,ali znas ono kupis i onda ti kazu pa gde si taj uzo sto uopste nije ok i eto onda belaja(hahah)
Old 14-04-2012, 02:02 PM   #6
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by saki View Post
Znam da ih ima dosta,ali znas ono kupis i onda ti kazu pa gde si taj uzo sto uopste nije ok i eto onda belaja(hahah)

Onda uzme? ono ?to često vidi? da se kupuje...!

...i zvuči? kao svi ostali...

kah,kah...

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 14-04-2012, 04:51 PM   #7
nikolaivanic
Senior Member

Default Re: Preamp sa zvučne ili ne?

Quote:
Originally Posted by saki View Post
Pozz,interesuje sledece uskoro simam jednu pevacicu i hteo sam da vas pitam za savet.Koristim mic neuman tlm103 a zvucna je tascam fw1804 koja ima u sebi preamp,dali je bolje da uzmem externi preamp ili netreba ?Hvala svima
Moje iskustvo kaze ovako:
Imas super mikrofon, ima jak signal... gazi sum sa kartice, ne treba mu veliki gain tako da su i izoblicenja (ako dobro podesis) mala
Ne znam taj Tascam ali us 122 koji sam probao ima odlican, topao ton

po meni samo teraj sa time, ako i ostatak posla bude na priblizno nivou koji ti omogucuje kombinacija TLM/Tascam... mashalaaaa
Cesto u mixu editacijom, eq i ostala sranja toliko izmene/pokvare ton da posao mozes da zavrsis i sa sm58

Na stranu to sto za odredjene vokale dajem prioritet napr dinamickim senh 441/421 vs cond jer odmah daju ton koji trazim ( manje transparentan ali bolje radi u mixu)

Last edited by nikolaivanic; 14-04-2012 at 05:00 PM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules