![]() |
Preamp sa zvučne ili ne?
Pozz,interesuje sledece uskoro simam jednu pevacicu i hteo sam da vas pitam za savet.Koristim mic neuman tlm103 a zvucna je tascam fw1804 koja ima u sebi preamp,dali je bolje da uzmem externi preamp ili netreba ?Hvala svima
|
Re: Dali da korsitim za usnimavanje preamp sa moje zvucne ili ne?
Zavisi koji externi preamp. Jer ako uzmes tipa neki Behringer i sl..nece biti bolje, a ako je to neki kvalitetniji preamp, onda je snimanje preko preko tog externog svakako bolje resenje. Inace taj tascam u svojoj klasi nema lose preampe.
Da ne produbljujem sada temu, ali nadam se da znas to da i kvalitet samog mikrofona gde ce on pokazati sve svoje dobre karakteristike mnogo zavisi od preampa..Obicno ide: koliko kosta mikrofon, minimum toliko mora i preamp, jer ukoliko je preamp jeftiniji, samim tim i losiji, dzaba ti skup mikrofon. Ja bih na to gledao ovako, ako radis neki ozbiljan projekat za malo veci novac, razmisljao bih o boljem externom preampu, a ako radis stvar za 50-100e, sljakaj na tascamu, sta te briga (vodi se onim -koliko para toliko muzike):wink: |
Lepo kazes koliko para toliko i muzike!!Sto kazes radim pa od 50 do 150 neki projekat,ali hocu i nesto dobro da imam.Koji bi preamp bi bio ok za moj mic?Pa cu da vidim ako bude zatrebalo samo da do kupim bolji Preamp.Hvala
|
Necu ti napisati ni jedan odredjen, jer ih stvarno ima.. dosta dobrih. Pogledaj na www.thomann.de Tu stvarno imas veliki izbor u ponudi..Universal audio, Avalon..itd (ove dve marke su da kazemo neka komercijala :))..Pozdrav
|
Znam da ih ima dosta,ali znas ono kupis i onda ti kazu pa gde si taj uzo sto uopste nije ok i eto onda belaja(hahah)
|
Quote:
Onda uzme? ono ?to često vidi? da se kupuje...! ...i zvuči? kao svi ostali... kah,kah... Poz' |
Re: Preamp sa zvučne ili ne?
Quote:
Imas super mikrofon, ima jak signal... gazi sum sa kartice, ne treba mu veliki gain tako da su i izoblicenja (ako dobro podesis) mala Ne znam taj Tascam ali us 122 koji sam probao ima odlican, topao ton po meni samo teraj sa time, ako i ostatak posla bude na priblizno nivou koji ti omogucuje kombinacija TLM/Tascam... mashalaaaa Cesto u mixu editacijom, eq i ostala sranja toliko izmene/pokvare ton da posao mozes da zavrsis i sa sm58 Na stranu to sto za odredjene vokale dajem prioritet napr dinamickim senh 441/421 vs cond jer odmah daju ton koji trazim ( manje transparentan ali bolje radi u mixu) |
All times are GMT +1. The time now is 04:19 AM. |