|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
e ovako... posto moze da se desi da u skorije vreme pazarim neko ozbiljniju opremu(i hardver i softver) krenuo sam da guglam i pravim listu.... i tako sam stvorio neku svoju sliku o svim proizvodima, ali bih volio o nekim stvarima da cujem i vasa misljenja.... evo 2 stvari koje me najvise muce!!!
1. LOGIC vs SVI OSTALI dakle interesuje me da li je logic stvarno toliko vredan i dobar kao sto kazu(i ljudi i cena) ili mozda neki drugi softver zavrsava isti takav posao??? ja sam ispobao do sada FL, LIVE, SONAR, CUBASE, REASON, i evo par dana vec drndam LOGIC... LIVE mi je bas simpatican all-in-1 program(mada sam se izgubio u njemu)... SONAR i CUBASE mi mnogo ozbiljni i cini mi se da mi treba za njih dosta "fizicke" opreme... REASON mi shit... u LOGIC-u sam se pogubio jer uz njega ide paket ostalih programa koji nzm ni cemu sluze ![]() dakle dajte neki savet koji je najboje koristiti od ovih??? 2. VIRUS TI vs NORDLEAD 2x video sam da dosta profi muzicara(90%) koristi nordlead [mislim na PSY TRANCE artiste]... mada mi VIRUS mnogo bolje izgleda nego NORD... cini mi se da je velika razlika izmedju njih, i da je VIRUS bolji, ali zasto onda svi koriste NORD??????? ajd' objasnite mi koji je kakav i koji je bolji i zasto????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
1.Naravno da drugi sekvenceri zavrsavaju posao... Najbitnije je sta tebi lezi.
Meni se kod Logica svidja sto recimo mozes da napravis ,renamujes i obrises markere na 5 nacina ili sto mozes da selektujes regione koji su iste boje ili su mutirani,imaju isti naziv ili su u istom treku itd sve na key commands.Ili recimo mozes da selektujes jednu midi notu koja ti trigeruje kick i pomocu key commanda SHIFT+P oznacic svaki sledeci kick koji ima jednak subposition na baru pa sa OPTION+ gore dole to transponujes i trazis drugi kick npr koji ti je ucitan u exs24.Mozes recimo da kompletan channel strip sa sve sintom i efektima snimis kao program change pa da ga pozoves preko kontrolera ... Ovo su samo neke sitnice koje olaksavaju posao i preporucujem ti da provedes neko vreme sa Logicom (citaj manual, mega je ) a isto tako i sa Cubaseom pa odluci koji workflow ti vise lezi. 2.Virus - vise mogucnosti nego Nord, bolji filter,slabiji oscilatori ,mod matrix ,pliva u efektima i to mu daje taj signature zvuk, Nord- veci oscilatori i in your face sound i jako "zdrav" zvuk za jedan VA sint ,nije komplikovan i otuda slabije mogucnosti dizajna zvuka ali ono sto radi ,super radi a to su arpedja ,lidovi i jednostavniji stringsi i padovi . Oba su dobra ali ako ti treba all in 1 VA onda Virus |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Potrazi negde Kenny Gioia's Pro Tools Tutorial pa se upoznaj sa programom na najbolji nacin, sto se mene tice najbolji nacin da pocnes sa DAW-om.
Sto se tice Logic-a, izabrao bih ga pre nego Cubase, mada je napakovan sa mnogo vise opcija koje su potrebne, ili nisu, cesto ume da umara time. Nuendo je isto sto i Cubase, bar kada je rad u njemu u pitanju. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
2 pitanja!!! | koki | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 21-04-2009 12:19 PM |
SX - dva pitanja | HeatMan | Audio Software | 15 | 23-02-2007 07:08 PM |
par pitanja za hi-end servis | dr.Ru | Razno | 2 | 11-11-2005 01:33 PM |