Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-05-2008, 12:32 AM   #1
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Da li imate iskustva sa genelec monitorima

Skoro sam nabavio Genelec 1031A monitore...

Imam sledeci problem : Kada radim neki mix, on na njima zvuci kao lud, ali kad ga pustim na necem prosecnom - tipa obican HIFI - uzas... Sve sam parametre pokusao da prilagodim - tipa bass rollof, high cutoff, i tako dalje, ali on kao da 'cisti' zvuk. Kao da suvise 'boji' rezultat. Pokusao sam fore tipa da mu nadjem rezonantnu frekvenciju pa da na slusanju skinem tu freq malo, ali to je vec za mene krpljenje - ako je monitor - onda je monitor. Necu valjda i njega da bojim ???

Da li sam ja navikao na staro ili u cemu je fora

p.s. imao sam neke - handmade monitore, sa njima sam postizao solidne rezultate - mozda zato sto su bili kao i ostali jevtini hifi zvucnici...
psionic is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2008, 12:36 AM   #2
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Re: Da li imate iskustva sa genelec monitorima

Tretirana soba, ili ne?

Navikavaj se.... Sta da ti kazem?
Old 23-05-2008, 12:56 AM   #3
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Kobajagi... ili kaobojage kakogod - radio je neki 'nadri - akusticar' ( ) u pitanju je Beogradsko Dramsko Pozoriste...
psionic is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2008, 01:54 AM   #4
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Kobajagi... ili kaobojage kakogod - radio je neki 'nadri - akusticar' ( ) u pitanju je Beogradsko Dramsko Pozoriste...
Tp su odlicni monitori,bar za mene.Prvi put cujem da Genelec uslovno laze,ili ti daje kontra sliku.Mora da se naviknes na njih,ja koristim Genelec i jako sam zadovoljan.Kakav ti je prostor(rezija) mozda je tu problem
master29 is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2008, 11:17 AM   #5
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Treba dosta vremena da naucis kako monitori sviraju...slusaj puno razlicite muzike na njima, posebno onu koju dobro poznajes..

Mislim da treba dosta vremena da se nauci zvuk monitora zajedno sa sobom u kojoj stoje da bi mogao da uradis mix koji je dobar..ta varijanta, nabavio sam nove i odma cu da uradim super na njima ne stoji..
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2008, 11:30 AM   #6
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Nazalost to je genelec, tu nema pomoci, ili se navikavaj ili prodaj, same po sebi nece bolje da zasviraju
Manley is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2008, 02:26 PM   #7
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

A mozda jednostavno nije do monitora nego do tebe?
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2008, 02:40 PM   #8
Viktor car
Junior Member

Viktor car's Avatar

Alo tamo, pa čuo sam već da Geneleci zvuče kao fol dobro ?to god da se na njima miksa. radio sam na genelecima ali nisam primjetio ni?ta posebno, jer sam na kraju mikseve zavr?avao na Dynaudio monitorima.. nezam za?to ali nikad ne bih kupio Genelec monitore. Neki ka?u da ne bi Dynaudio ali ja sam se navikao na Dynaudio u tom prostoru gdje miksam. stvar navike, kad sku?i? "karakter" tih monitora, i zvuk svoje sobe ili gdje već miksa?, onda će bit okej.. ili ih prodaj. tu ustvari ima toliko puno faktora da ti nitko ne mo?e pomoći ba?, osim pa?ljivog slu?anja i puno rada..
Viktor car is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2008, 02:55 PM   #9
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

dj z ima neke dzeneleke(pazi kako sam napisao ) i ja sam bio odusevljen kad sam cuo trek na njima a kasnije i kod mene na krk rp8 isti trek i sve zvuci kull! a i z-ova produkcija na njima i na drugim monitorima kad pustis nema nekih bitnih razlika moze samo da bude jos bolje z javi se!
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2008, 03:44 PM   #10
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

radio sam na 1032, 8030 i 8020 - prvi su uzas (ulepsavaju, lazu na sve strane), na 8030 sam se uspeo navici posle dva meseca, i prilicno lepe rezultate postizao, a 8020 su smejurija. 1031a su hvaljeni, mada generalno i ja znam za dzeneleke da nisu preterano tranzitivni zvucnici (u smislu da se mixevi uspesno prenose na druge sisteme slusanja)
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules