|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ve?eras mi je stigla Luna II (onaj primerak koji je Ivan stavio u Oglase).
Odavno mi je ovaj forum "Home Page" ali nisam uzimao do sada ve?eg u?e??a. Sada sam vam se priklju?io opremom, pa ?u vam se priklju?iti i u pisaniju. Ja sam zavr?io klasi?nu kompoziciju (sada sam na post. dipl.) i radim na fakultetu, ali ?to se ti?e audio-produkcije mogu od vas puno nau?iti. Lunu sam kupio po savetima Foruma pa ?u biti od sada vi?e tu, i sa savetima i sa pitanjima. Luna mi je stigla bez ADAT expansion board-a. Da li sam mnogo izgubio tim? Plan mi je da (?im do?em do para) kupim Vocusrite stereo preamp + 2 mic. da bih mogao da snimam stereo (hor, string quartet, klavir). Ne verujem da ?u ikada snimati vi?e od 2mono/1 stereo kanal. Da li mi je board onda potreban? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Board ti je nepotreban, al imaj u vidu da su Lunini "default" ins/outs nebalansirani tako da bi mozda mogao da posegnes za balansiranim... Kvalitetniji su. Ja snimam tako sa neizbalansiranim ali sam zato mnoooogo dao para u sto kvalitetnije kablove ![]() pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Pa da. Tesim ja sebe malo.
![]() btw. arto, imas li ti prostoriju za te poduhvate ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Kako da posegnem za balansiranim ulazima ako ih nema na kartici? Ne razumem. Ako ispred lune bude Focusrite preamp (ili neki drugi), da li su mi balansirani ulazi nu?ni i kako da do?em do njih? Malo si me zabrinuo. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
xxxx
Last edited by bumbar; 28-04-2008 at 12:08 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
?ta zna?i to "nebalansirani ulazi" i koliko se gubi u realnom radu?
?emu onda uop?te Lunini A/D konvertori ako se sa njima ne mo?e ozbiljno raditi? Moj plan je da (u lepoj i verovatno dalekoj budu?nosti) kupim Focusrite Platinum TwinTrak Pro Dual Channel Pre-amp ali on nema A/D konvertore pa samim tim ni dig. out. Doplata za A/D pro?irenje je 230 E ?to je, uz preamp, za mene previ?e. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderator
|
![]()
nebalansirani su ti tkz. chinchevi koji ti prenose zvucni signal na ne vise od -6db sto znaci vise suma u mixu a manje rms tj. kolicine onog zeljenog zvuka
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Ali u Luni ja ni nemam "chincheve" (to bi bilo da sam kupio BOX) ve? jedan stereo "banana" ulaz i isto tako izlaz. Mo?da ja ne poznajem dovoljno terminologiju...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
jos jedan..... | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 14-04-2009 05:38 PM |