![]() |
jo? jedan u CW sekti
Ve?eras mi je stigla Luna II (onaj primerak koji je Ivan stavio u Oglase).
Odavno mi je ovaj forum "Home Page" ali nisam uzimao do sada ve?eg u?e??a. Sada sam vam se priklju?io opremom, pa ?u vam se priklju?iti i u pisaniju. Ja sam zavr?io klasi?nu kompoziciju (sada sam na post. dipl.) i radim na fakultetu, ali ?to se ti?e audio-produkcije mogu od vas puno nau?iti. Lunu sam kupio po savetima Foruma pa ?u biti od sada vi?e tu, i sa savetima i sa pitanjima. Luna mi je stigla bez ADAT expansion board-a. Da li sam mnogo izgubio tim? Plan mi je da (?im do?em do para) kupim Vocusrite stereo preamp + 2 mic. da bih mogao da snimam stereo (hor, string quartet, klavir). Ne verujem da ?u ikada snimati vi?e od 2mono/1 stereo kanal. Da li mi je board onda potreban? |
Quote:
Board ti je nepotreban, al imaj u vidu da su Lunini "default" ins/outs nebalansirani tako da bi mozda mogao da posegnes za balansiranim... Kvalitetniji su. Ja snimam tako sa neizbalansiranim ali sam zato mnoooogo dao para u sto kvalitetnije kablove :) ... pozdrav! |
Quote:
|
Pa da. Tesim ja sebe malo. :) Doduse, i nemam bas nesto narocito zahtevnih snimanja u smislu dinamike, za razliku od coveka...
btw. arto, imas li ti prostoriju za te poduhvate ??? |
Quote:
Quote:
Kako da posegnem za balansiranim ulazima ako ih nema na kartici? Ne razumem. Ako ispred lune bude Focusrite preamp (ili neki drugi), da li su mi balansirani ulazi nu?ni i kako da do?em do njih? Malo si me zabrinuo. |
Re: jo? jedan u CW sekti
xxxx
|
Quote:
|
?ta zna?i to "nebalansirani ulazi" i koliko se gubi u realnom radu?
?emu onda uop?te Lunini A/D konvertori ako se sa njima ne mo?e ozbiljno raditi? Moj plan je da (u lepoj i verovatno dalekoj budu?nosti) kupim Focusrite Platinum TwinTrak Pro Dual Channel Pre-amp ali on nema A/D konvertore pa samim tim ni dig. out. Doplata za A/D pro?irenje je 230 E ?to je, uz preamp, za mene previ?e. |
nebalansirani su ti tkz. chinchevi koji ti prenose zvucni signal na ne vise od -6db sto znaci vise suma u mixu a manje rms tj. kolicine onog zeljenog zvuka
|
Ali u Luni ja ni nemam "chincheve" (to bi bilo da sam kupio BOX) ve? jedan stereo "banana" ulaz i isto tako izlaz. Mo?da ja ne poznajem dovoljno terminologiju...
|
All times are GMT +1. The time now is 04:18 PM. |