|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Nesto me kopka,cisto onako informativno, pitanje prvenstveno Digi002 korisnicima. Koliko sam shvatio ova sprava tj Protools 6le daje mogucnost rada samo sa 16stereo(32 mono) audio kanala,pa me zanima imali kakvih pokazatelja da bi mozda u bliskoj buducnosti izasao nekakav Digi003 ili novi software koji bi podrzavo 48 ili 64 audio trake. To bi bilo mrak jer malo ko ima lovu da kupi veliki Protools sistem a kako cujem od raje koji imaju Digi002, da on radi super i da je sasvim dovoljan,samo da je malo vise audio kanala.
Naravno ja sam prezadovoljan sa pulsarom,powersamplerom i Nuendom na PC-u ali za Mac-a koji jos nisam upalio vec izvjesno vrijeme trazim neko trajno rjesenje a mislim da bi taj "recimo Digi003" bio savrsen. Sad ce me sandroB i CW fanovi sigurno naljepit,ha,ha,ha. Ja sam jos uvijek okorjeli CW-ovac ali samo bi da pitam decki! ![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
|
![]()
meni bi bilo dovoljno 16 kanala, nalepis efekte na svaki instrument i pevaj sa 12 kanala cirka
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
Nekako mi CW izgleda neozbiljno kad je u pitanju Mac- platforma. Mada bi ja na G4 i to mogo uzet u obzir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
![]()
Limit od 32 kanala je u softveru, a ne u hardveru...
Digidesignov termin od 32 AUDIO kanal je poprilicno stur...tu postoje i aux kanali (limit je 128 cini mi se) koji se mogu koristiti za monitoring i RTAS instrumente...onda je tu 128 MIDI kanala...sve u svemu, nije tako naivno kao sto deluje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Znam,znam da je dobra sprava, i ja je kibicujem izvjesno vrijeme. Samo me ta limitacija audio kanala malo brine. Ipak bi priceko eventualno prosirenje software-a u audio trakovima. A tu je je jedan problemcic na koji svi njegovi vlasnici kukaju. To je naravno cijena pluginova kojim te stalno mame. Svi kazu kad jednom predjes na Protools onda si upo u bunar bez dna pa dajes zadnju paru za silne dodatke,jer se naviknes na taj standard pa ti sve druge opcije izgledaju amaterske.
Dakle,ja vremena imam a Digidesign ce sigurno vrlo brzo ponuditi jos bolju varijantu Home i Project studio standarda, a do tada "Boze audio kanala,kanala,kanala nam daj" Ja glasam za Digi003! ![]() Pozdrav svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ton magistar
|
![]()
a na cemu mixas kad izbacis toliko kanala?
koristis li automatski mix, ili...? koje (hardwarevske) efekte koristis? jesi proba uad-1 i tc powercore i mix u vst-u?
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderator
|
![]()
ja mislim da je inace veci kvalitet mixa ako se koristi sto manji broj kanala sa sto kvalitetnijim instrumentima. Pod ovo instrumenti mislim i na efekte koji su koristeni. Znac sto jednostavnije.
Evo ja kako sam presao na ovaj nacin rada koristim 16 kanala i to mi je previse imam jos 2 na slobodi ali mi nisu potrebna
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
To je vec religijsko pitanje - video sam ljude koji isti gitarski rif snimaju u 4,5 sa razlicitim (skupim) gitarama i efektima. ili vise kanala pa od njega prave mix tako da zvuce kao kompaktna, izuzetno mocna celina. Mada i to je opet pitanje aranzmana. Da vidis kako lepo zvuci novi album Darwood Dub-a (BG), sve lepo smiksano i masterovano u manje od 20 kanala, i nema greske. Sve je to relativno. Samo, potpuno sam ubedjen (iskustveno) da se ona gitara od malopre, snimljena i smiksana sa tolko kanala, ne moze drugacije postici, kakvu god opremu imao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
![]()
Ma, Queen su radili sa 200 kanala a pravili su sami vrh.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Digi003 Firmware update | Cadaverous | Computer Hardware | 5 | 25-06-2008 12:42 AM |
Problem sa PoCo + Logic 8 + Digi003 | Cadaverous | Computer Hardware | 4 | 20-05-2008 07:25 PM |
digi003 vs. ff800 | Eyes | DSP forum | 48 | 11-11-2007 12:38 AM |