Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-09-2004, 11:22 AM   #1
arados
Senior Member

Default UA TUBE Pre-Amp

Evo zvijeri:
http://news.harmony-central.com/Newp/2004/LA-610.html
arados is offline   Reply With Quote
Old 17-09-2004, 10:23 PM   #2
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Universal Audio

http://www.uaudio.com/products/analog/LA-610/index.html
Old 18-09-2004, 12:27 AM   #3
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Uuuuuu da cujete kako to radi sa 1176, tj. u uredjaju koji se zove UA 6176. Najkonkretniji spoj za snimanje koji sam do sadaq cuo!
Goran is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2004, 02:06 AM   #4
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

ua 6176 je konbinacija preamapa, nekakavog 'lite pulteca' i ua 1176, a ovo je isti taj preamp, takodjer 'lite pultec' i la-2a.

ja iman simulacije tih sparava u uad-u i rade za popizdit. mogu zamislit kako radi hardware. :roll:
Old 19-09-2004, 07:47 AM   #5
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

ohh. 1600 eura .. mogu da zamislim kako lose radi.

Znas ne volim bas ni kad je jeftino .. ba bezi bre .. drzim se ja mog behringera nek ta kompanija jos duugoo dugoo potraje .. sta vam je ljudi .. ima li ovde neko ko je uspeo da otplati i jos zaradi u ovom poslu .. a ne samo ulazi,ulazi .. ja presipam iz supljeg u prazno .. taman dobijem pare i sto pre nabijem glavu u katalog i odmah narucujem .. ja taj osecaj ne mogu da prevazidjem .. jednostavno i zelim da se prepustim tome .. jebes pare , imacu to i to :roll: ahh , droga bre , droga
Old 19-09-2004, 09:29 AM   #6
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan
ohh. 1600 eura .. mogu da zamislim kako lose radi.

Znas ne volim bas ni kad je jeftino .. ba bezi bre .. drzim se ja mog behringera nek ta kompanija jos duugoo dugoo potraje .. sta vam je ljudi .. ima li ovde neko ko je uspeo da otplati i jos zaradi u ovom poslu .. a ne samo ulazi,ulazi .. ja presipam iz supljeg u prazno .. taman dobijem pare i sto pre nabijem glavu u katalog i odmah narucujem .. ja taj osecaj ne mogu da prevazidjem .. jednostavno i zelim da se prepustim tome .. jebes pare , imacu to i to :roll: ahh , droga bre , droga
Sto kazes droga.
Ja jedine pare sto sam zaradio od muzike vec davne 99' sa naravno potrosio na novi racunar i to ovaj sada najstariji PIII koji je bio ni vise ni manje nego 1000 eura, i to je sve od mene sto se tice obrtanja kapitala u muzici. Ostalo je hobi
Old 19-09-2004, 11:32 PM   #7
arados
Senior Member

Mislio sam uzeti Neumana 87 staru (1500?) sad poslije ove ljetne
sezone, i sreca pa zena veli "ti si bolan budala koja ce krepat u toj svojoj
rupcagi, pogledaj se kakav si, pocrnio gledajuci u sta si pare bacio"
kad sam se malo bolje zamislio i pogledao oko sebe - bila je u pravu.
Jucer me kolega sa fakulteta pita moze li se za 1500? snimiti kompletan album od 12 pjesama? Kao netko mu obec'o to?
Moj Ante, reko', mani se budalestine, lati se knjige i gitare i "Cigance, cigance, da ti kupim zlatno lance...
Jedina ziva lova
Nazalost
arados is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2004, 04:29 AM   #8
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by kVu
Koja je ovo marka? Nikad cuo...
izmedju ostalog proizveli su dva modela kompresora koji su valjda najkoristeniji u povijesti glazbe, jos od kraja 60-tih:

UREI 1176 - brzi FET kompresor
Teletronix LA-2A - elektro-opticki tube leveling amplifier (komp/lim)

vani nema profi studija koji nema barem par 1176 i jedan LA-2A. Neki producenti pustaju vokal ili instrumente kroz njih cak i kad im ne treba kompresija - samo zbog specijalne kolorizacije koju daju njihova FET odnosno Tube izlazna pojacala...

inace novi LA-610 , kombinacija njihovog tube preampa M610 i optickog kompresora iz LA-2A, je dosta povoljan - zvao sam u munchen kod dealera od kojeg inace nabavljam opremu, i export cijena je 1200 ?!!

clusterchord is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules