|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Na jednom forumu nasao sam neke informacije veznae za novi kontroler M Audio Kystation pro 88 http://www.musicplayer.com/ubb/ultim...8;t=009922;p=1
Na njemu je aktivan i neki lik Gus Lozada koji radi u M Audiu i prenosi utiske o ovoj klavijaturi.Ono sto je najzanimljivije je pitanje nekog Rasmusa (treca strana) koje se odnosi na sumnju da dirke koje M Audio radi se proizvode u Hong Konge od strane neke mrsave firme Medeli www.medeli.com.hk .I pre je sumnjao u to zbog slicnosti evolution kontrolera za medelijevim kontrolerom(nema knobove i slajdere ali sam koncept klavijature je jako slican) i drugo je da hammer dirke koje su ugradjene u Keystation pro 88 su mogle proizvesti samo firme Roland,Yamaha,Fatar(za Korga,Kurzweila),Kawai i chineese Medeli(zbog cene se i aludira na Medelija). Postavlja se pitanje koliko ce dugo ovakav kontroler da izdrzi i kakvog je zaista kvaliteta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
Ovo bi ipak trebalo probati .. imao sam razgovore sa distributerom M-audia za nase trziste i ako sam dobro shvatio u pitanju vrhunska midi kontroler klaviajtura za "smesne"pare .. ko zna sta sve tu ima .. mozda cu imati prilike da vidim sta je u pitanju pa cu napisati detalje .. i meni je sumnjivo mada .. nikad se ne zna |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ako budes u prilici da je isprobas zamolio bih te da preneses svoje utiske.Lyrastyle je vec poceo sa prodajom,pa ko je blizu i koga interesije nek isproba.Za touch ljudi kazu da je laksi od uobicajenih hammer dirki i da je vise nalik na Rhodes.Meni je bitno da mi klavijatura traje 5 i vise godina,a ne posle godinu dana da mi riknjavaju dirke ili se zaglavljuju zato sto na primer nije korisceno adekvatna "mast" za podmazivanje pa se dirke zaglavljuju ili ili nesto slicno.Za te pare je i vise nego ok(500 $)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Znaci sve je to prevara.Nikad nisam svirao Rhodes pa nisam znao da ima najteze dirke.Procitao sam to na onom forumu.Treba to prvo isprobati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Sad procitah...nije rekao da je lako...vec da je otpor slican Rhodesima... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Onaj roland a33 sto si ga imao,kakav je bio kontroler?Cuo sam da je tezak za programiranje.Koji je fazon sa one 32 memorijske lokacije njemu i da li ja to mogu da dodelim posebnom softveru(npr.odredjena dugmice da mi sluze za menjanje preseta u sampletanku i da to snimim)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ovo te pitam ne znam kako ta citava stvar sa kontrolerima funkcionise.Za keystation pro 88 sam siguran da je 100%namenjena za koriscenje softvera(dugmad kojima se moze dodeliti midi funkcija,potenciometri i slajderi kojima se takodje moze dodeliti midi funkcija,snapshot dugme i drugo) ali za te starije klavijature tipa roland a33 mislim da su namenjene za kontrolu modula.Da li roland a33 moze da odradi isto sto i keystation pro 88(kad ne bi imao knobove i slajdere)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
M-audio 2496 + "custom made" snagas... | stanceyu | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 11-03-2005 08:01 PM |
Evolution MK-461C ili M-Audio Radium61 | Solozabal | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 22-02-2005 10:59 PM |