|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Koji se materijali najcesce koriste za "ogluvljavanje" studija i kakva su vasa iskustva?
Ja sam za gluvu sobu ,po sistemu - snadji se, koristio one kartone od jaja ![]() U glavnoj prostoriji sam koristio platno od jute (dzakovi za kafu), koje sam stavio na zidove, a po plafonu sam pustio trake od tog platna. Ovo mi je delovalo interesantno na oko, nije mnogo skupo, a vrsi funkciju.Ovaj moj mali amaterski studio sredjujem s vremena na vreme, kako mi finansije dozvole. Razmisljam da postavim na zidove i plafon onaj sundjer sa piramidama ali ne znam gde moze da se nabavi i koja mu je cena? ![]() Slika ubacena uz nesebicnu pomoc PURATORA.Hvala prijatelju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Taj sundjer sa piramidama sluzi da spreci stvaranje refleksija i upija zvuk.
E sad, najveci problem kod njega je cena koja je dosta velika (cini mi se 30 funti po kvadratnom metru ali mozda i nisam u pravu). Takodje, nije u pitanju obican sundjer vec ako potrazis videces da neke firme prave te obloge da budu gusce i deblje tako da vise absorbuju. Jos jedan problem namece se i kod absorbovanja niskih frekvencija tako da ljudi cesto pribegavaju metodi gde koriste razlicite absorbere za visoke i niske frekvencija ali to vec zalazi u mnogo skuplje vode ![]() Doduse, imas dosta knjiga koje se bave ovakvim stvarima, a toplo preporucujem: Stanley Alten - Recording for Media (tako nesto, u pitanju je fenomenalna knjiga koja je stvarno opsezna po pitanju mixovanja, produkcije, snimanja i akustike. obavezno procitati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#5 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
U vezi absorbovanja razlicitih frekvencija moje licno misljenje je da ne treba ni da se pretera sa tim, jer se tada dobije neka neprirodna atmosfera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Administrator
|
![]() Quote:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Mason
|
![]()
Cini mi se da su kartoni u kojima se pakuju jaja O.K. Ruzno izgledaju, ali se daju obojiti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |