|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ekipa, molim preporuku za monitore
![]() Imam Adam A7, i prijatelj mi je posudija Evente 20/20 bas v3. Super monitori. Vrijeme je da promjenim adame. Adam A7X? Da li je velika razlika u odnosu na A7? Event je dosta jasan u Low-u u odnosu na adam A7. Kakav je po tom pitanju A7X? Iskusni, može preporuka? Na šta još da "bacim oko" ? hvala na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pa ako ti eventi rade posao zasto jednostavno ne bi njih uzeo?
Ja sam radio neke mixeve svojevremeno na pasivnim 20/20 mk1 i to je bio love-hate odnos.. Medjutim, koliko god nisam volio njihov zvuk (pogotovo tweetera), balansi su izlazili dobro.. A7x je malo nabildovani i ocesljani a7 ![]()
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
i ja imam izmedju ostalog i a7, slusao sam a7x, i razlika je po mom uhu evidentna... nema tu sta... meni jacina (masivnost snaga volumen i ostali epiteti) nije presudni faktor, tako da to nisam ni sumnjao da su jaci, ali je smanjeno prstanje visokih i pojacani low end... jednostavno poboljsani i malo veci... nesto slicno kao kod automobila kad izadje nova generacija iste klase... sve je po malo poboljsano ali je evidentno...
nisam ih pazario jer sam trenutno u nekoj fazi da radim sa onim sto imam i da budem zadovoljan i da ne trazim krivca u opremi, uvek ce biti boljih monitora, uvek cu biti ja jos gladniji da kupujem skuplje i bolje. Naravno, to je moj neki trip i apsolutno ne treba da utice na tvoju ili bilo ciju odluku. Ako se bude otvorila prilika za neki polovan mozda zamenim ako mi gori dzep... sad, najvaznije je sto je to samo moje misljenje i niko od nas ne moze da ti kaze sta da uradis, najbolje bi bilo da sam poslusas doticne monitore, uporedis ako imas uslova i doneses odluku nadam se da sam bio od pomoci pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Pa to i kazem. Malo 'usminkaniji' zvucnik, nista radikalno a razlika da postoji - postoji.
Dijelim misljenje sa MasterBlasterom, ne treba robovati opremi. Naravno da oprema odredjenog kvaliteta mora da se koristi ali nije presudna. Sto se samog a7 tice, to je dobar proizvod. Na stranu sto ja licno i nisam neki fan tog modela, moram reci da je ok. Proveo sam bas dosta vremena sa istim i snalazim se dobro, ali mi nije po 'meraku'. Jednostavno je... Neki zvucnik ili mikrofon ti kao individui legne ili ne legne... Tako da kapiram ako ti nije legao a7, nece ni a7x. Ocigledno trazis drugi tip zvucnika kad vec pominjes 20/20 kao zvucnik koji ti se svidja... Treba ti izgleda onaj 'thump'... Ja za tu namjenu recimo volim Dynaudio Bm6a prve serije, dok ce neko drugi reci nesto suprotno... Takodje i Focal cms serija (da ne pominjemo skuplje od njih) radi to za mene ok... Kod focala opet nisam fan tweetera, ali boze moj... To je moje uvo... Tako da obrni okreni, treba da nadjes zvucnik koji tebi lezi ![]()
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Ljudi, hvala na vremenu i odgovorima.
![]() Uletila mi je super prilika, i kupujem A7x Å*ta se tiče event-a 20/20 bas, napisa sam da su super, Å¡ta ne znači da nemaju mana. Sve je to opet individualna stvar. Javim utiske i usporedbu kad mi dođu novi adami. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Cestitke na prinovi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preporuka za nove monitore | sigimigi | Monitoring | 59 | 30-08-2017 11:08 PM |
Preporuka za novu zvucnu kartu do 150 evra uz JBL Lsr305 monitore? | Vlada Radisic | Monitoring | 9 | 15-10-2014 01:36 PM |
Dobra pozicija za monitore | AcaHari | Tutorijali | 4 | 19-12-2007 02:20 PM |
Preporuka za monitore | dmic | Monitoring | 13 | 22-12-2005 03:13 PM |