|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima
Trenutno u studiu imam slusanje na genelec 80 20 a i Yamaha ns 10. U ovom slucaju primarni monitori su genelec,sa kojima sam donekle i zadovoljan. Odlucio sam da ih zamjenim novim monitorima sa vecom membranom,jer imam ogromne promleme sa kontrolisanjem niskih frekvencija i uvijek napamet radim,a za SUB mi je puno dati nekih 700-800 ? a i neradim muziku koja se zasniva ba? na gruvanju tipa hip hop. Volio bih da mi date neke predloge,ja sam razmisljao o adamu 7x,samo ukoliko je u medjuvremenu rijesen taj noise port.znaci od nekih 800-900? sam odlucio da dam za par. Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Jedino da naleti? na neke 1031, sad sam ih skoro imao na toj ceni, ili neki malo veći genelec, mada ne vidim problem u malom genelec wooferu kao dodatku za te koje već ima?.
To je moje mi?ljenje, dakle, idealno bi bilo naći dobro očuvan 1031, već zna? taj zvuk, lako bi se pre?altao... Adam je...hmmm...svoj, drugi sound...a oba koja ima? su već dovoljno hmmm...suva i relativno agresivna...adam je drugi fazon...ne znam...ja ne bih!
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Znam o ?emu pri?a?,evo sad sam pro?a?k'o malo ebay nema 1030 ispod 1400 ? paar..a slu?'o sam kako rade,mislim da bi to rije?ilo moje probleme,al jbg sad ih nemam u budzetu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
A do tad...mali woofer, uz dobru postavku, je ok re?enje!
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Onda sam otisao sam u Artist (gde sam ih i kupio), ljudi su preslusali i zamenili mi za novi koje radi perfektno. Svaka cast za profesionalnost u Artistu i glavnom serviseru g. Todoru. ![]() Sada sam prezadovoljan njima. Dakle Adam A7X da svakako. Port noise generalno resen. Ali da ne zaboravimo da su sve to "KINEZI", i tesko da cemo naci zvucnik proizveden u Germanu, Japanu i sl. Tako je moja preporuka da ih odmah po kupovini (ma kojih zvucnika) dobro istestiras. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Evo, a na obostranu korist! Još ako se lepo nacenkaš, "banja"...!
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=44688
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
A sta kazete za genelec 1030A..malo je manja membrana od 1031 ali bi ih mogo dobit povoljno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Opet je to 6,5 inča...
Manje od NS 10... Bass je problem a ne mid range... Ne znam... Imalo bi smisla ako su dobri da uzmeš njih, a prodaš 8020 i NS 10 za woofer... To jako ima smisla... ![]() Obožavam NS 10, legenda... Ali nema više muzike za njih... Pravljeni su za vreme kad je postojala dinamika, kad je bilo bitno da... ...kad je muzika bila bitna...a ne da je, eto prisutna... No, da izuzmemo moju melanholiju... ![]()
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Sla?em se potpuno sa tobom,ja sam kupio 1030 i vec isprob'o u svojoj prostoriji,zadovoljan sam kako zvuce na odnosu 8020.jest da je malo manji bas,al cujem drasticnu razliku,kada sam otis'o po njih,kod ovog lika je destop u dnevnoj sobi i tu mi je kao falilo basa,al u mojoj prostoriji,koja je mala ca.10m2 puno je bolje.
A sto se tice yamaha ns 10m i to se slazem al nekako mi zao ![]() Veliki pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Koji sub woofer najbolje radi u kombinaciji sa 1030A
Da potrazim i to. Pozzzz |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
dve nove | cAAc | Promocija radova | 0 | 22-08-2011 06:23 AM |
Preporuka za monitore | dmic | Monitoring | 13 | 22-12-2005 03:13 PM |
:: Yamaha najavila nove studijske monitore :: | lesha | Monitoring | 0 | 03-09-2005 01:12 AM |