|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Imam dve muzicke (8 i 6 ulaza) i dva PCa. Hteo bih da snimim zivu svirku (10ak kanala odvojeno), pa me interesuje, da li je moguce sinhronizovati dva PCa, tj. DAWa, da rade i snimaju istovremeno? Da bubanj, recimo snimam na jednom kompu, a resto na drugom, u isto vreme.. Hvala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
A da li mozes da vezes obe na 1 PC ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Može da veže obe na PC i da plače... Jer će samo jedna ili druga da radi...
Ali ne znam zašto je problem da bend skupi malo para i angažuje nekoga da snimi čestito i da im daa kanale da "miksaju"... Ne, nego - krpi dupe - seci uši... Može sve to što čovek pita i verovatno će biti problem sa "clockom"...fine fazne razlike...ali oni to verovatno i neće čuti...pa neka snimaju do mile volje... Ali da ne ispadnem zadrti starkelja sa foruma, evo mali doprinos za "salto-mortale"...: Ako se i odlučite na sve to sa dva kompa, dakle na onih 8 kanala snimite bubanj, bas i glavni vokal! Ostalo, gitare, klavijature, prateće i ambijent na onu sa 6...i "pomoz' Bog" pameti u miksu... ![]() Ako je neka "finija" muzika...skupite lovu...100-150 eur...zovite nekog...eto...
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Da da.. To sam i predpostavljao.. Pozajmicu presonusa i finito... Nego, reko da pitam ove matore.. Oni obicno imaju keca u rukavu =)))
Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
SuperModerator
|
![]()
dva kompa = dve kartice = dva internal clocka = raspad.
Snimices ti to, ali ces imati malo znojenja u sinku, posto svaki clock driftuje plus minus 1Hz ... najbolje to sto Boki kaze - svi mikrofoni koji cuju najvise informacije (overheads, vokali, bubanj) na jedan komp, ostalo na drugi. Stap kanap resenje, ali potencijalno i - stap kanap rezultat. Mada, mozda i ne bude lose ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Sori na neukosti ali zasto nije moguce to sto covjek pita. Pa imat ce na koncu 10ak traka i moze ih slagati, rezati, lijepiti, cimati lijevo desno. A ima i uho da cuje kad se poklope...pa i oko da vidi audio forme. Dakle sori na neznanju
![]() Mi smo napravili marticu od programiranih dijelova i poslali covjeku koji je kod sebe snimio gitare i poslao natrak trake. Trebalo je minut-dva da se dovedu u poziciju a poslije sve isto Last edited by obicni user; 03-10-2016 at 03:16 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Što kaže @Bitch, ko zna, možda ispadne i dobro, ali velika je lutrija nositi dva računara i povezivati ceo sistem da bi posle čupao kosu u miksu. I malo je neodgovorno prema muzici i izvođačima iste te muzike ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 03-10-2016 at 03:50 PM. Reason: citat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Aha. Hvala na objasnjenju
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Jasna stvar. Nisam o tome razmisljao na taj nacin. U svakom slucaju je dobro sto sam pitao i izbegao muku i znoj... Kao sto rekoh multitrek dig. Mixer ce da obavi odlican posao. Hvala na odgovorima
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
pomoglo bi i kad bi (ako se ovo već mora raditi) imao neki referentni zvuk kao klapa u filmu. Tako da se njegov waveform vidi u većini kanala (ovo može biti udarac cowbella il nešto sl).
I to posle svake pesme resyncovati, i može da se preživi (naravno ako je bubanj na istom kompu ceo) |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji Mob za uzivo snimanje svirke i zvuka? | branoy | Razno | 1 | 10-09-2013 11:09 PM |
2 kompa 2 monitora? | Era | Computer Hardware | 9 | 12-08-2012 11:13 PM |
Snimanje svirke sa mixetom na laptop POMOC | matroda | Audio Produkcija - Tehnike | 5 | 22-03-2012 01:33 PM |
snimanje sa kazete na cd preko kompa | loscolorados | Razno | 4 | 03-11-2010 08:46 PM |
Original C5 na tri kompa ? | 66musicman | Audio Software | 4 | 17-10-2010 12:04 PM |