![]() |
Snimanje zive svirke na 2 kompa
Imam dve muzicke (8 i 6 ulaza) i dva PCa. Hteo bih da snimim zivu svirku (10ak kanala odvojeno), pa me interesuje, da li je moguce sinhronizovati dva PCa, tj. DAWa, da rade i snimaju istovremeno? Da bubanj, recimo snimam na jednom kompu, a resto na drugom, u isto vreme.. Hvala :)
|
Re: Snimanje zive svirke na 2 kompa
A da li mozes da vezes obe na 1 PC ?
|
Može da veže obe na PC i da plače... Jer će samo jedna ili druga da radi...
Ali ne znam zašto je problem da bend skupi malo para i angažuje nekoga da snimi čestito i da im daa kanale da "miksaju"... Ne, nego - krpi dupe - seci uši... Može sve to što čovek pita i verovatno će biti problem sa "clockom"...fine fazne razlike...ali oni to verovatno i neće čuti...pa neka snimaju do mile volje... Ali da ne ispadnem zadrti starkelja sa foruma, evo mali doprinos za "salto-mortale"...: Ako se i odlučite na sve to sa dva kompa, dakle na onih 8 kanala snimite bubanj, bas i glavni vokal! Ostalo, gitare, klavijature, prateće i ambijent na onu sa 6...i "pomoz' Bog" pameti u miksu...:wink: Ako je neka "finija" muzika...skupite lovu...100-150 eur...zovite nekog...eto... |
Da da.. To sam i predpostavljao.. Pozajmicu presonusa i finito... Nego, reko da pitam ove matore.. Oni obicno imaju keca u rukavu =)))
Hvala |
dva kompa = dve kartice = dva internal clocka = raspad.
Snimices ti to, ali ces imati malo znojenja u sinku, posto svaki clock driftuje plus minus 1Hz ... najbolje to sto Boki kaze - svi mikrofoni koji cuju najvise informacije (overheads, vokali, bubanj) na jedan komp, ostalo na drugi. Stap kanap resenje, ali potencijalno i - stap kanap rezultat. Mada, mozda i ne bude lose :) |
Sori na neukosti ali zasto nije moguce to sto covjek pita. Pa imat ce na koncu 10ak traka i moze ih slagati, rezati, lijepiti, cimati lijevo desno. A ima i uho da cuje kad se poklope...pa i oko da vidi audio forme. Dakle sori na neznanju:banghead:
Mi smo napravili marticu od programiranih dijelova i poslali covjeku koji je kod sebe snimio gitare i poslao natrak trake. Trebalo je minut-dva da se dovedu u poziciju a poslije sve isto |
Quote:
Što kaže @Bitch, ko zna, možda ispadne i dobro, ali velika je lutrija nositi dva računara i povezivati ceo sistem da bi posle čupao kosu u miksu. I malo je neodgovorno prema muzici i izvođačima iste te muzike :) Pozdrav, Vasa |
Aha. Hvala na objasnjenju
|
Jasna stvar. Nisam o tome razmisljao na taj nacin. U svakom slucaju je dobro sto sam pitao i izbegao muku i znoj... Kao sto rekoh multitrek dig. Mixer ce da obavi odlican posao. Hvala na odgovorima :)
|
pomoglo bi i kad bi (ako se ovo već mora raditi) imao neki referentni zvuk kao klapa u filmu. Tako da se njegov waveform vidi u većini kanala (ovo može biti udarac cowbella il nešto sl).
I to posle svake pesme resyncovati, i može da se preživi (naravno ako je bubanj na istom kompu ceo) |
All times are GMT +1. The time now is 03:27 PM. |