|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Mozda je moglo i u Audio Softver sekciju, ali skroz je ok i ovde.
Dakle, OVO sam cekao.... ![]() Arturia Synclavier V. Pojedinacno, kao deo V Collection 5, odnosno AnalogLab 2. Apdejt za AnalogLab sam, naravno, odmah skinuo, morace da padne i apdejt za Collection. Posle prve probe, vise nego zanimljivo, mada bih voleo i da uporedim sa odlicnom UVI "The Beast" realizacijom. Super zanimacija za naredne dane. ![]()
Last edited by Synclavier; 29-05-2016 at 10:58 PM. Reason: slovne greske |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
dobar ti nickname
![]() Synclavier was only really a computer." |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
emulacija (danas) ne bi trebala da bude problem, ko sto kaze svi ti digitalni sintovi su u stvari "kompjuteri". Kod originalnog Synclaviera su glavna fora bili njegovi konvertori na izlazima, plus sto je sve bilo "military spec" (masina unutra izgledala kao vojnih masina, power supply kao kod automobila, kablovi debeli dva prsta itd itd). kako mi je objasnio lik koji mi je servisirao jedan Sync (od 2) svaki od 16 izlaza je imao 2 DA konvertora - jedan za prvu polovinu zvuka (attack) i drugi z "rep?. Em stoje bilo glasno, em sto nije bilo suma na kraju, em sto je bilo siroko i "debelo". Kad sam prvi put upalio i probao par farbi, svaki put smo gledali da li neki EQ ukljucen ili neki compressor on...nikad nisam cuo tako nesto od hardware syntha. Stvarno zvucalo mocno..E sad, sto farbe nisu bile bas nesto mnogo upotrebljive za mene i sto je bio spor...i sa malo memorije - to je druga prica. Svi su dolazili da vide "cudo" od $250.000 i kad cekas par sekundi da ucita sample od 20MB (max za ceo system je bilo 96MB u to vreme)...nije neko ludilo. Secam se lika koji je imao Mac napunjen sa svim zivim bibliotekama, i tonom RAM-a kako je u cudu gledao...kao.."sta je bre ovo??"
iako sam potrosio pare na totalnu restauraciju, stajalo mi u cosku par godina, tri puta upalio, jednom iskoristio na jednoj pesmi i posle prodao oba ![]()
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Je li probao neko da instalira ovaj Arturia V Collection 5 paket?
Vidim po readme instructions da treba uninstalirati verzije koje su postojale pa tek stavljati ovo... Sve bi to bilo ok da nemam nezavrsenih projekata odakle vucem starije arturijine sintove i njihove farbe, najcesce tweakovane.. Bojim se da se sve ne poremeti a logicno mi je da je veca vjerovatnoca da oce... Ajd ako neko bude hrabar neka podijeli iskustva molim ![]()
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
ja arturiju nikad vise na kompu , osim onog original moog-a ... cekam samo synclavier da bude izbacen pa da probam ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Meni osim original Moog-a, cesto "luduju" i crash-uju Prophet i Arp 2600 po Ableton-u da ih vec nekih godinu dana jako retko palim.
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
@rhino i jedno i drugo , umeju da zabodi resurse nepotrebno , mnogo volim onaj hibrid mod za prophet-e ili arp od cs 80 ... inace sam u fazi da uninstaliram sve sto ne koristim posto opet sad sam sredio sprave tako da mi manje vise vstIovi i ne trebaju , ostavicu neke medju kojima i minimoog original (mada znam da je minimax na pulsaru nesto najblize spravi) ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ej, ljudi, kako se ovo čudo instalira? Arthuria folder kopiram negde, pa pokrenem .exe, ili?
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Sto? Ju dont lajki ili si imao losa iskustva?
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Arturia Minilab | Coconut | Kupujem/trazim | 0 | 03-02-2016 09:51 PM |
Aleksandar Filipovic i Synclavier, rodjendan | LACKY | Pricaonica | 15 | 19-12-2012 02:13 AM |
Aleksandar Filipovic, Synclavier... srecan rodjendan! | boggy | Pricaonica | 7 | 21-12-2009 10:08 PM |
Arturia | milos | Audio Software | 8 | 05-06-2004 09:39 AM |