|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav kolege!
Imam vaš stroj ep43 ds3. Nakon jednog restarta matična ploča vratila se u default settings i nakon toga više nemogu dignuti takt cpu-a. Kako god da dižem množitelj se jedino mjenja, ali vrijednost mhz iznad 200 neide. Apsurd je da bios pamti recimo 333x12(tako je radilo godinama) nakon sejvanja napravi neki restart 2 puta prije nego što počne dizat windows ali ne iznad 200. 200x7,200x8 itd. Windows diže sve postavke ispod 2400mhz, ali ne iznad iako u biosu stoji recimo 3200mhz. Zna li netko u cemu je problem? ![]() Vjerojatno je netko imao takav slučaj. U svakom slučaju nadam se da netko ima neko rješenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Po onome sto si napisao meni deluje da je ta ploca riknula jer ispravna ploca ne sme ni pod razno sama menjati vrednosti bios-a pod kojima je nekad radila. Eventualno baterija na ploci...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]()
Teško mi da zamislim...ali kao da je BIOS riknuo, jer ih ima 2 na toj i većini njihovih ploča...
Quote:
E sad, miriše i na to što lampaš kaže, možda je samo obična cr2032 baterija od 2 evra rešenje...
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoć! | Hepek | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 22-10-2009 10:04 AM |
Pomoć.... | Hepek | Audio Software | 3 | 30-06-2009 08:53 AM |
potreban serviser za bios | alavuk | Computer Hardware | 2 | 07-06-2007 09:01 AM |
pomoć pa 80 | hawk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 10-07-2006 03:14 PM |