|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Moze li pomoc oko reverba, npr konkretno na CSR T-racks reverbima.
Koji na bubanj, na vokal, gitare i ostalo.. Zbunjuje me to vec odavno, hvala svima. Pozz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Evo da malo konkretnije napisem, znaci zanima koji obicno reverb ide na bubanj plate room ili hall, tako na git, vokal ( posebno)....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
SuperModerator
|
![]()
onaj koji ti se svidja.
bez zezanja. pravila nema. zanrovski i estetski gledano - samo poslusaj primere iz svakodnvnog zivota pa ce ti se samo kasti ![]() ![]() pozZ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ma vjeruj mi slusam svaki dan
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Obicno kad radim,gledam da reverb na bubnjevima pojaca utisak prostora u kom je sniman,pa sad vise ili manje zavisi od pesme,da li je baladicna ili brza krljacina... Uglavnom su to sobasti efekti,moze i neki plate za sporije pesmice. Jako je vazno vreme reverberacije imora se dobro sloziti sa bubnjem,tj biti uslovno receno "u taktu"...
Na vokale volim da stavim reverb za malo duzim "pre-delay"-em (100-150 pa i vise ms),prosto izbegavam sam delay pa mi ovo mnogo lepse radi... Na gitare moze malo od oba,osim ako nije nesto bas specificno... Ja tako, ali nije obavezno,kao sto rece cika Buzge,pravila nema,ako hoces,sama elektricna gitara je proizvod ne postovanja pravila,ostalo je istorija...
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Slazem se s tobom oko vokala, i ja isto volim da stavljam pre delay, nego da stavljam deley
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Hepeche,dete, probaj,ne morash za bas sve da pitas...
![]() Ko voli da racuna ,neka racuna,ja uvek po uhetu radim... U osnovi treba i racunati i slusati,nekad cist racun ne znaci da tako treba! Nekad ,recimo "rep" dobosa ne treba da "ide do" kick-a, a nekad nije lose da se malo uvuce ispod istog i tako,sam cujes....
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 22-10-2009 at 04:20 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
PomoĆ.... | koca | Gitarska Produkcija | 2 | 02-02-2009 10:29 PM |
Pomoć | zoolander | Audio Produkcija - Tehnike | 0 | 06-12-2008 10:02 AM |
pomoć pa 80 | hawk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 10-07-2006 03:14 PM |