|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
ha ha...koja (luda?) ideja.. Web site sa listom ljudi i njihove opreme koji ce za male pare da vam provuku kanal ili celu pesmu kroz njihove vintage delay / reverb / EQ / compressor /mikrofon ili sta vec...
![]() ![]() ![]() https://www.theaudiohunt.com/listings Da ima nacin da se poveze real time (brzi internet i neki software) i da cujes sta se desava/ vrtis dugmice..onda i nekako. Ovako...oslanjas se na nekoga da potrefi sta tebi treba
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Upravo čitam ponude i ne verujem onome što čitam
![]() ”Send me your mono or stereo audio file and I'll run it through this vintage Lexicon 480L processor. Let me know what sort of reverb type (ie/ dark room, bright vocal plate etc) you are going for and I'll build a custom setting or if you prefer, I can use one of the classic presets on the machine. Or if you know specifically what parameters you would like me to dial in, just send them over and I'll program it. I'll send back 100% wet file to whatever format and specs you prefer.” Pozdrav, Vasa
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Zapadna "ciganija", kao kod nas "usemplovati i isproducirati", ko razume, shvatice...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Paaaa...msm da ima puno onih koji će koristiti sajt te poslije napraviti cijelu listu suradnika na singlu, albumu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Mene cudi sto niko kod nas ,koja smo uzgred budi receno siromasna zemlja, nije ponudio kvalitetan analogni rek za rentiranje.Sredite kanale i rentirate kvalitetne analogne sprave poput lex,neve,pultec, itd...i ne samo to,ako odlucite da kupite neku spravu ,rentirate na par dana i vidite na cemu ste, na zapadu je to uobicajena praksa!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Svojevremeno, kad sam dosao u UK (1986) sam upoznao neke Makedonce koji su registrovali studio, firmu, u novokupljenom stanu (na kredit, sa malim depozitom), radili malo i jednog dana iznajmili veliki Synclavier sistem koje je tad kostao jedno £150.000 i naravno zbrisu nazad sa njim!! Ispraznili studio. ostavili stan (samo izgubili taj neki mali depozit)..he he Do jaja smisljena akcija!! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() @DaBear ne znam zasto mislis da je i kod nas drugacije, mislim jesmo balkanci, ali nismo svi zivotinje ![]() ![]() ![]() ![]() momci su potpisali, uplatili avans, odradili sto su hteli isplatili celu sumu i dobili sve kao po ugovoru... firma koja iznajmljuje opremu, vrlo dobro posluje na teritoriji citavog balkana, vrlo unosan posao, ogromne cifre, poznate face i firme, i stalno imaju posla... pronasli zlatnu zilu bukvalno... sad, kad bi se nasao neko da iznajmljuje i kvalitetnu studijsku opremu, vintage mikrofone i pojacala, zasto da ne, iznajmis super lanac na par dana, odsnimas sve sto si pripremio i molim lepo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
U hrvatskoj je sustav takav da poslodavac bez pardona ne namiruje svoja dugovanja. Kad dođe do nekog svog limita zatvori firmu i otvori novu pod istim imenom samo još doda točku na kraju i idemo dalja. Za sva potraživanja prema staroj zatvorenoj firmi možeš se slikati. Pravna osoba koju bi trebao teretiti više ne postoji. Ovo je općenito ali gdje piše da netko ne može iznajmiti skupi komad audio opreme i zatvoriti firmu. Jest reći će netko da je to slućaj za tužbe i sl, ali taj isti mora znati da je ovo Hrvatska. Kakav je slučaj u ostalim državama ex yu ne znam. Ako je bolji...blago vama
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
To su uglavnom firme koje su u poslu vec neko vrijeme i racuni se uglavnom placaju… Mislim da nema dovoljno pravnih osoba u muzickom biznisu (ako biznis jos uopce postoji) a renta fizickoj osobi je uvijek rizik. Iako je sve to, kao sto kaze DaBear, osigurano…ali i o utjece na cijenu. Drugacija su mjerila…kod audia uvijek netko ima nekog "ko ce mu to rijesiti na kompjuteru" a u videu (jos uvijek) show i neka kvaliteta nesto znaci. Mozda zato sto se valja puno veca lova pa se mora zadovoljiti forma potrosnje?! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Pa racunam mi stari forumasi bi trebali da imamo jedni prema drugima prijateljsko poslovni odnos koji bi se gradio na poverenju...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zasto je "gluva" soba "zagluvljena"? | Boki_R | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 17-10-2012 09:57 PM |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |