|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima, potrebna mi je pomoc u vezi akustike u studiju. Imam dve prostorije, kontrolnu i sobu za snimanje, obe zu dimenzija 240x340 i visine 320. Izmedju njih je prozor sa duplim staklima izmedju kojih je razmak 10cm.
Zidovi su oblozeni stiroporom 5cm i azmafonom 2cm preko stiropora, na plafonima je samo stiropor 5cm a na podovima laminat. Dakle prostorije su iste osim sto u kontrolnoj sobi ima prozor 115x115 na paralelnom zidu od onog na kom je prozor izmedju dveju prostorija (mozete videti na slikama). Napravicu 9 apsorbera 150x100 od dasaka, kamene vune i platna. nisam siguran kako cu da ih rasporedim. Drug koji studira audio dizajn mi je predlozi da spustim plafon pomocu visevih panela sa azmafonom ali tu opciju bih izbego iz prakticnih razloga unosenja i iznosenja opreme. Svaki savet bi mi bio koristan. Hvala! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Savet oko zvucne kartice i monitora | Bllade | Computer Hardware | 3 | 24-03-2015 01:59 PM |
Treba mi savet oko zvucne kartice za studio | Nocni-Ekspres | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 15-07-2013 12:15 AM |
molim za savet | hogarstrasni | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 15 | 13-12-2012 10:08 AM |
Pitanje u vezi izbora zvucne karte (snimanje vokala u kućnim uslovima) | Lazy Rhaps | Computer Hardware | 29 | 07-12-2011 02:24 AM |
Molim za savet | Proton | Audio Software | 3 | 06-03-2010 06:00 PM |