|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
vec duze vreme razmisljam da update-ujem midi controler, koristim win7 i cubase 5! najvise mi treba zbog maximalne kontrole cubesa i plug-inova i bitno mi je da ima arp i beat roll. proizvodjaca i modela ima puno i sve su manje vise u istom cenovnom rangu! suzio sam izbor na ove modele: Novation Impulse 49, Akai MAX49, Novation SL MKII 49. ako se neko susreo ili poseduje neku od ovih masina neka podeli svoje iskustvo sa nama i da neki savet!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
pozdrav,
radio sam na sva tri, a posedujem samo impulse 61, ali ipak moj izbor a i verujem mnogih koji su koristili je SL mk2 definitivno... dobar je i max, lepo izgleda, nisu lose dirke, ali ipak sl... razloga ima sasvim dovoljno a jedan od najvecih za tebe je automap koji sa cubaseom i sa vstima radi bez greske, da nije automapa ne bi se iskoristio pun potencijal kontrolera poz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
novation uf, i meni ovo treba
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x Last edited by branoy; 16-07-2014 at 04:40 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Superoperater
|
![]()
Imao sam ja taj Novation... I jedan model iza njega (SL bez MK valjda, ne secam se) i pored svih mogucnosti koje je imao, jedinu kontrolu koju sam koristio, bila je mod-wheel... Posle desetak pokusaja da integrisem Cubase sa nekim kontrolerom (pa i Behringerov BCF sam probao), jednostavno je ispalo previse cimanja za nesto sto je jednostavnije uraditi misem. Msm kao - kontrole pod rukom i sve je to lepo, ali ajde dodaj kanal ili tako nesto - ode sve niz onu stvar. Pa kad krene da mi racuna i midi trake kao fejdere, pa... Ma dok se namestis da miksas, prodje ceo dan. Eto - ja nisam imao strpljenja da se petljam sa time - sto ne znaci da je neprimenjivo... Bolje je juriti dobru dirku, nego se loziti na gomile dugmadi. Ovo je neko moje iskustvo.
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Cela srbija(sve radnje i preprodavci) nije u stanju da mi nabavi novation impulse 25, izem ti biznis.
Tapa Tapa Tapa Talk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ako ti treba i kontrola onda je definitivno novation pravi izbor ili studiologic. Ako nisi pri kinti pogledaj evolution koji za taj novac ima sasvim solidnu dirku. Ogromno razrocarenje je bio Nektar, koji je ovako fensi na slikama,ali uzivo ne, dirke su veoma lose, mozda malo bolje od ostalih, ali nedovoljno. Ubedljivo najgori je bio neki master Akai 88, smejurija ziva. Ovo je moje subjektivno misljenje, kao klaviriste. pozz ps cuo sam od nekih ljudi da neki masteri tj klavijature (kao sto je korg) imaju i problema sa velocity sensitive kada idu preko midija, u smislu kad se sviraju neki dinamicki instrumenti poput klavira i sl, ali ne verujem da je to problem sa novationom i studiologicom (koga i sam imam, pored fantoma g8 i clavinove) Last edited by Nemania; 16-07-2014 at 06:48 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Superoperater
|
![]()
Kao neko ko ima Fantoma, verujem da znaš šta je dobra dirka. Da ne ispadne da pljujem Novation, meni je super za te pare, a izmenio sam podosta klavijatura. Daje soft osećaj i nista ne klokoće dok sviraš. Dobre su za "trileri"
![]() Samo skrećem pažnju da ne obraćate pažnju na gomile kontrola kao odlučujući faktor , jer su uglavnom pain in the ass da se brzo setuju...
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
pa ono mora jbg, covek trazio da mu sto bolje poveze sa programom, pre nekoliko nedelja je izaso novi update za automap, radi jos bolje, stvarno neam zamerki, i mozda je cak zadivljujuce sto je negde u registrima zapamtio koje sam dugme asignovao za koji vst, pa cak i posle reinstalacije nekih vsta i dalje radi kako sam pre podesio preset (?)
imas dugme asign, i samo kliknes misem na kontrolu koju oces - fader, knob, pan, vst, bilo sta, i na klavijaturi pomeris pot ili dugme i to ti je povezano ... imas na klavijaturi vec podesene presete za daw-ove, i plus dodatna mesta za neke nove koje hoces, znam da ima za fl, reason, logic, ableton, pt, sa updejtima ima i za cb-nuendo... jbg ne moze sve samo , moze i misem da se redjaju note ali ko se navikne mnogo je brze... mozda glupo sto poredim, ali eto i Ni Machine je izbacio strava spravu, po demoima kad vidis sta sve moze svako bi je pozeleo, ali kad je kupis dok napravis ritam oteknu ti ganglije... ali zato posle god dana aktivnog usavrsavanja napravis ceo instrumental za pola sata... naravno taj learning-curve utice na sve, kod nekih je brze kod nekih sporije, ali bas zbog toga od ova tri koja je napomenuo automap pretice ostale.. i plus sto sl ima super dirke, a i impulsove su dovoljno dobre... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam, kad sam ranije kupovao midi master ja sam gledao prvo dirku i velocity sensitive, a posle sve ostalo,iz razloga sto mi je potrebna za sviranje u pravom smislu reci, a ako coveku treba za preslusavanje boja sa npr nexusa i sl,onda vrsi posao i neka jeftinija.. Sto se tice ostalih kontrola,meni je bitno da ima transport bar i nista vise..za miksanje i ostale stvari tu su daw kontrole kao mackie control i td.. Ona All in one varijanta kao i za vecinu ostalih stvari je...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
SL mk2 sam imao i brutalno je dobar kontroler izrada i mogucnosti 10 od 10.
Koristio sam ga u setapu sa eksternim spravama i u ableton - u. za setap mi se sjajno uklopio jer ima dva midi izlaza plus thru i midi ulaz. uspeo sam da povezem korg pad kontrol na ulaz preko kog sam lupo ritam na elektronovom machinedamu, sa pedova na sl mk2 sam povlacio lupove sa octatreka i preko dirki sam svirao midi na octatrek pa u virusa. sve u svemu moglo je sveeeeee ![]() a u ableton-u ma idi kao da je pravljeno za ableton live. tacno ima onih 8 kontrola u svakom efektu, sintu, macrou itd. skup ali mislim da je jos uvek najbolji na trzistu. jedna stvar me je jedino smorila pitch/modulacioni dzojstik ima neki feder koji moze da se namesti da vraca dzojstik ili da ne vraca. sa time mora vrlo pazljivo jer hoce da upadne unutar kontolera pa posle muke zive. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Keyboard controller za Reason !! | DaBear | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 2 | 27-11-2011 02:46 PM |
midi controller | gricko | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 10-06-2007 06:50 PM |
koji od ova tri midi controller-a: | makaay | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 5 | 08-05-2007 11:54 PM |