|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Zanimam me savet iskusnih terenskih snimatelja.
Imam dva pitanja. Koristio bih MS condenzatorski mic (pusku), omni piezo, kontaktni , hidro i coil mikrofon. 1. Jel bolje ici na jedan snimac sa svojim preampima ili uzeti stereo preamp pa linijom uci u snimac? 2. Sta bi uzeli kao opremu ( snimac, preamp) u rangu od 1500 e? Hvala unapred |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Pretpostavljam da je neki baš terenski rad u pitanju, pa ostaje pitanje napajanja.
Mislim da je bolje ići na snimač. Eksploatacija je lakša ako se uzme sprava sa dobrom baterijom, malo preampa je dizajnirano za rad sa baterijskim napajanjem. 1500e nije loša cifra i može se uzeti nešto fino, e sad ne znam koliko kanala ti je potrebno odjednom, ali možeš ići na Zoom, Tascam, Marantz, Sony i druge... Tascam Dr-680 ima 4 preampa ili HD-p2 koji ima i video-sync itd...cene su od 750 do 850eur. Nešto povoljniji (ispod 600 e) ali i "džepniji" je Marantz 661...Manje dimenzije i "serijske" baterije kojih ima i na trafikama... Novi Zoom H6 sa cenom od oko 400eur donosi 4 preampa i dodatne mikrofone u paketu. Jedan je od najprodavanijih brendova za ovu namenu, mada cena značajno utiče na taj trend, ali svakako vrlo lepo odrađen uređaj.
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pri izboru snimača obrati pa?nju na ergonomiju (veličina ekrana, kvalitet dugmića itd.), trajanje baterije i na to da li je phantom power jasno specifikovan kao +48V. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Hvala na brzim odgovorima.
U pitanju je totalno terenski rad znaci samo baterije dolaze u obzir i to po mogucstvu da su AA. Da mogu da ih ponesem dosta i da mogu da dokupim alkalne ako u sred snimanja istrosim sve punjive. Duzina snimanja nije vishecasovna, jer bi to sve bili ambientalni zvuci od po par minuta max. Uglavnom ce to biti neka eksperimentala u prirodi ali ponekad i u fabrikama gde nameravam sa kontaktnim mikrofonima da usnumim brujanja i skripe za tehno. Znaci treba mi setup za snimanje i tihih zvukova gde sam preamp iz snimaca nece biti dovoljno glasan da smeta. Potrebe su samo dva ulaza u isto vreme. (zbog MS puske) moj prvi laicki izbor je pao na http://www.thomann.de/gb/marantz_pmd_661_mk_ii.htm i http://www.thomann.de/gb/sound_devices_mixpre_d.htm kako se stvarno ne razumem u terenski rad i dosada sam samo radio sa h4n i njegovim integrisanim mikrofonima voleo bih znati sta vi mislite o tome |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
1) Šum samog mikrofona je obično dominantan u odnosu na šum preampa. 2) Kod snimanja u prirodi kretanje vazduha i handling noise su najveći problem. Dakle, „crknuta mačka” i shockmount su jako važni! Boki je pomenuo Tascam DR-680 — i on ima M/S matrix, a ima i četiri kanala i snimač ![]() ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 20-06-2014 at 06:57 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Ne vidim nikakvu potrebu za onim preampom, ponajmanje da se spr?i 1k evra...sumanuto...!
![]() Apsulutno dovoljan, čak i onaj HD P2 je sa 2 preampa, ali je full pro sprava! Pogledaj i to i zaboravi preampe dalje, a ako ima? vi?ka u bud?etu usmeri to u mikrofone!
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
ma slazem se ja sa tobom Bockie da je sumanuto spaliti toliki kes na stvar koja ti ne doprinosi.
Nego sam negde procitao da ti preampi u prenosivim snimacima obicno budu losiji pa sam hteo da ih preskocim sa drugim preampom, ako je bitniji dobar mikrofon, svakako bih 1000 e pre dao na stereo mikrofon koji nemam ![]() Ovaj Tascam DR-680 ima dva ulaza vishe nego sto mi treba i malo je veci nego Marantz PMD 661 MK II a Tascam HD-P2 mi izgleda zaista ozbiljno mada mi deluje ko sprava za televiziju i film. proucicu HD-P2 jos malo na netu ali definitivno odustajem od preampa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Ja sam mi?ljenja da je bolje prosečan preamp i dobar mikrofon nego obrnuto!
Preampi na ovim tascam-ima su vi?e nego korektni i u kombinaciji sa nekim skupljim mikrofonima se, verujem, zaista mo?e vrlo ozbiljno raditi...!
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Hvala ljudi bili ste od velike pomoci.
Usmericu se ka nekom boljem snimacu i mikrofonima. Sto vise gledam to vise kapiram da nema bas nekog izbora kod terenskih snimaca Tascam DR-680 Edirol R44 Tascam HD-P2 Marantz PMD 661 MK II Ako neko ima jos neki model u ovom rangu neka okaci da pogledam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Nisam video da je neko spomenuo edirol
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Konstrukcija studija | boomboompow | Dizajn i konstrukcija studija | 3 | 05-04-2011 10:16 PM |
Snimanje benda van "pravog" studija | awacs | Aleksandar Sa?a Habić | 9 | 29-08-2010 02:05 PM |
Preinaka mog studija | ANITA | Dizajn i konstrukcija studija | 12 | 22-06-2010 10:43 PM |
opremanje studija | gars | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 27-02-2010 10:15 AM |
Registracija studija | OFF | Razno | 32 | 10-04-2008 10:30 PM |