|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Tra?io sam, tra?io sam, tra?io ... i ... nisam na?ao. Svugdje samo specifikacije, dimenzije, op?ti podaci.
Postoje li igdje npr. dijagrami u kojima se mo?e vidjeti kako neki NPR. analogni preamp farba signal u 'praznom hodu'. Zanimalo bi me također i za EQ's, i ostale sprave. p.s. Mo?da ne znam pitati. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Postoji naravno cujna razlika, i merenjem se moze doci do neke karakteristike koje taj uredjaj izdvaja, ali bitna je ona cujna razlika, naravno to nije tako jednostavno, ali u odredjenim kombinacijama mikrofon pre amp za odredjeni zvuk koji se zeli postici se koriste bas te kombinacije. Kupiti neki uredjaj sam za sebe nista ne znaci, jer je ceo lanac, a onda i prostor u kome se snima neki zvuk, jako vazan. Da bi se sve to culo potrebno je probati sve te sprave, potrositi puno vremena i tek onda imati predstavu koju mozes da koristis u snimanju.
Iz mog iskustva razilek medju uredjajima i to visoke klase su ogromne, ali sve zavisi sta zelis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Hvala Braca.
Ovo je razlog za?to sam otvorio temu : Imam saturatore koji farbaju karakteristiku različitih uređaja. Pitanje je : da li se oslanjati na sluh pa stalno vraćati u miks u postupku dorade, ili unaprijed znati 'goli' karakter pa preduprijediti multipliciranje karaktera u dijelu koji bi pravio 'probleme'. To sam već isprobavao. Ali, nisam zadovoljan načinom na koji moram doći do rezultata, a to je stalno pipkanje mic po mic. Dok ja nadođem do tačne pozicije, u?i se umore i već u jutro to nije ono ?to sam noć prije čuo. A to traje dan i po - dva. Ali, da se razumijemo : vrijedi svake sekunde pipkanja. Jedino ?to zna biti mučno. Eto. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Hip-Hop muzika // karakteristike produkcije | alfom | Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike | 68 | 01-02-2012 12:11 PM |
analog to adat (88,2 bar)....? | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 26-01-2012 11:51 PM |
Fairchild.. Karakteristike, upotreba .. | Inovative_kg | Audio Software | 3 | 02-07-2011 11:37 PM |
Analog summing | File | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 18 | 31-05-2011 09:15 PM |
VA synth - predstavnici i karakteristike | hrkljus | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 79 | 24-09-2007 08:06 AM |