|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Cao svima,
treba mi pomoc oko mikrofona. Tacnije,imam bezicni shure mikrofon i treba mi da kupim onaj kabl koji ide iz baze mikrofona u pojacalo. E sad,posto u mom gradu ne postoji muzicka kuca,da li neko moze da mi napise kako se tacno taj kabl zove ili da mi da link gde mogu da ga narucim preko interneta? Ja sam nesto trazila vec,ali mi je tesko jer ne znam tacno koji treba da uzmem. Hvala unapred |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Pozdrav, dobrodoslica,
Ako je na bazi XLR konektor, takav treba da bude i na kablu. Ako ne, onda tzv. 'banana' jack, posto je mikrofonska baza, balansiran. Kazes pojacalo. Kakvo? Kakvi su ulazi na njemu, bez toga nema pomoci. Uzgred, zar ne ide neki mikser izmedju baze i pojacala? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ne brini se, samo reci koji Shure mic je u pitanju (tačna oznaka) i koje "pojačalo", odnosno opi?i malo situaciju i sve će? saznati.
Skoro svaka muzička kuća radi dostavu na kuću, pa će? saznati ?ta da tra?i?.
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Moja greska,napisah pojacalo umesto mikseta.
![]() ![]() Znam ja kako on izgleda,ali mi bilo bzvz da zovem muzicku kucu i narucujem tako po izgledu,a ne znam kako se tacno zove. Mislim da jeste xlr konektor,sa tri one bodljice. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
No...
Pretpostavljam da je to ovo ili tome slično... ![]() Dakle, klasičan mikrofonski XLR kabl ti treba, i to u miksetu bodeš kao mikrofon. Dakle iz baze (mic out) u mic in na željenom kanalu miksete i to je to. Na netu odeš na sajt distributera kog preferiraš, pronađeš kontakt telefone u radnji i pozoveš telefonom, (mnogo je bolje i sigurnije) i ostavi podatke (ime, adresa, broj mob, to traži svaka kurirska služba) gde i kako da ti pošalju. Predlažem da uzmeš neki ipak malo bolji kabl, dakle neki Klotz ili Sommer ili nešto, dakle ne neki jeftini Stagg ili već neko baš kinesko smeće... Kabl od 5m košta sigurno oko 1500din, ali osim kvaliteta samog kabla i konektora, zvuk je bitno bolji!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mikrofon do 500 ? | sigimigi | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 85 | 06-02-2013 09:00 AM |
USB mikrofon... ? | arsa92 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 22-12-2011 05:04 PM |