Go Back   Rumski Forum > Video > Video editing (produkcija)

Video editing (produkcija) Ovdje mozete diskutovati o svemu vezanom za Video prokuciju (montazu, editing)...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2013, 11:04 PM   #1
Napoleon
Junior Member

Napoleon's Avatar

Unhappy Problem sa XDCAM-EX snimcima u Premiere-u CS 5.5

Prvi put radim sa nekim ozbiljnijim formatom u Premiere-u i imam sledeći problem: u media browser-u lepo prepozna XDCAM-EX ali kad ih importujem nema slike samo zvuka... Tra?io i guglao ali ne nađoh jo? nekog sa ba? takvim problemom... Ima nekih programčića za konverziju koji se pominju kao re?enje u slučajevima kada Premiere neće da čita mp4 ali kako pročitah ovaj Sonijev format i jo? neki Panasonikov bi ba? trebalo da čita... Verujem da je problem u instalaciji ali po?to nisam ba? najbolje potkovan u ovoj oblasti probao sam sva?ta i iznenadilo me to ?to kada sam deinstalirao Km player i instalirao K-Lite nije bilo ni tona i ako je i dalje fajl prikazivan kao audio fajl/vejvform... Fajlovi nisu o?tećeni, Edius i Vegas ih sasvim normalno čitaju... Probao da radim u Ediusu ali mi je nekako čudan pa zato i poku?avam da re?im problem... razlika u pona?anju sa različitim kodekom mi daje nadu da je problem re?iv... svaki predlog je dobrodo?ao, unapred hvala...
Napoleon is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2013, 01:14 PM   #2
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default Re: Problem sa XDCAM-EX snimcima u Premiere-u CS 5.5

Uvuci ti to, blago meni, u Pr CC, pa ako tamo neće, e onda mo'? reći da ima? problem.
Old 05-11-2013, 07:04 PM   #3
Tomislav
Moderator

Tomislav's Avatar

Quote:
Originally Posted by Napoleon View Post
Prvi put radim sa nekim ozbiljnijim formatom u Premiere-u i imam sledeći problem: u media browser-u lepo prepozna XDCAM-EX ali kad ih importujem nema slike samo zvuka... Tra?io i guglao ali ne nađoh jo? nekog sa ba? takvim problemom... Ima nekih programčića za konverziju koji se pominju kao re?enje u slučajevima kada Premiere neće da čita mp4 ali kako pročitah ovaj Sonijev format i jo? neki Panasonikov bi ba? trebalo da čita... Verujem da je problem u instalaciji ali po?to nisam ba? najbolje potkovan u ovoj oblasti probao sam sva?ta i iznenadilo me to ?to kada sam deinstalirao Km player i instalirao K-Lite nije bilo ni tona i ako je i dalje fajl prikazivan kao audio fajl/vejvform... Fajlovi nisu o?tećeni, Edius i Vegas ih sasvim normalno čitaju... Probao da radim u Ediusu ali mi je nekako čudan pa zato i poku?avam da re?im problem... razlika u pona?anju sa različitim kodekom mi daje nadu da je problem re?iv... svaki predlog je dobrodo?ao, unapred hvala...
Preporuka je ne instalirati nikakve codec packove kad se radi profesionalno s videom. Premiere bi trebao zaobilaziti sistemske dekodere i koristiti svoje interne, pogotovo za profesionalne formate, ali nisam siguran da je to uvijek slučaj. Ja bih poku?ao napraviti ono ?to je uvijek potrebno kod monta?e primjerice u Final Cutu - rewrap ili transcode u editing format (DNxHD dostupan u svakom slučaju, ili Cineform).
Tomislav is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2013, 12:09 AM   #4
Napoleon
Junior Member

Napoleon's Avatar

Thumbs down Re: Problem sa XDCAM-EX snimcima u Premiere-u CS 5.5

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
Uvuci ti to, blago meni, u Pr CC, pa ako tamo neće, e onda mo'? reći da ima? problem.
Poku?aću, mada, kako mi se sve vi?e čini nije problem u verziji programa nego u 'verziji'... Odnosno u konkretnoj instalaciji... thethingy, ChingLiu... jer ne rade ni neke druge stvari. Npr. nema nijednog templejta za titlove, skroz prazno...

Quote:
Ja bih poku?ao napraviti ono ?to je uvijek potrebno kod monta?e primjerice u Final Cutu - rewrap ili transcode u editing format (DNxHD dostupan u svakom slučaju, ili Cineform).
Ako sam dobro razumeo, ovde ne bi bilo klasičnog transkodinga nego neke vrste potvrde da je fajl odgovarajućeg formata? p.s. ne znam ni?ta o transkodingu i danas čitah malo o tome pa poku?avam da skapiram... probaću sa ovim programom... http://www.mediacoderhq.com/
Old 12-11-2013, 09:52 PM   #5
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

probao vegas ?

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2013, 10:49 PM   #6
Napoleon
Junior Member

Napoleon's Avatar

Probao, i Vegas i Edius... Oba hoće. Vegas koristio ranije ali sam se odvikao malo od njegovog intefejsa i celog pristupa... Mada, odličan je za brzinske stvari a i NewBlueFx Titler pro nije za bacanje Instalirao PPro CC pa ću da probam sa njim... Nekako mi najvi?e le?i...
Old 19-11-2013, 01:04 PM   #7
Napoleon
Junior Member

Napoleon's Avatar

Thumbs down Re: Problem sa XDCAM-EX snimcima u Premiere-u CS 5.5

beoh u gu?vi i nikako da napi?em... instalirao ProCC/ChingLiu i sve radi ok, odnosno normalno prepoznaje format i ima sliku... ?to se tiče CC-a malo mi čudno izgleda/provaljujem da je od ?estice takav ali dobro... bitno da ?ljaka... hvala jo? jednom na savetima...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules