|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozz,za sve clanove foruma.Studio koji je u izgradnji,u stvari,grubi radovi su vec uradjeni,na jedini moguci nacin,posto je to u stvari 30god star objekat za neku sasvim drugu namen,skoro je prezidan i uradjena je drvenarija,u smislu prozora,vrata.Ali naravno,dosla je na red izolacija i samim tim sumiranje budzeta i mogucnosti.Pratim forum dosta dugo,ali sam do skoro bio ubedjen da cu uspeti uz sve prikupljene informacije da sam sve realizujem,ali kako je doslo do izbora materijala,stao sam i neznam vise sta da radim.Prostor ima 42 m/2 i podeljen je na cetri prostorije,od kojih je jedna soba za sviranje(snimanje),soba za vokal,soba za miks i soba za pivo.soba za snimanje se prva izoluje radovi bi trebalo sto pre da krenu.Velicine je 16 m/2,sa spoljne strane je postavljen stiropor 8cm,a unutra je do skoro bio stiropor i neki stari azmofon koji je skinut,tako da sam na pocetku i hteo bi da uradim na sto bolji nacin,budzet sa kojim raspolazem je nekih 50000din.Vec sutra cu nadam se da postavim slike sa rasporedom i velicinom prostorija i koriscenim materijalom.
Last edited by nik1883; 20-08-2013 at 06:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
udri po knauf kamenoj vuni, zatvori je baštenskim filcem (jako jeftin a jako dobar kao filter prašine), pa presvuci nekim vazduhopropusnim platnom. Ovo uradiš u meri koliko ti se čini da je potrebno, ako preteraš osetićeš da soba postaje pregluva. I da, smisli neki sistem konstrukcije koji ti odgovara, da tu vunu ipak odaljiš od zida 10-20cm, bolje će upijati niske frekvencije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
jel mislis na tvrdo presovanu kamenu vunu?radio bi rostilj resetku,a unutra da naguram nekako vunu,mada bi to lakse uradio samekom kamenom.a na resetku sam mislio plutu ili regips plocu i osb.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
mislim na Knauf KR-S ili neku težu seriju , L ili čak P ako imaš novaca
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Pitao sam za kr-p i imao bih kintu,ali onda od sajta do sajta i video da ona i nije najbolja za zvuk da je za to najbolja kr-SKG http://joter.rs/knauf-insulation-proizvodjac.html jeste skuplja ali bi imao za 5cm debljine,dali mislis da je to bolja varijantna?
Last edited by nik1883; 23-08-2013 at 11:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima. Ovo je layout studija, dimenzije su date za mix i sobu za svirku, one se rade.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Kao sto sam napisao,objekat je bio za drugu namenu,tj. jedna soba je sluzila za probe benda a ostatak je bila garaza za auto,alat itd,srusen je zid stavljena su vrata i prozor izmedju sobe sa probe i sobe za mix,vrata i prozori su sazidani(punom ciglom) a zid izmedju sobe za sviranje i ostatka prostorije je dupli.Plafon je visine 2,40 odnosno 2,35m u sobi za vezbanje,gore je monta i betonska ploca od 5cm. Za pocetak se radi soba za probe koja ce kasnije sluziti i za snimanje,zato nam je u interesu da je uradimo sto bolje kako bi kad se sredi ostalo imali manje posla da je pustimo u rad.Usput,stakla su debljine 6mm i vazdusni prostor je 3mm.Struja je takodje razvedena i uradjeni su stokovi i vrata za sve prostorije.Mi smo mislili da uradimo 5 cm vazdusni prostor kamenu vunu kr-p(ako neko ima drugi predlog...)5cm,bastenski filc i presvucemo tkanininom i opet 3cm vazdusni prostor pa gips i osb.
Posto nismo preterano iskusni sa svim ovim osim naravno pregrst informacija koje smo procitali na ovom forumu,molimo za neki savet i strucno misljenje.Unapred zahvalni Last edited by nik1883; 25-08-2013 at 12:27 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Re?ija je 2,6x4,2.
Mo?e li se spojiti sa druge 2 manje sobe?
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
To u principu jeste bil jedna velika soba,al je prezidana,moze da se srusi zid i skine staklo od sobe za vokal.Koja je svrha?
Last edited by nik1883; 25-08-2013 at 11:11 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
pa izračunaj sam, ukupnu težinu na toj debljini, što više, to bolje. Ako je ta druga vuna mnoogo teža, pa je na toj debljini "ima više" od KR-P-a na 10cm, ondak kontam da nije pogrešno uzeti je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Studio "Helga" u izgradnji. | Kres7787 | Dizajn i konstrukcija studija | 6 | 15-12-2008 06:36 PM |
Novi studio u izgradnji | akordeonista | Dizajn i konstrukcija studija | 11 | 14-11-2008 10:57 PM |
studio u izgradnji | gricko | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 19-03-2007 01:52 PM |
Studio Puk! | X-Dreamer | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 12-04-2005 10:16 AM |