![]() |
Studio u izgradnji(studio Garaza)
Pozz,za sve clanove foruma.Studio koji je u izgradnji,u stvari,grubi radovi su vec uradjeni,na jedini moguci nacin,posto je to u stvari 30god star objekat za neku sasvim drugu namen,skoro je prezidan i uradjena je drvenarija,u smislu prozora,vrata.Ali naravno,dosla je na red izolacija i samim tim sumiranje budzeta i mogucnosti.Pratim forum dosta dugo,ali sam do skoro bio ubedjen da cu uspeti uz sve prikupljene informacije da sam sve realizujem,ali kako je doslo do izbora materijala,stao sam i neznam vise sta da radim.Prostor ima 42 m/2 i podeljen je na cetri prostorije,od kojih je jedna soba za sviranje(snimanje),soba za vokal,soba za miks i soba za pivo.soba za snimanje se prva izoluje radovi bi trebalo sto pre da krenu.Velicine je 16 m/2,sa spoljne strane je postavljen stiropor 8cm,a unutra je do skoro bio stiropor i neki stari azmofon koji je skinut,tako da sam na pocetku i hteo bi da uradim na sto bolji nacin,budzet sa kojim raspolazem je nekih 50000din.Vec sutra cu nadam se da postavim slike sa rasporedom i velicinom prostorija i koriscenim materijalom.
|
Re: Studio u izgradnji(studio Garaza)
udri po knauf kamenoj vuni, zatvori je baštenskim filcem (jako jeftin a jako dobar kao filter prašine), pa presvuci nekim vazduhopropusnim platnom. Ovo uradiš u meri koliko ti se čini da je potrebno, ako preteraš osetićeš da soba postaje pregluva. I da, smisli neki sistem konstrukcije koji ti odgovara, da tu vunu ipak odaljiš od zida 10-20cm, bolje će upijati niske frekvencije.
|
jel mislis na tvrdo presovanu kamenu vunu?radio bi rostilj resetku,a unutra da naguram nekako vunu,mada bi to lakse uradio samekom kamenom.a na resetku sam mislio plutu ili regips plocu i osb.
|
mislim na Knauf KR-S ili neku težu seriju , L ili čak P ako imaš novaca
|
Pitao sam za kr-p i imao bih kintu,ali onda od sajta do sajta i video da ona i nije najbolja za zvuk da je za to najbolja kr-SKG http://joter.rs/knauf-insulation-proizvodjac.html jeste skuplja ali bi imao za 5cm debljine,dali mislis da je to bolja varijantna?
|
Pozdrav svima. Ovo je layout studija, dimenzije su date za mix i sobu za svirku, one se rade. :D https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...22863454_n.png
|
5 Attachment(s)
Kao sto sam napisao,objekat je bio za drugu namenu,tj. jedna soba je sluzila za probe benda a ostatak je bila garaza za auto,alat itd,srusen je zid stavljena su vrata i prozor izmedju sobe sa probe i sobe za mix,vrata i prozori su sazidani(punom ciglom) a zid izmedju sobe za sviranje i ostatka prostorije je dupli.Plafon je visine 2,40 odnosno 2,35m u sobi za vezbanje,gore je monta i betonska ploca od 5cm. Za pocetak se radi soba za probe koja ce kasnije sluziti i za snimanje,zato nam je u interesu da je uradimo sto bolje kako bi kad se sredi ostalo imali manje posla da je pustimo u rad.Usput,stakla su debljine 6mm i vazdusni prostor je 3mm.Struja je takodje razvedena i uradjeni su stokovi i vrata za sve prostorije.Mi smo mislili da uradimo 5 cm vazdusni prostor kamenu vunu kr-p(ako neko ima drugi predlog...)5cm,bastenski filc i presvucemo tkanininom i opet 3cm vazdusni prostor pa gips i osb.
Posto nismo preterano iskusni sa svim ovim osim naravno pregrst informacija koje smo procitali na ovom forumu,molimo za neki savet i strucno misljenje.Unapred zahvalni Attachment 13402 Attachment 13403 Attachment 13404 Attachment 13407 Attachment 13408 |
Re?ija je 2,6x4,2.
Mo?e li se spojiti sa druge 2 manje sobe? |
To u principu jeste bil jedna velika soba,al je prezidana,moze da se srusi zid i skine staklo od sobe za vokal.Koja je svrha?
|
pa izračunaj sam, ukupnu težinu na toj debljini, što više, to bolje. Ako je ta druga vuna mnoogo teža, pa je na toj debljini "ima više" od KR-P-a na 10cm, ondak kontam da nije pogrešno uzeti je.
|
All times are GMT +1. The time now is 05:49 AM. |