|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Evo u naslovu topica je gotovo i postavljeno pitanje.Da li se uplodovanjem na saundcloud organizacija kao npr.Sokoj cini izlisnom?Konkretno, stoji datum kada je pesma uplodovana, dakle sve iza toga moze da bude samo plagijat
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ako nije zvanicno zasticeno delo od strane bilo koje agencije za zastitu prava to sto si prvi okacio ne znaci nista....moze da se tretira da si samo bio brzi u plagiranju i brze okacio od stvarnog autora.
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Strogo, strogo..
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
U redu.Hvala.To onda vazi i za Youtube. Negde sam procitao i varijantu slanja preporucenom postom samom sebi, svoje delo, pa mi se ucinilo ,kad moze postom sto ne i internet.Ipak ocigledno da nije tako.Hvala jos jednom na odgovoru
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ipak, postoji jedan jak argument za poveravanje za?tite ?bilo kojoj agenciji za za?titu prava?, kako ka?e Moritz, a to je mogućnost kori?ćenja njihove pravne slu?be za pokretanje i vođenje eventualnog spora. Ukoliko re?i? da bude? ?sam svoj majstor? ? putem interneta ili preporučenog pisma, svejedno ? moraće? i sam da tra?i? (i plati?) advokata da te zastupa pred sudom. Iz ličnog iskustva sa SOKOJ-em: Svojevremeno sam preko njih tu?io Radio Ko?avu (koja je tad bila u vlasni?tvu Slobine ćerke Marije Milo?ević) za povredu moralnih autorskih prava i dobio spor. Pre mene je (isto preko SOKOJ-a) Zoran Simjanović tu?io neku agenciju zvog neautorizovanog kori?ćenja njegove muzike u reklamne svrhe, i dobio spor. Sve to bez ulo?enog dinara i preteranog cimanja, osim prethodnog prijavljivanja tih muzika SOKOJ-u. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
TO danas ne znaci apsolutno nista, sve moze da se lazira pa tako i postanski pecat i sve ostalo.
Najbolje je da odes u SOKOJ ili neku lslicnu stranu agenciju i zavrsis posao i budes miran
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Poenta svega je u datumu javnog objavljivanja ili zastite. Dovoljno uverljivo za sudski proces je zatvorena, zapecacena , NEOTVARANA sigurnosna koverta poslata preporuceno samom sebi. U smislu procesa dokazivanja nebi trebalo da ima manju vrednost od deponovanja dela kod sokoja. Prednost sokoja je u pravnoj sluzbi i rutini, tj uvazavanju (diskrecionom) od strane suda... najbolje je jedno i drugo. U tom smislu i objava na yutubetu bi imala istu vrednost. problem tubeta i manjih servisa je u njihovoj pouzdanosti, brisanju fajlova, prestanku rada u kom slucaju nestaje dokazni materijal...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam koliko si i da li si imao posla sa sudom u Srbiji ali sam cin da u sudnici vadis koverat kao dokaz tj. podnosis kao dokaz ti je mnogo slabije pravno sredstvo nego legitimna agencija sa svom dokumentacijom.
Sudstvo u Srbiji ne postoji !!! Pravda i pravo nisu iste stvari i zato da ne bi upao u beskrajno kolo u kom u 99% slucajeva gubis spor ako nemas jaka ledja i finansije uradi preko SOKOJ-a i mani se eksperimentisanja tj. ustedi sebi zivce, energiju i vreme u zivotu. Govorim ti iz licnog iskustva, gde sam se sporio sa likom preko 2 godine i pored toga sto su svi dokazi bili na mojoj strani a on bez i jednog jedinog uspeo je da ponisti prvu presudu pa da razvuce proces maksimalno...konacno sam dobio presudu i treba da mi plati odstetu ali od toga nece biti nista cak i pored angazovanih privatnih sudskih izvrsitelja jer pravda i pravo nisu isto...da ti ne pricam laganje i muvanje samih advokata HOROR!. Dakle postedi sebe tog pakla i lepo pusti da neko drugi resi u tvoju korist ![]()
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
rasprava oko autorskih prava - popboks | DaBear | Razno | 2 | 16-12-2012 03:15 AM |
Soundcloud | dexter | Produkcija Elektronske Muzike | 2 | 25-04-2012 07:06 PM |
Bolje resenje za zastitu muzickih autorskih prava u Beogradu? | Eeva_r&b | Pravna Pitanja | 109 | 09-07-2009 08:29 AM |
Agencije za zastitu autorskih prava na teritorijama Ex YU | dexyco | Pravna Pitanja | 19 | 08-01-2008 06:26 PM |
Rumski - Online Zastita Autorskih Prava | Mogli | Predlozi i sugestije | 11 | 24-04-2005 03:59 PM |