|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Dobri ljudi, imam jedno pitanje za vas koji se sigurno razumete bolje od mene... Elem, potreban mi je, kao ?to sam naslov ka?e, mikrofon za live nastupe...
Naime, trenutno imam mogućnost da isti kupim u USA, za prilično manje pare nego ovde kod nas, i bud?et mi je negde oko 400-450$. E sada, ja sam u dilemi pre svega da li uzeti wireless ili ?ičani mikrofon... (kvalitet, cena na be?ičnu tehnologiju, baterija, me?anje frekvencija, s druge strane kvalitet kablova, preampa etc...) Ja sam malo guglao, istra?ivao, pa su mi sledeća 2 zapala za oko (uho): Shure Beta 87a (?ičani, kondenzatorski) - oko 200$ Shure PGX24E/Beta 58 (be?ični) - oko 400$ ?ta vi mislite? Da li uzeti ovaj ?ičani (ili neki bolji koji vi predlo?ite), pa za ostatak novca uzeti neki in ear monitoring ili neki preamp ili neki vocal processor, ne?to tako, ili uzeti ovaj drugi mikrofon (ili neki be?ični u sličnom cenovnom rangu). Hvala unapred na va?oj pomoći! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Prvo, i nisu ne?to jako jeftiniji...
Drugo, pre bih uzeo ?ičani jer su be?ični podlo?niji zvi?njavanju a nema? garanciju. Operateri mobilne telefonije u Srbiji (a i regionu) slabo vode računa o emisiji zračenja predajnika i dr?e ih "nabiberene" da ne bi morali da postavljaju vi?e predajnika, ?to ne retko sjebe mic.stanice kada si u kros-overu dva predajnika, ?to je slučaj ovde negde u Veterniku, pa pola mase ima pocrkane wi-set-ove kad tezgare u jednoj kafani tamo... Treće i ni?ta manje va?no je ?to su ta dva mikrofona totalno različita, i pitanje je sada...Koji je bolji za tebe, tvoj glas? Idi negde i probaj prvo, pa tek onda donesi sud... Poz'
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Pa ima da se nađe sigurno za manje para, recimo, sinoć sam naleteo na ovaj wi-set za nekih $280. To sam cene lupio odokativno!
Za to drugo se apsolutno slaže i to me najviše brine... S druge strane, malo me brine predpojačalo za kondenzatorca, pošto znam koliko često sranje umeju da budu na rentiranim mikserima... Za treće se slažem takođe, s tim što sam imao prilike da ih probam (doduše oba žičana) i oba su mi odgovarala, svaki na svoj način, tako da sam na osnovu toga u dilemi.. (a pogotovo sada kada sam našao wi za $280) Jedini problem mogu da budu lažnjaci, al' izboriću se nekako sa tim... Hvala svakako na mišljenju! Zbog mešanja frekvencija, crkavanja predajnika i to ću verovatno uzeti žičani, ali... ) Ima li još neko kakvih predloga? ![]() P.S. I da, može li neko da mi pomogne da odgonetnem razliku između Shure Beta 87a i 87c? Last edited by Alexxxa; 05-08-2013 at 06:42 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Beta 87 i Beta 58 su poprilično različiti mikrofoni i ako ti ima? dilemu, mi ti ba? nikako ne mo?emo pomoći. Probaj i odluči.
Preamp na mikseru je lo? ili dobar. Biće jednako lo? ili dobar i za 58 i za 87. Ono ?to tebe muči je fantomsko napajanje, za koje moram reći da ga realno svaki mikser ima i ne treba da te muči. Razlika između 87C u 87A je u tome ?to je jedan kardiodidni, a drugi hiperkardioidni iliti... drugi je usmjereniji od prvog, ali to je opet samo tehnolo?ka odrednica i opet... probaj.
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Samo da me pogre?no ljudi ne shvate da sam generalno protiv wls majkova, ne, ali ka?em, u tvom slučaju je samo blagi osvrt na nemanje garacije i uslove rada...
Ako je mikrofon be?ičan i jo? kondenzator, nema veze da li je mikser ovakav ili onakav... Ima? klasičan izlaz iz stanice, da li mikrofonskog ili linijskog nivoa i ćao...netreba nikakav fantom... Za ?ični kondenzator - treba fantom jbg... Nekako, imam utisak da je tu u tvom slučaju bolja klasična Beta 58, u smislu eksploatacije, kasnije i prodaje, manje je osetljiva, robusnija pa i jeftinija i tako, bez obzira da li je wls ili obična ?ična... Poz'
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Hvala vam ljudi... Betu 58 sam koristio jedno vreme i bila je prilicno okej, sada sam hteo da predjem na nesto malo bolje ili na bezicnu betu... ipak cu najverovatnije pazariti 87a, zbog mnogo vece sanse kvara bezicnjaka i mesanja frekvencija (iako sam imao akg i nikad problema sa istim, ali ko ce ga znati, sto rizikovati, $330 nije malo)... nadam se da ce da mi odgovara kao na 'probi'... hvala jos jednom
![]() P.S. ako ima jos misljenja, dobro ce doci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
ako si u USA...probaj i Audix om7 (ili OM5)....... takodje odlicni mikrofoni
![]() |
#8 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Nisam radio sa Sure wireless sistemima, ali bih od sveg srca preporucio Audio-Technica ATW-3141, kao jako pouzdan i dobar u smislu kvaliteta zvuka... U principu - bezi od jevtinih Wifija, jer ako nije dobar, onda stvarno moze da bude - neupotrebljiv! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
SM-58. Provjereno!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji mikrofon za ozvucavanje violine live ? | Dijabolik | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 31 | 05-06-2012 07:17 PM |
Live mikrofon za duboki muski vokal? | korenjak | Live Sound | 17 | 14-09-2011 08:05 AM |
Home studio mikrofon pomoć | Goran B | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 28-05-2010 07:25 PM |
DILEMA: Koji mikrofon uzet? | tex viler | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 68 | 16-09-2009 01:02 PM |
Mikrofon za Live???? | darxx | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 23 | 29-01-2007 03:53 PM |