|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Uzeo sam Focusrite liquide saffire 56 audio interface.
Kada povezem Roland Fantom sa njom SPDIF kablom-digitalnom konekcijom Roland - SPDIF OUT u Liquide 56 - SPDIF in, prilikom usnimavanja rolanda na neku audio traku u Cubase-u dolazi do povremenog krckanja ali ne dugog, samo se jednom u 10-15 sekundi cuje "CK". Kada pustim snimak, ima ga i na snimku. Zna li neko o cemu se radi? Ranije nisam imao tih problema sa starim audio interfejsom. Mnogo me zivcira, ne znam sta da mu radim, sto se tice podesavanja..jedino razmisljam da nije u pitanju spdif kabal, ali ne verujem.. I druga stvar, kada sample rate stavim na 48 ili 96 khz, Zvukovi sa Fantoma (koji je povezan spidif na karticu) krckaju, cuju se kao neki low-end... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Proveri u upustvu fantoma na na kom bitdepht-u i samplerate-u operi?e njegova digitalna konekcija. Recimo moj motif je 24/44.1. Otvori projekat u cubase-u i u project setup-u stavi te parametre. Pre svega toga u meniju interfejsa stavi da je clock source spdif a ne internal. Pa javi sta se desava.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Sve sam to odradio. Jedino jos ni sam na interfejsu podesio colock na SPDIF. Probacu, pa javljam.
A znaci ako je na fantomu 44/24, onda ne moze da funkcionise projekat u cubase na 48 ili 96, a da fantom bude spojen preko SPDIF-a? Onda je resenje analogni put? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ni ja se najbolje ne razumem u te digitalne konekcije klavijatura, jbga volim analogiju
![]() Ovo sto cu reci uzmi sa rezervom... Dakle, ako je u klavijaturi rezolucija podesena na 24/96 onda i cubase projekat mora biti 24/96. Ali pre toga u meniju interfejsa moras da clockujes klavijaturu sa interfejsom. To znaci da clock mora biti external (klavijature) a ne internal. Probaj da namestis da je clock spdif/adat i od tog trenutka ce interfejs i klavijatura pricati zajednickim jezikom. Jebem li ga, ako nije ovako nek me neko ispravi ali pre toga PROBAJ. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Problem, pomoc! | Jovance | Computer Hardware | 4 | 22-01-2012 07:07 PM |
Problem - pomoc please... | DJeneral | Audio Software | 9 | 15-01-2011 05:57 PM |
Problem sa strujom!Pomoc! | Elf | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 03-04-2010 10:57 AM |
Logic Pro 8 ogroman problem...Pomoc! | dalaj | Audio Software | 13 | 10-09-2008 08:22 PM |
Pomoc! Problem sa sx3 | HeatMan | Audio Software | 20 | 12-12-2007 01:30 PM |