|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Trebao bi neki vst dobar koji bi otklonio šumove u vokalu koji je snimljen vjerovatno preko mobitela. Točnije u pozadini se čuje žamor ljudi koji pričaju nešto, al nije jača od vokala koji govori pa bi htio to nekako utišat, a da se vokal čuje, da li je to izvedivo kako ?
P.S Probao sam sa waves-om z-noise, al mi nije baš uspijelo. Last edited by Thermaltake; 26-07-2013 at 07:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Nadam se da sam ti pomogao, a pitaj slobodno ako ti nije jasno EDIT: naravno, i heavy editing tj. seckanje, sto vise da izbacis iz tog treka delove gde nema glasa pa ti nije ni taj shum potreban Last edited by silicon science; 26-07-2013 at 07:39 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Tri mogućnosti:
1. iZotope RX 2 Advanced VST Plugin 2. Adobe Audition CC 3. SONY Sound Forge 11 Ono ?to je meni oduvek bio prirodan sled akcija u situaciji u kojoj si se zatekao, sastoji se iz globalnog odstranjivanje ?uma do nivoa koji ne izobličava ciljani izvor zvuka, i ručnog odstranjivanje specifičnih deformacija. Za razliku od iZotope-ovog plugina i Adobeovog programa, SONY-jev softverski paket nudi ne?to napredniju, mada komplikovaniju opciju precizne redukcije ?uma pomoću dodatnog modula koji dobija? uz SoundForge, a zove se SpectralLayer Pro. Lično, ne bih se upu?tao u SONY-jev koncept jer probav?i ga nisam primetio da se dobijaju drastični pomaci u kvalitetu, dok s druge strane nije da ta rabota ne oduzima puno vremena. Nebitno za kojim će? od preostala dva soft-a posegnuti, jer oba imaju mogućnost spektralne korekcije ?uma, i to na način koji je sličan Photosop-ovoj filozofiji obrade slike. U Spectral Editoru (re?imu rada) videće?, pa samim tim i moći da izoluje? određene frekvencije koje će? ustanoviti (selektovati) kao ?um, da bi im potom promenio envelope ili primenio efekat redukcije. Preporučujem ti Adobe. Pozdrav!
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Adobe audition i njegov noise reduction su nepogresivi alati.
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
ja sam najbolje rezultate dobio sa Izotope RX2 advanced
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da ce svaki hevi zahvat sa denojzerima da pojede mnogo toga, plus sto ne govorimo o nekom pink nojzu vec o zamoru ljudi za koji jos uvek ne postoji algoritam koji ce ga ukinuti. Treba probati svakako, ali misljenja sam da je pravi pristup povecanje dinamike i maskiranje. Sve zavisi, sad pricamo napamet...
Spektralni denojz je super koncept i nisam puno chackao to, al sad cu.. Last edited by silicon science; 26-07-2013 at 09:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
probaj adobe audition, on ti uzme uzorak tog "?uma" i ubije ga koliko je to moguće
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]() ...i to je obično tačno. Ali ni metoda sa compresorima (maskiranjem) koju si predlo?io ne sme se uzimati zdravo za gotovo. Iskustvo me uči da ozbiljan rad na redukciji ?uma obično podrazumeva kombinaciju onoga ?to si predlo?io i klasične+spektralne NR obrade signala. U svakom slučaju reč je o mukotrpnom poslu, koji neretko zna da se pretvori u noćnu moru, recipročnu trajanju problematičnog materijala. Mi koji smo se učili na raznoraznim diktafonskim snimcima iz kojih je trebalo izvući slu?ljivost po svaku cenu, to najbolje znamo. Nekada, u to ne treba sumnjati, prosto je nemoguće napraviti rezultat, ali tvrdim da je mnogo, mnogo vi?e slučajeva kada se do njega mo?e doći, međutim vreme koje je potrebno izdvojiti prosto odvraća mnoge da se u ovo upu?taju.
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Hvala svima na prijedlozima, uspio sam nekako sa Izotope RX2 advanced i u wavesovim API-om malo po frekvencijama prčko da stišam sub iz pozadine bilo ga je pa kolko sam mogo sam utišo to sve u Nuend-u i ručnim stišavanjem pojedinih dijelova vokala u pozadini u Audition-u i sad je ok mislim kolko može bit. Sljedeće šta me zanima je, da li mogu kako taj glas glavni vokal koji je snimljen malo je prejak, znači ne prelazi u crveno u Audition-u već je jednostavno prejako usnimljen i sad ako bi mogao sa nekim vst-om koji mi predlažete malo ispeglat da ne boli za uši pri visokim frekvencijama.
P.S Malo ću probavat sad sa masseratijem od waves-a Last edited by Thermaltake; 28-07-2013 at 11:03 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|