Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-01-2013, 04:45 PM   #1
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Default Namm 2013: Next from moog...

DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2013, 11:19 AM   #2
fix3r
Member

Default Re: Namm 2013: Next from moog...

Neko je vec spazio na pcb-u odstampano i ime novog instrumenta - "Sub-Phatty"
fix3r is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2013, 03:02 AM   #3
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

http://www.moogmusic.com/products/phattys/sub-phatty

samo 1000 doloresa !!???

Last edited by DADDY Z; 24-01-2013 at 03:11 AM.
Old 25-01-2013, 03:16 PM   #4
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Skupo i precenjeno po mom uobrazenom ego misljenju. 550 evra treba da kosta plus sledeci model njihovog sinta da ima neke novitete. ima tu more dobrih ideja. recimo neka vrsta slota gde stane analogni modul nekog modula euroreck formata,pa sam biras filter. i nikakav custom prikljucak za taj modul koji ce oni da prodaju vec patch kablo....
neko ce pomisliti da kenjam, ali
sad dolazi vreme promena i jedan Moog bi mogao da uradi ovaki nesto, npr. i podvlacim, da kosta ne preko 550 e
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 25-01-2013, 03:24 PM   #5
fix3r
Member

Quote:
Skupo i precenjeno po mom uobrazenom ego misljenju. 550 evra treba da kosta plus sledeci model njihovog sinta da ima neke novitete
Tebi gearslutz.com mora da je home page

SubPhatty ce se prodavati samo tako. Jos ako izadje u rack formatu veselju nikad kraja. Cena je OK ako ti treba Moog zvuk. Koja je poenta kupovati Moog ako bi hteo da menjas filter? Kupi eurorack pa sklapaj module.
Old 25-01-2013, 04:34 PM   #6
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by fix3r View Post
Tebi gearslutz.com mora da je home page

SubPhatty ce se prodavati samo tako. Jos ako izadje u rack formatu veselju nikad kraja. Cena je OK ako ti treba Moog zvuk. Koja je poenta kupovati Moog ako bi hteo da menjas filter? Kupi eurorack pa sklapaj module.
Ne, to NIJE MOOG zvuk, barem ne onaj koji mu je doneo svetsku slavu, Ovo danas sto prodaju je bleda senka nekadasnjeg zvuka... Do tog sam misljenja dosao cisto empiriski, jer imam uvo za te stvari plus moj kolega Clusterchord stoji iza ove stavke i meni licno to puno znaci, daje mi do znanja da znam o cemu mislim i sta cujem.

Konsidering GIrSlac, jutros sam otisao posle par godina tamo vodjen linkom koji gugl da kad ukucas ms20 mini, i za divno cudo tamo je puuuuno istomisljenika. To nije slucajno uopce, naravno. A zasto ne idem tamo je druga prica al ajd sad kad si spomenuo..
Ja u sustini prezirem forume bilo kakve vrste, zapravo se gnusam toga a dobar sam deo toga (barem u ovom nasem malom selu). Mislim da forumi donose vise zla nego dobra... Paradox chist i dugo ovde nisam pisao nista i sad sam isprovociran dobrim raspolozenjem i stvarima koje pokrecu moj metabolizam, a to su svakako analogni sintovi

Last edited by silicon science; 25-01-2013 at 04:56 PM.
Old 25-01-2013, 04:44 PM   #7
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

obzirom da je moog...1000 baksa nije puno zaista...
e sad,istina je da to nije onaj stari moog ali treba da sačekamo potvrdu da je ms20mini dosledan originalu kako tvrde...

Last edited by DADDY Z; 25-01-2013 at 04:46 PM.
Old 25-01-2013, 04:48 PM   #8
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
obzirom da je moog...1000 baksa nije puno zaista...
e sad,istina je da to nije onaj stari moog ali treba da sačekamo potvrdu da je ms20mini dosledan originalu kako tvrde...
Ja nekako sve cujem na you tube... ms-20 mini nece zvucati kao original, ne losije, vec drugachije. Moje misljenje je da novi Moogovi zvuche losije. I da su nerealno skupi.
A i Moog Slim Phatty je ispod 1000 e pa ne vredi ni toliko... Ovi noviteti to dokazuju a tek je krenula ta pricha... Cekamo Rolandov odgovor dogodine... a bice ga ubedjen sam, pa makar iz cistog kurchenja...

EDIT: Kod novog ms-20 me malo brine filter, cuje se gotovo na svim videima neki "glitch" kad se digne rezonanca i kad filter ode u samo oscilaciju..Poslusajte prvi od ova dva videa koje sam gore okacio, pa pred kraj kad kamerman pokaze prezenteru ring modulaciju (mega LOL)..Sve mislim da je cliping jer gotovo uvek ide zvuk direkt u kameru (barem svi do sada you tube videi)...

Last edited by silicon science; 25-01-2013 at 04:56 PM.
Old 25-01-2013, 05:29 PM   #9
fix3r
Member

Eh sad, "nije to taj Moog zvuk"... To *jeste* Moog zvuk - nisam rekao da je Minimoog zvuk, nego Moog. Moderniji, doteraniji, bogatiji, ali Moog.
Moog zvuci tako kako zvuci, nista drugo na trzistu ne zvuci tako i niko nema takav filter. Moog Phatty, Voyager, whatever, imaju specifican zvuk i ako hoces taj zvuk onda neces kupiti Minibrute, Mopho ili sta god je "jeftino" trenutno nego ces uzeti Moog-a. Ulaznica za Moog zvuk nikad nije bila jeftinija - Minitaur je ?400, Slim Phatty malo vise, SubPhatty je ?800. To je odlicna cena i Moog nece moci da ih napravi dovoljno brzo koliko ce ih ljudi kupovati. Reci da to treba da kosta 500 evra, zato sto eto-onako, je malo bezveze.
Old 25-01-2013, 05:44 PM   #10
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by fix3r View Post
Eh sad, "nije to taj Moog zvuk"... To *jeste* Moog zvuk - nisam rekao da je Minimoog zvuk, nego Moog. Moderniji, doteraniji, bogatiji, ali Moog.
Moog zvuci tako kako zvuci, nista drugo na trzistu ne zvuci tako i niko nema takav filter. Moog Phatty, Voyager, whatever, imaju specifican zvuk i ako hoces taj zvuk onda neces kupiti Minibrute, Mopho ili sta god je "jeftino" trenutno nego ces uzeti Moog-a. Ulaznica za Moog zvuk nikad nije bila jeftinija - Minitaur je ?400, Slim Phatty malo vise, SubPhatty je ?800. To je odlicna cena i Moog nece moci da ih napravi dovoljno brzo koliko ce ih ljudi kupovati. Reci da to treba da kosta 500 evra, zato sto eto-onako, je malo bezveze.
Moog filter (danasnje izrade) je mozda samo moderniji (mada ne znam na sta se to TACNO odnosi).. doteraniji.. Nije tu nikad bilo sta da se dotera... Bogatiji??? E, mojne molim te
Da je Moog, Moog je... I zvuchi muljavo, blur, mutno, nedefinisano... Poteraj neku brzu sekvencu putem midija pa pochuj taj "bleed", taj nedostatak odvojenosti nota, taj envelope koji je sramotno spor, a to je zbog tehnicke izrade samog sinta (nedostatak diskretnih komponenti vec se "modernije" pravi, i jeftinije).. ne znam kako vise da objasnim, ako razumes, onda znas o cemu pricam, ako ne probacu bolje da pojasnim putem primera A ako vec govorimo o novim Moogovima, pa tu je jedino Voyager keyboard "muzikalan" da mozes da zasviras ozbiljno na njemu i ako si muzicar koji "svira" a ne sekvencira, onda mozda budes zadovoljan. Ali za 3000 e i preko a samo jednu dirku u isto vreme stisnes...
Neko bi sad rekao: ma mante se ljudi, muzika, pesma, hook, prodaja, floor itd.. To stoji, ali postoji toliko finesa u svemu na ovom svetu, a pogotovo u ovom segmentu... I te razlike zivot znache u analognoj subtractive sintezi...
A da ne spomimnjem cenu koju staaalno spominjem... Tehnologija je prilicno stara a ne pravi se od zlata
Zapravo je problem u Development menagmentu kompanija koje prave sintove (tj. taj je problem u gotovo svim kompanijama ne vezano za muziku), al to je vec druga tema za drugi topik

Last edited by silicon science; 25-01-2013 at 05:50 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules