|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
sta vam se najvise dopalo od aktivnih zvucnika za PA?
budzet do oko 3000e za par (moze i manje)...... trebaju mi dobre kutije koje mogu biti ili sateliti a po potrebi za manje zahtevne svirke da se provuku bez woofera....
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
http://www.jblpro.com/BackOffice/Pro..._PRX515.v6.pdf
Ja imam 4 komada JBL PRX 515, preko 3 godine. Sa njima se provlačim bez vufera u 90% nastupa. Bio sam u tvojoj situaciji, tako da potpuno razumem tvoje pitanje. Mnogo sam telefona okrenuo, mejlova slao, postavio X pitanja i mnogo ljudi kontaktirao pre same kupovine. Na kraju se krug zatvorio i izbor je pao na ove kutije. Za to ?to JBL PRX515 pru?a, ne postoji bolja aktivna 2-sistemska kutija u tom cenovnom rangu sa toliko Db na raspolaganju. Za 2-sistemsku kutiju je izuzetno moćna u basu, jasna u srednjem i visokom opsegu... Na znam ?ta bih jo? mogao da ka?em. Neka me neko ispravi ako gre?im. Sa 3000 evra mo?e? sebi da priu?ti? ne dve, nego 4 ovakve kutije. P.S. "svaki ciga svoga konja hvali..." ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
ne ynam...podeljeni su komentari o PRX seriji....... da li ih ljudi pljuju yato sto ih porede sa SRX (pa su naravno losije), ili ima neki drugi raylog....
Navodno je i jedna BG prodavnica prestala da ih dobavlja jer je HK linear 5 puno bolji, a cak i jeftiniji, i nije kinez.... a opet, neki ljudi hvale..... imam drugara koji mi je ponudio da cujem to..... Za sada su mi u opticaju HK linear 5 (danas idem da cujem), Verse Dsider, RCF tt22 ili tt25, PRX 615 , pa cak i DB tehnologies flexsys.....i jos moram cuti yamahe DSR i DXR...... licno bih najvise voleo da nadjem RCF po mom ukusu, jer sa njima imam jako dobra idkustva (cena, robusnost, odrzavanje.......)
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
off,...
Ja pi?em sa aspekta korisnika PRX-ova 515, vi?e od 3 godine. Onaj ko ih poresi sa JBL SRX serijom, ne zna ?ta radi, najbla?e rečeno. Babe i ?abe. SRX je pasivna serija i radi mnogo bolje, ali samo ako se "nahrani" sa dobrim pojačalima, sa velikim damping faktorom, da radi u 3-amp re?imu (vuferi + sateliti). Moj izbor broj jedan ,ali preskup "sport" za mene. Ti si postavio post - pitanje , preporuka za aktivne kutije, sa bud?etom do 3000 evra. Najmanje toliko bi ti trebalo za 3 kvalitetna pojačala za 2 SRX stuba. ?to se tiče HK, ne znam, nisam probao. Verujem da je dobra, ako je hvale korisnici. Moje kolege i ja se bavimo klasičnim tezgarenjem. Ima tu i po 16 kanala u mikseru (Yamaha 03D). Bilo je i saksofona, violina, 2 harmonike... Redovna postavka je akustičan bubanj, bas git., el. git., harmonika, klavijatura, 2 vokala. Uvek je aktivno 8 mikrofona. I sve to PRX 515 trpi vi?e od 3 godine. Da ih ne ureknem! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Malo dobre volje... | Elf | Promocija radova | 1 | 08-04-2011 12:04 PM |
mini test za dobre djake | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 17-01-2011 10:43 PM |
Dobre a jeftine slusalice | Danche | Monitoring | 21 | 29-03-2007 05:19 PM |
Tri mo?da dobre ideje | Shady | Predlozi i sugestije | 12 | 29-04-2005 04:38 PM |