Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Live Sound

Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-01-2013, 09:38 PM   #1
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default aktivne pa, ali bas dobre..?

sta vam se najvise dopalo od aktivnih zvucnika za PA?

budzet do oko 3000e za par (moze i manje)......

trebaju mi dobre kutije koje mogu biti ili sateliti a po potrebi za manje zahtevne svirke da se provuku bez woofera....
Old 08-01-2013, 12:44 PM   #2
sasa.ivkovic
Member

sasa.ivkovic's Avatar

Default Re: aktivne pa, ali bas dobre..?

http://www.jblpro.com/BackOffice/Pro..._PRX515.v6.pdf
Ja imam 4 komada JBL PRX 515, preko 3 godine. Sa njima se provlačim bez vufera u 90% nastupa. Bio sam u tvojoj situaciji, tako da potpuno razumem tvoje pitanje. Mnogo sam telefona okrenuo, mejlova slao, postavio X pitanja i mnogo ljudi kontaktirao pre same kupovine. Na kraju se krug zatvorio i izbor je pao na ove kutije. Za to ?to JBL PRX515 pru?a, ne postoji bolja aktivna 2-sistemska kutija u tom cenovnom rangu sa toliko Db na raspolaganju. Za 2-sistemsku kutiju je izuzetno moćna u basu, jasna u srednjem i visokom opsegu... Na znam ?ta bih jo? mogao da ka?em. Neka me neko ispravi ako gre?im.
Sa 3000 evra mo?e? sebi da priu?ti? ne dve, nego 4 ovakve kutije.
P.S. "svaki ciga svoga konja hvali..." ali nije to.
sasa.ivkovic is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 02:12 PM   #3
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

http://www.amazon.com/JBL-PRX615M-10.../dp/B003UNKLR6

http://www.amazon.com/JBL-PRX635-150.../dp/B003UNKLRQ
66musicman is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2013, 02:30 PM   #4
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

ne ynam...podeljeni su komentari o PRX seriji....... da li ih ljudi pljuju yato sto ih porede sa SRX (pa su naravno losije), ili ima neki drugi raylog....

Navodno je i jedna BG prodavnica prestala da ih dobavlja jer je HK linear 5 puno bolji, a cak i jeftiniji, i nije kinez....

a opet, neki ljudi hvale.....

imam drugara koji mi je ponudio da cujem to.....

Za sada su mi u opticaju HK linear 5 (danas idem da cujem), Verse Dsider, RCF tt22 ili tt25, PRX 615 , pa cak i DB tehnologies flexsys.....i jos moram cuti yamahe DSR i DXR......

licno bih najvise voleo da nadjem RCF po mom ukusu, jer sa njima imam jako dobra idkustva (cena, robusnost, odrzavanje.......)
Old 11-01-2013, 02:09 PM   #5
sasa.ivkovic
Member

sasa.ivkovic's Avatar

off,...
Ja pi?em sa aspekta korisnika PRX-ova 515, vi?e od 3 godine. Onaj ko ih poresi sa JBL SRX serijom, ne zna ?ta radi, najbla?e rečeno. Babe i ?abe. SRX je pasivna serija i radi mnogo bolje, ali samo ako se "nahrani" sa dobrim pojačalima, sa velikim damping faktorom, da radi u 3-amp re?imu (vuferi + sateliti). Moj izbor broj jedan ,ali preskup "sport" za mene. Ti si postavio post - pitanje , preporuka za aktivne kutije, sa bud?etom do 3000 evra. Najmanje toliko bi ti trebalo za 3 kvalitetna pojačala za 2 SRX stuba.
?to se tiče HK, ne znam, nisam probao. Verujem da je dobra, ako je hvale korisnici. Moje kolege i ja se bavimo klasičnim tezgarenjem. Ima tu i po 16 kanala u mikseru (Yamaha 03D). Bilo je i saksofona, violina, 2 harmonike... Redovna postavka je akustičan bubanj, bas git., el. git., harmonika, klavijatura, 2 vokala. Uvek je aktivno 8 mikrofona. I sve to PRX 515 trpi vi?e od 3 godine. Da ih ne ureknem!
sasa.ivkovic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules