|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
evo 4 kratka primera.... necu vam reci sta slusate, samo bih voleo da na slepo date svoje utiske o razlici i slicnosti izmedju njih
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Meni licno, na kratko i prvo slusanje je bas kako si i poredjao snimke 1,2,3,4 !!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Pazi, kvalitet je subjektivna stvar.....ja sam okacio da se cuju razlike u karakteru izmedju preampa..... BTW nema ih 4 komada na ova 4 primera
![]()
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Te razlike se najbolje (jedino) cuju u miksu. Ovako ne vredi slusati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
u pravu si. ja prvo izmixam pesmu, pa onda zovnem ljude da sviraju i pevaju, da bi bolje podesio preampe
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Ovo ti ne moze mnogo pomoci.
Moze svako reci da li mu se svidja trek ili ne, ali to sto samo zvuci, ne mora zvucati i u miksu. To oko "podesavanja" mi nije jasno. Snimas sa eq? Sta podesavas? Meni je bolji snimak sto ima manje "podesavanja". Gejn sto moze vise, hi pass na min. bez eq, com. i sl. Samo polozaj i udaljenost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Snimis vokal sa ta tvoja dva preampa, pa uporedis sta bolje radi u miksu.
Obicno se tako radi, mada moze i anketa uz duhovite opaske... ![]() Last edited by google; 10-08-2010 at 03:20 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Ovo nije radjeno namenski kao test, vec je covek pevao, a ja menjao postavke. Meni je bila zanimljiva razlika, pa sam zato okacio.... radi se o jednom transparentnom i jednom 'karakternom' preampu srednje (ili cak nize srednje klase)..... a najzanimljivije su mi razlike koje se postizu na tom drugom preampu, razlicitim podesavanjem.....
uostalom, nisam okacio zbog sebe, ja to mogu svaki dan da probam, vec zbog ljudi koji bi mozda kupilo GAP73 (taj preamp, cuveni za 300e) pa da mogu da cuju neke razlike, sta i kako
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Predstavite dobre instrumentaliste sa na?ih prostora | alfom | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 1 | 08-03-2009 09:32 AM |
ajde ovdje postajte linkove na dobre nove songove elektronske sint glazbe!!! | roginator | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 08-05-2008 08:05 AM |
Dobre a jeftine slusalice | Danche | Monitoring | 21 | 29-03-2007 05:19 PM |
Tri mo?da dobre ideje | Shady | Predlozi i sugestije | 12 | 29-04-2005 04:38 PM |