|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav,
Imam pomenutu, M-Audio Fast Track Ultra karticu. Izlaz iz kartice je neocekivano slab. Fader je uglavnom na Max. Ulaz takodje, kao da bi mogao kroz pre-amp. Kada prikacim mikrofon uglavnom je input blizu max. Nemam mnogo iskustva sa snimanjem i produkcijom. Da li je ovo normalno ponasanje ili ja gresim negde ili je mozda do kartice? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Dobrodo?ao Niče...
Da li su i nivoi u programu u kojem radi? niski? Mislim na taj ulaz pogotovo? Dakle kad usnimi?, jel nizak nivo? Generalno, opi?i jo? koje izlaze koristi?, koji mic, koje kablove, kako je prikačena karta, jel samo na usb ili ima svoje napajanje itd...
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Imam pomenutu kartu. Inputi, tj preampi su solidne jačine. Solidan nivo signala i šuma, za tu klasu. Izlazi moža jesu malo slabiji po jačini signala ali to je u domenu 1-5 % u odnosu na ostale u toj klasi i to uopšte ne predstavlja nikakav problem u radu.
Last edited by Danilo S; 28-09-2012 at 08:09 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Superoperater
|
![]()
Na vecini audio interfejsa postoji kontrola ulazne ili izlazne osetljivosti, u zavisnosti na koji se audio standard konektuje. To su -10dBV i +4dBu. Kontrola je negde spolja - kao prekidac, a negde je u okviru kontrolnog panela. Secam se da je M-Audio Mobile Pre imao tu opciju u njegovom kontrol panelu. Generalno, radi se o dva razlicita analogna standarda, pa shodno tome i razlika u nivoima. Predpostavljam da je kod tebe neusaglaseno i da to pravi problem - naravno pod uslovom da je fader pojacan do kraja na kontrolnom panelu i slicne budalastine koje ljudi lagano propuste da provere...
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Thx.
Poverio sam opet dobro, ulazi jesu tisi ali moze da se radi. Verovatno sam ih poredio sa starom karticom pa mi je bilo sumnjivo. Output vec pustim kroz miksetu, da ga pojacam, pre nego sto ode na zvucnike. Output fader na uredjaju je na 4/5, dok je master u softveru na 0db. Btw, kartica je povezana preko USBa, ukljucena je u napajanje. Videcu jos, igracu se sa podesavanjima, nego pomislih da mozda generalno postoji neki problem. p.s. informacije radi, ako nekome zatreba: Odredjena serija m-audio fast track ultra ima problem sa elektronikom. Uredjaj nestane iz sistema, ponekad se opet pojavi, ponekad tek nakon reinstalacije drajvera. M-Audio zna za problem i navodno su vani primali uredjaje nazad na doradu. Ono sto je meni pomoglo, ako uredjaj nestane, je da ga nekoliko puta brzo iskljucim i ukljucim, i windows ga opet prepozna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Superoperater
|
![]()
Mozda zvuci kretenski, ali ne znam na kom si uopste nivou znanja... Jesi li se igrao sa dugmicima na kojima pise "PAD" ?
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Jel koristis xlr cable?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Superoperater
|
![]()
Pa da. Ako znas cemu sluze, onda si ih verovatno i namestio kako treba...
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Drugo, to su najprodavanije karte u evropi, pa s' obzirom na broj komada, sigurno je da ima najviše reklamacija, što procentualno bude najviše u rangu svih ostalih, ako ne i manje... Dakle, smem da tvrdim, bar po svom ubeđenju, da je ovo.. ...kako se to napolju kaže - čist "Bollocks"...! Priča je šuplja, jer NIKO NIKAD ne prima ni na kakvu "serijsku doradu" već se vraća na (basic) servis ili se menja za novu, jer garantni rokovi za servis ni u teoriji nemaju vreme potrebno za povrat u fabriku... Na to računa svaki proizvođač...!!! Nije to auto! Dakle, u cenu je uračunato 5-6% crknutih (nemoguće za popravljanje) sprava i to (tu procentualnu mogućnost) plaćaš prilikom kupovine...! Dakle opet: "Aha, praviću sprave u Kini - 70% je jeftinije nego u USA, ali ću 20% trošiti na transport, 7% na reklamaciju i crkotine, i, gubitak od pada kvaliteta kompenzovan (već postojećim) marketingom - 10%...! Dobar sam 33% ili više...! Hell yeah, I'll go for it!!!"
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
M-audio fast track ultra 8r vs Presonus FP 10 | horton | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 28-08-2012 01:59 PM |
M-Audio Fast Track Ultra (kvar inputa) | Danilo S | Computer Hardware | 5 | 09-08-2012 11:15 AM |
Kupujem M-Audio Fast Track PRO ili ULTRA | fatboy | Kupujem/trazim | 1 | 21-06-2010 08:05 PM |
M-Audio Fast Track Ultra 8R vs TASCAM US-1641 Rack | shigumicu | Computer Hardware | 1 | 24-04-2010 11:24 PM |
m-audio fast track ultra 8r- pomoc molim!!! | domingo | Computer Hardware | 13 | 16-04-2010 09:48 AM |