|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
drugari, kakva su vam iskustva sa konkretnim lampama u mic preampima. Koji proizvodjači, koje serije? Konkretno imam jednu ecc83 u preampu koju mogu da menjam (i jos jednu, al' ne znam napamet koja je), i jednu philips lampu koja odgovara... Kakva su iskustva?
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da je najpametnije kupovati NOS lampe renomiranih proizvođača;
GE Electric, Siemens, Telefunken.. mada im je cijena poprilično visoka. Gledam sebi ubaciti par novih u ADL600, počeo je krčkati, na jednom kanalu ima vi?e noisea, bilo bi mudro kupovati od kupca sa e-baya koji pored ostalog ima detaljne specifikacije očitanja sa tube testera (koji je btw. kalibriran!!) inače bačena lova IMHO LP, Regi
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Postoje prilicne razlike u zvuku, a na svakom komadu opreme je razlicito, + kako su kalibrisane sto Reinhard rece, mora se experimentisati.
Je sam se skoro prijatno iznenadio sa jednim testom, zamenio sam 12ax7 u preampu avt marshall-a sa Fender (made by electro harmonix) 12at7. Novo pojacalo! Dobro to mi je samo za vezbu, ali se izgubio onaj jeftin sistavi dist, koji me nervirao. Headroom je osetno veci, ovaj avt inace zvuci kao da ima acoustic simulator, tako da je clean neverovatan, zvuci vrlo skupo. Naravno, trade-off je nesto nizi nivo na drive kanalu, ali boja je lepsa, toplija, a lako ga je poterati pedalom ako treba. Cuo sam neke ljude koji su radili cuda sa raspad behringer mic200, samo zamenom lampe. Last edited by Khan; 20-02-2012 at 10:14 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Banned
|
![]() Quote:
tesko...Bojim se da je na cev u behringeru prikaceno samo standardnih 6.3v i da ta lampa samo sija unutra a ne radi nista.Pored dobre cevi takodje je uvek bitno i dobro okruzenje cevi....sto behringer cak i da nekako prikaci tu cev (a to je onda jos koji napon vise iz trafoa sto je za njih veeeeliki poduhvat),ne moze da isprati.Pozzz Last edited by quake2; 21-02-2012 at 12:39 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Quake, potpuno si u pravu, mali napon i cev... vec je sve receno. Pohvala budzenom behringeru ide samo dotle da nije totalno neupotrebljiv, da se jasno cuje sama cev, u kontekstu razlika izmedju proizvodjaca, a sto se upotrebne vrednosti tice, ja bas i ne bih... Eventualno za neku bucnu live situaciju za acc. git, ali ima boljih i jeftinih booster-a, tako da ni to...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
a postoji li neka 'top lista' lampi? koje brendove forsirati, koje izbegavati, NOS ili ne, cena/kvalitet.....?
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Yo , spomenuli ste taj mic200 gde ta cev ne radi nista vec samo trosi struju , medjutim ima neki sum , mnogo susti na izlazu sam preamp , nekad dodje i ode zvuk , mozda je problem u adapteru posto koristim neki kineski od 1A tj 1000mA , a vidim u specifikaciji trazi 1.3A... izvinjavam se sto postavljam amatersko pitanje ali svidja mi se lo fi distorzija koju proizvodi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Ajd slobodno iscupaj tu lampu i probaj preamp,pa javi sta se desava...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Alavuk, respect, ovo ti je najbolji fazon do sada, zalis se na sum behringer proizvoda!
![]() ![]() Mozes da sumnjas i na adapter i na lampu. Sigurno imas negde boss stock adapter za pedale, probaj sa njim da eliminises to, pa idi dalje. L-fi je svakako bitna komponenta hi-fi-a, ja sam uvek za experimente! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nabavka lampi (Tubes) | Kirdan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 16-11-2008 10:14 AM |
Groove tubes SuPre.....???? | player | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 15-06-2008 08:02 PM |
novi Blue Tubes paket | kVu | Audio Software | 9 | 12-11-2006 09:53 AM |
Blue Tubes distorzija | Tazman | Audio Software | 6 | 13-04-2006 02:28 PM |
Essential Studio Suite v1.0 & Blue Tubes Bundle v2.0.2 | lesha | Audio Software | 21 | 28-06-2005 12:37 PM |