|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Imam jedno pitanje u vezi distorzije u Blue Tubes paketu . Kad je ubacim kao insert efekat na Muon Tau Pro koji svira bas i ne diram nista od parametara (drive , gate ...) cinimi se da ipak dolazi do neke promene u zvuku ali nemogu da odredim kakve . E sad , ja uopste nisam siguran da ima promene jer imam jako lose zvucnike i na njime ne cujem nista ali kada slusam na slusalicama cini mi se kao da ima neke razlike. Interesuje me dali neko zna nesto o ovome tj. da li se stvarno nesto desava sa zvukom ili to ja samo haluciniram ?
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Pa zar niko nista nema da mi kaze ?
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Mislim da je normalno da dolazi do neke promjene na zvuku - pa to si valjda i htio kad si ju stavio kao insert efekt...
Ako pitaš da li se zvuk mijenja dinamički kroz vrijeme kao da je uključen neki LFO - to ne znam - ne koristim blue tube efekte - 449 $ mi je preskupo i tako skupe programe ne koristim iz principa, jer ima toliko dobrih freeware alternativa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Znam da se ne menja dinamicki , ono sto sam pitao je da li menja zvuk kada su potenciometri NE POMERENI tj. pre svega kada je drive na nuli ?
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
blue tubes plugovi uglavnom rade nesto i u default presetu. Znam da mi Brickwall skoro uvek nesto trepce, kao i kopresori kad im ratio mrdnem sa keca, ali ne i treshold. Mislim da je za njih normalno da nesto rade, tako da slobodno uradi bypass ukoliko ti to smeta.
Inace, i u realnom analognom svetu kad pustis zvuk kroz neku koloritnu lampu, uvek se nesto desi, pa makar u minimalnoj meri.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
BTW kad smo kod efekata evo jedan odličan besplatni multiefekt:
Luxonix LFX1310 http://www.kvraudio.com/get/1147.html Možda nije tako dobar kao Blue Tubes, ali je free... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
novi Blue Tubes paket | kVu | Audio Software | 9 | 12-11-2006 09:53 AM |
Essential Studio Suite v1.0 & Blue Tubes Bundle v2.0.2 | lesha | Audio Software | 21 | 28-06-2005 12:37 PM |