Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-01-2012, 05:08 PM   #1
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Default Popizd*** ću !!!

Dakle, radi se o slijedećem.
Jel volite kad napravite posao kako ste zamislili i sve bude gotovo i izvođač je zadovoljan i ja sam zadovoljan, a onda 24 sata kasnije izvođač dođe i kaže:
"Pustio sam pjesmu Mehi, on je DJ u pizzeriji iz koje naručujem ćevape i stvarno se razumije u muziku, i rekao mi je da nam fali jedan solo na gitari i da nam kick nije isti kao na Black Eyed Peas.
Jel možeš nešto napraviti?"

I onda ja imam dvije opcije.
Prva:stjerat sve u k***c.
Druga:damage control, napraviti sam to sve jer će ionako netko drugi to napraviti puno gore

Nakon toga slijedi :" Jozo iz Sumor Recordsa mi je rekao da nešto ne valja sa fazom i da trebamo staviti synth koji je na Rihanni"

I onda ja opet imam dvije opcije.

Druga:damage control, napraviti sam to sve jer će ionako netko drugi to napraviti puno gore.

Uglavnom,hoću reći da su mi uništili miks i aranžman.
Stvarno ću popiz***

Obožavam nesigurnosti izvođača i to naročito onih koji imaju desetljeća iskustva iza sebe a u stanju su promjeniti miks zato jer im je taksista rekao da treba dodati baseva na hi hatu
Old 06-01-2012, 05:19 PM   #2
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Popizd*** ću !!!

Ja sam to resio ovako - naplacujem mix fiksno.... u to ulazi kompletan mix (najcese bez klijenata) i 2h (njihove sugestije) preko toga....... posle toga mixam po satu
Old 06-01-2012, 05:21 PM   #3
nikolaivanic
Senior Member

prost odgovor: no problemo, sat studija je ___eura, dovedi drustvo da producira...

daj im da prepravljaju, naplati, pa im pusti posle svoj mix... neka biraju...
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 05:47 PM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Dakle, radi se o slijedećem.
Jel volite kad napravite posao kako ste zamislili i sve bude gotovo i izvođač je zadovoljan i ja sam zadovoljan, a onda 24 sata kasnije izvođač dođe i ka?e:
"Pustio sam pjesmu Mehi, on je DJ u pizzeriji iz koje naručujem ćevape i stvarno se razumije u muziku, i rekao mi je da nam fali jedan solo na gitari i da nam kick nije isti kao na Black Eyed Peas.
Jel mo?e? ne?to napraviti?"

I onda ja imam dvije opcije.
Druga:damage control, napraviti sam to sve jer će ionako netko drugi to napraviti puno gore

Nakon toga slijedi :" Jozo iz Sumor Recordsa mi je rekao da ne?to ne valja sa fazom i da trebamo staviti synth koji je na Rihanni"

I onda ja opet imam dvije opcije.

Druga:damage control, napraviti sam to sve jer će ionako netko drugi to napraviti puno gore.

Uglavnom,hoću reći da su mi uni?tili miks i aran?man.
Stvarno ću popiz***

Obo?avam nesigurnosti izvođača i to naročito onih koji imaju desetljeća iskustva iza sebe a u stanju su promjeniti miks zato jer im je taksista rekao da treba dodati baseva na hi hatu
Jel' to onaj mix iz SSL sobe sto cekamo da cujemo ?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 05:58 PM   #5
soundman
Member

Quote:
.......izvođač je zadovoljan i ja sam zadovoljan, a onda 24 sata kasnije izvođač dođe i kaže:
Jel možeš nešto napraviti?"
Imao sam podosta iskustva sa ovakvim primerima. U svoje vreme sam to resavao tako sto pokusam da poslusam taj mix iz ociju DJ Mehe, i da probam da uvidim da li sam svojim subjektivnim stavom ("meni se svidja") mozda uradio nesto pesmi sto ne treba. U oko 70 % slucajeva mislim da sam svojim resenjima bio u pravu, medjutim desavalo se da uvidim razlog zbog cega je opaska upucena i onda se potrudim da izadjem u susret izvodjacu.

Ukoliko sam siguran da bi takav Black eyed peas upropastio kompletan balans miksa ("je l' mozete sad da mi pojacate bas...a sad mi je gitara tiha ...") onda pokusam da im objasnim da jednostavno to ne moze tako (zivela kompjuterska opcija "save as probni mix"). Ako se utvrdi da je izvodjac nerealan, onda mislim da je pametnije istupiti iz projekta, jer me jos dan danas proganjaju neki ocajni miksevi koje sam uradio da bih zadovoljio izvodjaca.

I mozda pomogne izjava jednog starog poznatog producenta (neko ce vec znati njegovo ime), u slobodnom prevodu:"Ako svi pricaju isto, oni su u pravu, ako svi pricaju razlicito, vi ste u pravu"

Last edited by soundman; 06-01-2012 at 06:01 PM.
soundman is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 06:08 PM   #6
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Ja sam to resio ovako - naplacujem mix fiksno.... u to ulazi kompletan mix (najcese bez klijenata) i 2h (njihove sugestije) preko toga....... posle toga mixam po satu
Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post

prost odgovor: no problemo, sat studija je ___eura, dovedi drustvo da producira...

daj im da prepravljaju, naplati, pa im pusti posle svoj mix... neka biraju...

Bojim se da se aran?mani ne naplaćuju po satu

Iako bi bilo u redu
Old 06-01-2012, 06:09 PM   #7
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Jel' to onaj mix iz SSL sobe sto cekamo da cujemo ?

Naravno da je
Old 06-01-2012, 06:13 PM   #8
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by soundman View Post
Imao sam podosta iskustva sa ovakvim primerima. U svoje vreme sam to resavao tako sto pokusam da poslusam taj mix iz ociju DJ Mehe, i da probam da uvidim da li sam svojim subjektivnim stavom ("meni se svidja") mozda uradio nesto pesmi sto ne treba. U oko 70 % slucajeva mislim da sam svojim resenjima bio u pravu, medjutim desavalo se da uvidim razlog zbog cega je opaska upucena i onda se potrudim da izadjem u susret izvodjacu.

Ukoliko sam siguran da bi takav Black eyed peas upropastio kompletan balans miksa ("je l' mozete sad da mi pojacate bas...a sad mi je gitara tiha ...") onda pokusam da im objasnim da jednostavno to ne moze tako (zivela kompjuterska opcija "save as probni mix"). Ako se utvrdi da je izvodjac nerealan, onda mislim da je pametnije istupiti iz projekta, jer me jos dan danas proganjaju neki ocajni miksevi koje sam uradio da bih zadovoljio izvodjaca.

I mozda pomogne izjava jednog starog poznatog producenta (neko ce vec znati njegovo ime), u slobodnom prevodu:"Ako svi pricaju isto, oni su u pravu, ako svi pricaju razlicito, vi ste u pravu"

Ovdje se ne radi o tome da ne?to nije valjalo nego je varijanta :
" To je sve super i znam da smo tra?ili da zvuči ko Guetta i ti si to super napravio ali ako mo?e mi bi da vi?e zvuči kao Rihanna ali da bude dance ali ne previ?e jer je to ipak pop ali mora lupati ko Guetta ali da se čuju gitare i solo na trubi"
Old 06-01-2012, 06:20 PM   #9
soundman
Member

Quote:
Ovdje se ne radi o tome da ne?to nije valjalo nego je varijanta :
" To je sve super i znam da smo tra?ili da zvuči ko Guetta i ti si to super napravio ali ako mo?e mi bi da vi?e zvuči kao Rihanna ali da bude dance ali ne previ?e jer je to ipak pop ali mora lupati ko Guetta ali da se čuju gitare i solo na trubi"
Da. Razumem. U tom slucaju samo vidite da li postoji neki vas interes i po cenu mixa koji se vama nece dopasti. Ako postoji onda pokusajte da nadjete zajednicko resenje.

A ako ce los mix prouzrokovati da vas na sledecim poslovima pitaju:"A zasto je ovo zvucalo lose?" (kao sto se meni par puta desilo), onda je moja preporuka povlacenje iz posla. Takvo je bar moje iskustvo.
soundman is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2012, 08:14 PM   #10
les paul
Junior Member

Zamisli kad ti ka?u sve je super, ali nije to to.
les paul is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules