|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Dakle, radi se o slijedećem.
Jel volite kad napravite posao kako ste zamislili i sve bude gotovo i izvođač je zadovoljan i ja sam zadovoljan, a onda 24 sata kasnije izvođač dođe i kaže: "Pustio sam pjesmu Mehi, on je DJ u pizzeriji iz koje naručujem ćevape i stvarno se razumije u muziku, i rekao mi je da nam fali jedan solo na gitari i da nam kick nije isti kao na Black Eyed Peas. Jel možeš nešto napraviti?" I onda ja imam dvije opcije. Prva:stjerat sve u k***c. Druga:damage control, napraviti sam to sve jer će ionako netko drugi to napraviti puno gore Nakon toga slijedi :" Jozo iz Sumor Recordsa mi je rekao da nešto ne valja sa fazom i da trebamo staviti synth koji je na Rihanni" I onda ja opet imam dvije opcije. Prva:stjerat sve u k***c. Druga:damage control, napraviti sam to sve jer će ionako netko drugi to napraviti puno gore. Uglavnom,hoću reći da su mi uništili miks i aranžman. Stvarno ću popiz*** ![]() Obožavam nesigurnosti izvođača i to naročito onih koji imaju desetljeća iskustva iza sebe a u stanju su promjeniti miks zato jer im je taksista rekao da treba dodati baseva na hi hatu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam to resio ovako - naplacujem mix fiksno.... u to ulazi kompletan mix (najcese bez klijenata) i 2h (njihove sugestije) preko toga....... posle toga mixam po satu
![]()
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]() ![]() prost odgovor: no problemo, sat studija je ___eura, dovedi drustvo da producira... daj im da prepravljaju, naplati, pa im pusti posle svoj mix... neka biraju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Ukoliko sam siguran da bi takav Black eyed peas upropastio kompletan balans miksa ("je l' mozete sad da mi pojacate bas...a sad mi je gitara tiha ...") onda pokusam da im objasnim da jednostavno to ne moze tako (zivela kompjuterska opcija "save as probni mix"). Ako se utvrdi da je izvodjac nerealan, onda mislim da je pametnije istupiti iz projekta, jer me jos dan danas proganjaju neki ocajni miksevi koje sam uradio da bih zadovoljio izvodjaca. I mozda pomogne izjava jednog starog poznatog producenta (neko ce vec znati njegovo ime), u slobodnom prevodu:"Ako svi pricaju isto, oni su u pravu, ako svi pricaju razlicito, vi ste u pravu" Last edited by soundman; 06-01-2012 at 06:01 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Quote:
Bojim se da se aran?mani ne naplaćuju po satu ![]() Iako bi bilo u redu ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ovdje se ne radi o tome da ne?to nije valjalo nego je varijanta : " To je sve super i znam da smo tra?ili da zvuči ko Guetta i ti si to super napravio ali ako mo?e mi bi da vi?e zvuči kao Rihanna ali da bude dance ali ne previ?e jer je to ipak pop ali mora lupati ko Guetta ali da se čuju gitare i solo na trubi" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
A ako ce los mix prouzrokovati da vas na sledecim poslovima pitaju:"A zasto je ovo zvucalo lose?" (kao sto se meni par puta desilo), onda je moja preporuka povlacenje iz posla. Takvo je bar moje iskustvo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Zamisli kad ti ka?u sve je super, ali nije to to.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|