Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Popizd*** ću !!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40149)

Surfer 06-01-2012 05:08 PM

Popizd*** ću !!!

Dakle, radi se o slijedećem.
Jel volite kad napravite posao kako ste zamislili i sve bude gotovo i izvođač je zadovoljan i ja sam zadovoljan, a onda 24 sata kasnije izvođač dođe i kaže:
"Pustio sam pjesmu Mehi, on je DJ u pizzeriji iz koje naručujem ćevape i stvarno se razumije u muziku, i rekao mi je da nam fali jedan solo na gitari i da nam kick nije isti kao na Black Eyed Peas.
Jel možeš nešto napraviti?"

I onda ja imam dvije opcije.
Prva:stjerat sve u k***c.
Druga:damage control, napraviti sam to sve jer će ionako netko drugi to napraviti puno gore

Nakon toga slijedi :" Jozo iz Sumor Recordsa mi je rekao da nešto ne valja sa fazom i da trebamo staviti synth koji je na Rihanni"

I onda ja opet imam dvije opcije.

Druga:damage control, napraviti sam to sve jer će ionako netko drugi to napraviti puno gore.

Uglavnom,hoću reći da su mi uništili miks i aranžman.
Stvarno ću popiz*** :banghead:

Obožavam nesigurnosti izvođača i to naročito onih koji imaju desetljeća iskustva iza sebe a u stanju su promjeniti miks zato jer im je taksista rekao da treba dodati baseva na hi hatu :banghead:

OFF 06-01-2012 05:19 PM

Re: Popizd*** ću !!!

Ja sam to resio ovako - naplacujem mix fiksno.... u to ulazi kompletan mix (najcese bez klijenata) i 2h (njihove sugestije) preko toga....... posle toga mixam po satu :wink:

nikolaivanic 06-01-2012 05:21 PM

:rotfl:

prost odgovor: no problemo, sat studija je ___eura, dovedi drustvo da producira...

daj im da prepravljaju, naplati, pa im pusti posle svoj mix... neka biraju...

DaBear 06-01-2012 05:47 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 319648)
Dakle, radi se o slijedećem.
Jel volite kad napravite posao kako ste zamislili i sve bude gotovo i izvođač je zadovoljan i ja sam zadovoljan, a onda 24 sata kasnije izvođač dođe i ka?e:
"Pustio sam pjesmu Mehi, on je DJ u pizzeriji iz koje naručujem ćevape i stvarno se razumije u muziku, i rekao mi je da nam fali jedan solo na gitari i da nam kick nije isti kao na Black Eyed Peas.
Jel mo?e? ne?to napraviti?"

I onda ja imam dvije opcije.
Druga:damage control, napraviti sam to sve jer će ionako netko drugi to napraviti puno gore

Nakon toga slijedi :" Jozo iz Sumor Recordsa mi je rekao da ne?to ne valja sa fazom i da trebamo staviti synth koji je na Rihanni"

I onda ja opet imam dvije opcije.

Druga:damage control, napraviti sam to sve jer će ionako netko drugi to napraviti puno gore.

Uglavnom,hoću reći da su mi uni?tili miks i aran?man.
Stvarno ću popiz*** :banghead:

Obo?avam nesigurnosti izvođača i to naročito onih koji imaju desetljeća iskustva iza sebe a u stanju su promjeniti miks zato jer im je taksista rekao da treba dodati baseva na hi hatu :banghead:

Jel' to onaj mix iz SSL sobe sto cekamo da cujemo ? :wink:

soundman 06-01-2012 05:58 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 319648)
.......izvođač je zadovoljan i ja sam zadovoljan, a onda 24 sata kasnije izvođač dođe i kaže:
Jel možeš nešto napraviti?"

Imao sam podosta iskustva sa ovakvim primerima. U svoje vreme sam to resavao tako sto pokusam da poslusam taj mix iz ociju DJ Mehe, i da probam da uvidim da li sam svojim subjektivnim stavom ("meni se svidja") mozda uradio nesto pesmi sto ne treba. U oko 70 % slucajeva mislim da sam svojim resenjima bio u pravu, medjutim desavalo se da uvidim razlog zbog cega je opaska upucena i onda se potrudim da izadjem u susret izvodjacu.

Ukoliko sam siguran da bi takav Black eyed peas upropastio kompletan balans miksa ("je l' mozete sad da mi pojacate bas...a sad mi je gitara tiha ...") onda pokusam da im objasnim da jednostavno to ne moze tako (zivela kompjuterska opcija "save as probni mix"). Ako se utvrdi da je izvodjac nerealan, onda mislim da je pametnije istupiti iz projekta, jer me jos dan danas proganjaju neki ocajni miksevi koje sam uradio da bih zadovoljio izvodjaca.

I mozda pomogne izjava jednog starog poznatog producenta (neko ce vec znati njegovo ime), u slobodnom prevodu:"Ako svi pricaju isto, oni su u pravu, ako svi pricaju razlicito, vi ste u pravu"

Surfer 06-01-2012 06:08 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 319649)
Ja sam to resio ovako - naplacujem mix fiksno.... u to ulazi kompletan mix (najcese bez klijenata) i 2h (njihove sugestije) preko toga....... posle toga mixam po satu :wink:

Quote:

Originally Posted by nikolaivanic (Post 319651)
:rotfl:

prost odgovor: no problemo, sat studija je ___eura, dovedi drustvo da producira...

daj im da prepravljaju, naplati, pa im pusti posle svoj mix... neka biraju...

Bojim se da se aran?mani ne naplaćuju po satu :mad:

Iako bi bilo u redu :)

Surfer 06-01-2012 06:09 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 319653)
Jel' to onaj mix iz SSL sobe sto cekamo da cujemo ? :wink:

Naravno da je :mad:

Surfer 06-01-2012 06:13 PM

Quote:

Originally Posted by soundman (Post 319656)
Imao sam podosta iskustva sa ovakvim primerima. U svoje vreme sam to resavao tako sto pokusam da poslusam taj mix iz ociju DJ Mehe, i da probam da uvidim da li sam svojim subjektivnim stavom ("meni se svidja") mozda uradio nesto pesmi sto ne treba. U oko 70 % slucajeva mislim da sam svojim resenjima bio u pravu, medjutim desavalo se da uvidim razlog zbog cega je opaska upucena i onda se potrudim da izadjem u susret izvodjacu.

Ukoliko sam siguran da bi takav Black eyed peas upropastio kompletan balans miksa ("je l' mozete sad da mi pojacate bas...a sad mi je gitara tiha ...") onda pokusam da im objasnim da jednostavno to ne moze tako (zivela kompjuterska opcija "save as probni mix"). Ako se utvrdi da je izvodjac nerealan, onda mislim da je pametnije istupiti iz projekta, jer me jos dan danas proganjaju neki ocajni miksevi koje sam uradio da bih zadovoljio izvodjaca.

I mozda pomogne izjava jednog starog poznatog producenta (neko ce vec znati njegovo ime), u slobodnom prevodu:"Ako svi pricaju isto, oni su u pravu, ako svi pricaju razlicito, vi ste u pravu"

Ovdje se ne radi o tome da ne?to nije valjalo nego je varijanta :
" To je sve super i znam da smo tra?ili da zvuči ko Guetta i ti si to super napravio ali ako mo?e mi bi da vi?e zvuči kao Rihanna ali da bude dance ali ne previ?e jer je to ipak pop ali mora lupati ko Guetta ali da se čuju gitare i solo na trubi":banghead:

soundman 06-01-2012 06:20 PM

Quote:

Originally Posted by Surfer (Post 319659)
Ovdje se ne radi o tome da ne?to nije valjalo nego je varijanta :
" To je sve super i znam da smo tra?ili da zvuči ko Guetta i ti si to super napravio ali ako mo?e mi bi da vi?e zvuči kao Rihanna ali da bude dance ali ne previ?e jer je to ipak pop ali mora lupati ko Guetta ali da se čuju gitare i solo na trubi":banghead:

Da. Razumem. U tom slucaju samo vidite da li postoji neki vas interes i po cenu mixa koji se vama nece dopasti. Ako postoji onda pokusajte da nadjete zajednicko resenje.

A ako ce los mix prouzrokovati da vas na sledecim poslovima pitaju:"A zasto je ovo zvucalo lose?" (kao sto se meni par puta desilo), onda je moja preporuka povlacenje iz posla. Takvo je bar moje iskustvo.

les paul 06-01-2012 08:14 PM

Zamisli kad ti ka?u sve je super, ali nije to to.http://www.gixxer.com/forums/images/...leySuicide.gif

All times are GMT +1. The time now is 11:04 PM.