|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Molio bih vase preporuke za zvucnu karticu 2-In_2-Out do 800.eura.
Znaci interesuju me, pre svega, sto bolji konvertori, midi nije obavezan. Znam da je ova tema prezvakana odavno ali desavanja na ovom polju je tesko pratiti. U zadnjih 2-3.godine skoro da uopste nisam imao potrebu za vise od jednim mic-inputom i zato potenciram na sto bolje konvertore u klasi do 800.eura. Po mogucnosti (maltene obavezno) da je PCIe izbegavam FireWire i USB. Unapred hvala svima ! ! ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Imam je, sluzi me odlicno godinama. Ne znam da ju je ista prevazislo do sada...
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 19-12-2011 at 04:34 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Da, u pravu ste, nista je jos uvek nije prevazislo po kvalitetu ali veliki problem je sto je PCI, za neku godinu nece vise postojati PCI standard a i moja ploca trenutno ne poseduje isti. L22 je po ceni dosta ispod 800.eura (http://www.artistsystems.net/mex/art...t=153&art=5574 ) U igru ulazi i Lynx TWO-A koja je nesto preko 800.eura. Ali taj PCI ?!?!? Da li vi mozda imate neku informaciju kad ce brend Lynx izbaciti nesto u PCIe verziji ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
postoje PciE u PCI konverteri. Nisu bas prejeftini ali nisu ni skupi. Ubodete taj konverter u PciE slot i sa druge strane je PCI. Tako da ste mirni duze vremena.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Uglavnom... kada sam kupovao, L22 kostao je oko 750EUR, i jedva sam ga uvezao (distributeri nisu do tada culi za tu kartu)... sada je veoma povoljan i preporucujem ga... makar se napravio problem zbog PCI. Drajvere mu redovno apdejtuju, i trenutno uspesno radi na XP X64... sto u mom slucaju ne mora da znaci nista, jer meni radi, a ja nisam producent ![]() Ja i dalje uspesno odolevam "napretku" i imam RuDAW ONE godinu dana star, sa PCI slotom, zamolio sam Divinera da mi obezbedi takvu plocu (imao sam i drugih zahteva ali oni nemaju veze sa ovom temom ![]() Od vremena od kada su mi govorili da PCI vise nece postojati, proslo je bar pet godina, i taj slot i dalje postoji, teze je naci plocu, odnosno nema je u svakoj samoposluzi, ali mislim da se jos uvek moze naci. S obzirom na moj nacin koriscenja iste, meni se isplati cak i da nabavim polovan ispravan racunar samo da bi mi napajao i inicijalizovao L22. S obzirom da L22 ima i jos DODATNE digitalne interfejse (S/P DIF, AES/EBU), te se sve moze prerutirati kroz te interfejse na analogne na samoj karti. Treba imati u vidu da postoji puno kartica kojie cenom prevazilaze najskuplji PC racunar a kojih NEMA u PCIe, jer su starije... tako da je cela migracija na PCIe sporija nego sto bi tvorci PCIe mozda zeleli da bude. Svakako, Lynx L22 je, s obzirom na cenu, trenutno povoljnija varijanta (sa polovnim PC) umesto raznih eksternih (samo) DAC i ADC interfejsa sa AES3, i eventualno FW ili USB (Benchmark, Lavry, itd)... kad se preracuna. BTW, imaju dosta uspesan i posecen forum, pa mozes da procunjas, skoro da sam siguran da im je vec neko postavio slicno pitanje.
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 19-12-2011 at 12:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Jedna shwabska firma za koju sam cuo jos ranije radi opako dobre karte.
Marian digital audio electronics. Imaju i cene na svom sajtu. Model je "Seraph AD2" i izgleda super, a i cena je odlina! Imaju i taj model sa dodatnom oznakom "MWX", i vidim da ima dodatne midi konekcije itd... Pazi ovo:
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 19-12-2011 at 03:30 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
http://www.tehnoms.rs/matične-ploče-...ket-25945.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Po specifikacijama sa sajta deluje da su monstrumi, mada cisto sumnjam da se moze uporediti sa Lynx-om ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
PCI jos nije mrtav, cim ga ima i na najnovijim plocama... Jeste u opadanju i ima sve manje PCI slotova, ali dok se potpuno potisne sa trzista, proci ce jos neko vreme. BTW, ja bih pre uzeo ovaj Seraph 8 zbog vise analognih I/O, ali to ne treba u ovom slucaju...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 20-12-2011 at 12:58 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
čisto da spomenem i PCIe verziju RMEovog 9632, koji radi .. sve što treba da radi
![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zvucna karta_predlozi | Dissolved. | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 21-08-2011 06:42 PM |
zvucna-pitanje | masala | Computer Hardware | 3 | 30-04-2008 10:52 AM |
pcmcia zvucna | OFF | Computer Hardware | 4 | 24-06-2007 02:35 AM |