|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svim clanovima! Bavim se amaterski produkciojom muzike i resio sam da m-audio 2496 zvucnu zamenim za novu
![]() hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]() Last edited by Ngino; 20-08-2011 at 03:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
500 ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Hm, ok, to je solidna cifra mada za nesto sto bih ti odmah preporucio bi se morao jos mrvicu rassstegnuti a ako ne mozda Avid Mbox 3,
t.c. electronic Impact Twin ili M-AUDIO - ProFire 610 (sve variraju od 300 do 400 Evra i imaju sa po dva mikrofonska preampa, mozda je Mbox nesto skuplji ali je u tom cjenovnom rangu ) Ne znam koju muziku radis i koliko ti je potrebno kanala ali obavezno bih ti preporucio vise ulaza jer kad-tad ti zatrebaju a onda frka U tom slucaju M-AUDIO - ProFire 2626 ili PreSonus FireStudio (8 mikrof. preampa i obe su do 600 evra ali se isplati ili malo strpiti ili traziti neku povoljniju cijenu sto je lako moguce!) www.myspace.com/slikaiprilikamusika Last edited by Ngino; 20-08-2011 at 04:57 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Lepa svota novca
![]() Za elektroniku i uopste muziku kod koje nemas potrebe za vecim brojem ulaza bi preporucio: Digidesign M-Box 2 Pro (oko 500e je u Srbiji). Za onu sa vise ulaza/izlaza mozda RME Babyface. P.S.: T.C. Impact Twin sto rece Ngino jako dobra. P.P.S - Imas jos slicnih, a "svezih" diskusija na istu temu, pa prelistaj preko search. Pozz ![]()
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ka?i prvo zbog čega menja? staru kartu, ?ta bi da pobolj?a?, ?ta ti nedostaje, kako bi dobio neki konkretniji savet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Najozbiljnije ti savetujem (osim ako je potreba za vise ulaza) da NE menjas kartu! Pe'sto evra moze da pojaca mic ili preamp sekciju kojom se dobija mnogo vise!
Dakle, prodas staro (budzasto u odnosu na placeno, ali jbg, kriza je...) i dodas i kupis bolje... ...A obzirom na budzet, jedino sto ces dobiti u karti je psiholoski boost, ali ne i neki veci kvalitet...! Nista pametno osim nekog boljeg imena se nece destiti...! Samih pe'sto evra moze da kupi dobar mic, ili fin mic-pre...! Npr,GA-pre73 je svega 250 evra NOV, a ima i finih mikrofona za 300 i kusur, pa jos ako prodas nesto postojece, pa to dodas na onih pe'sto... ...sam racunaj, a 24/96 radi k'o sat. Bilo koji M-Box, osim odlicnog profi softvera ne nudi mnogo vise od 24/96 u kombinaciji sa npr GApre73... ...naprotiv! ![]()
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Ngino@ radim dnb i dubstep tako da mi nije potrebno mnogo ulaza
analog@ radi boljeg kvaliteta zvuka,lakseg rada u fl-u (da ne susti i da se ne baguje kad ukljucim vise plugina) ,a i ne mogu da ga instaliram na windows sedmici... Big Bockie@ mozda si u pravu,ali najvise me jebe sto ne mogu ni ovu da instaliram ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Elem, then baci pogled i na Roland UA-55 Quad-Capture USB kartica, pojavila se u Srbiji, a ja ozbiljno razmisljam o njoj kao USB prenosno resenje sa ok driverima za Win7 i koje ne kosta mnogo. Jos da odem i "probam je", pa bi mogao da javim utisak, ali tek za mesec dana se vracam u BG. Nadjoh je i na official sajtu: http://www.rolandus.com/products/pro...6&ParentId=104 Pozz ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Mozda greshim, ali tebe izgleda vishe muche softverski problemi kao i sam rachunar
nego sami zahtev (potreba) da imash bolju karticu... koliko vidim iz tvog zadnjeg posta... Koji komp imash? Shta je problem sa instalacijom win7? Shto ne moze 2496 da radi na win7? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zvucna USB/Fireware? | Filip_ | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 04-12-2010 08:23 PM |
Zvucna izolacija | stormwatch | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 09-12-2009 10:06 AM |
zvucna-pitanje | masala | Computer Hardware | 3 | 30-04-2008 10:52 AM |