|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Evo ovako, već danima se patim da napravim ovakav sound, ali nema ?anse.
![]() Ovo nije ni iz daleka onako kako ja čujem gitaru, ali mi treba za jedan projekat koji radim i ne mogu da provalim ?ta je. ![]() Sigurno je Stratocaster, ali to je sve ?to znam. ?ta god da mu uradim, koji god polo?aj magneta, pojačalo, Eleven, SansAmp, Guitar Rig, ma kakvi. ![]() Ima li iko predstavu ?ta je ovo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
SuperModerator
|
![]()
mora da se salis
![]() pa ovo je kafana sound ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Moze biti bilo koja gitara single coil.. mozda kroz POD s malo korusa.
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Znao sam da će odgovor biti jednostavan, hehe...
![]() Ma ja sam i mislio da je to ne?to jednostavno kao npr. direkt u buđavi Dynacord, ali ne mogu da dobijem ovo, nema ?anse, da li previ?e komplikujem, ne znam. ![]() Ovo je neki ?anjika i to je studijski snimak, pa sam pomislio da mogu to da simuliram, nije valjda da su Dynacord nosili na snimanje. ![]() Hajde ako je neko raspolo?en da se čujemo telefonom, treba mi par tonova sa ovakvom bojom, da mi po?alje na mail, a ja ću to da platim uredno... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Yamaha sc1200 ima prekidače za flipovanje faze na svakom magnetu. U jednoj od trinaest kombinacija dobije se upravo ovakav ton (čisto DI, bridge+srednji magneti).
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 30-11-2011 at 05:41 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#8 |
SuperModerator
|
![]()
Ma nisu nosili dynacord, samo zabodes u bilo koji DI i cao. Ako nema DI input na karti, ondak u astal
![]() @znak Sumnjam da je u pitanju yamaha. Nisam naleteo ni na jednu koja svira slicno Stratu (mozda nesto blizu, ali ne bas...) pogotovo ova sa fotke- ima hot rail magnete, a po ovom snimku dajem glavu da je single coil classic. Znaci Strat model Fendera ili Squiera (ne bi me cudilo da je ovo drugo ![]() Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
I u nedostatku Dynacorda koristili su Tom Scholz Rockman kao vremensku mašinu. Ustvari - može bilo koji delay sa HP i LP filterom. Ludilo od estetike, ali jasan stav. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 01-12-2011 at 03:55 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
U stvari, nema ?anse da bilo ko pogodi koja je gitara u pitanju. Mo?da su stvarno humbuckeri, mo?da je i unplugged (polu)akustična gitara. Na kraju mo?e da se ispostavi i da je to snimak sa Gibsona SG na kojem su jednostavno ekvilajzerom skinuti srednji tonovi.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|