![]() |
Rig?
1 Attachment(s)
Evo ovako, već danima se patim da napravim ovakav sound, ali nema ?anse. :banghead:
Ovo nije ni iz daleka onako kako ja čujem gitaru, ali mi treba za jedan projekat koji radim i ne mogu da provalim ?ta je. :confused: Sigurno je Stratocaster, ali to je sve ?to znam. ?ta god da mu uradim, koji god polo?aj magneta, pojačalo, Eleven, SansAmp, Guitar Rig, ma kakvi. :banghead: Ima li iko predstavu ?ta je ovo? |
Re: Rig?
mora da se salis :)
pa ovo je kafana sound :) iliti Stratocaster neck pickup (kec ili dvojka na magnetu) direkt u astal. nista pojacalo, samo DI-rekt. i malo delay shator varijanta (pozeljno dynacord, 55-ti preset) i cao |
Moze biti bilo koja gitara single coil.. mozda kroz POD s malo korusa.
|
Znao sam da će odgovor biti jednostavan, hehe... :)
Ma ja sam i mislio da je to ne?to jednostavno kao npr. direkt u buđavi Dynacord, ali ne mogu da dobijem ovo, nema ?anse, da li previ?e komplikujem, ne znam. :) Ovo je neki ?anjika i to je studijski snimak, pa sam pomislio da mogu to da simuliram, nije valjda da su Dynacord nosili na snimanje. ;) Hajde ako je neko raspolo?en da se čujemo telefonom, treba mi par tonova sa ovakvom bojom, da mi po?alje na mail, a ja ću to da platim uredno... :) |
1 Attachment(s)
Yamaha sc1200 ima prekidače za flipovanje faze na svakom magnetu. U jednoj od trinaest kombinacija dobije se upravo ovakav ton (čisto DI, bridge+srednji magneti).
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Ma nisu nosili dynacord, samo zabodes u bilo koji DI i cao. Ako nema DI input na karti, ondak u astal :)
@znak Sumnjam da je u pitanju yamaha. Nisam naleteo ni na jednu koja svira slicno Stratu (mozda nesto blizu, ali ne bas...) pogotovo ova sa fotke- ima hot rail magnete, a po ovom snimku dajem glavu da je single coil classic. Znaci Strat model Fendera ili Squiera (ne bi me cudilo da je ovo drugo :) ) Pozz |
Quote:
I u nedostatku Dynacorda koristili su Tom Scholz Rockman kao vremensku mašinu. Ustvari - može bilo koji delay sa HP i LP filterom. Ludilo od estetike, ali jasan stav. Pozdrav, Vasa |
Quote:
U stvari, nema ?anse da bilo ko pogodi koja je gitara u pitanju. Mo?da su stvarno humbuckeri, mo?da je i unplugged (polu)akustična gitara. Na kraju mo?e da se ispostavi i da je to snimak sa Gibsona SG na kojem su jednostavno ekvilajzerom skinuti srednji tonovi. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:23 PM. |