Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Rig? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39792)

kravadinka 30-11-2011 04:27 PM

Rig?

1 Attachment(s)
Evo ovako, već danima se patim da napravim ovakav sound, ali nema ?anse. :banghead:
Ovo nije ni iz daleka onako kako ja čujem gitaru, ali mi treba za jedan projekat koji radim i ne mogu da provalim ?ta je. :confused:

Sigurno je Stratocaster, ali to je sve ?to znam. ?ta god da mu uradim, koji god polo?aj magneta, pojačalo, Eleven, SansAmp, Guitar Rig, ma kakvi. :banghead:

Ima li iko predstavu ?ta je ovo?

Bitch 30-11-2011 04:38 PM

Re: Rig?

mora da se salis :)

pa ovo je kafana sound :) iliti Stratocaster neck pickup (kec ili dvojka na magnetu) direkt u astal. nista pojacalo, samo DI-rekt. i malo delay shator varijanta (pozeljno dynacord, 55-ti preset) i cao

stigma 30-11-2011 04:48 PM

Moze biti bilo koja gitara single coil.. mozda kroz POD s malo korusa.

kravadinka 30-11-2011 05:10 PM

Znao sam da će odgovor biti jednostavan, hehe... :)

Ma ja sam i mislio da je to ne?to jednostavno kao npr. direkt u buđavi Dynacord, ali ne mogu da dobijem ovo, nema ?anse, da li previ?e komplikujem, ne znam. :)

Ovo je neki ?anjika i to je studijski snimak, pa sam pomislio da mogu to da simuliram, nije valjda da su Dynacord nosili na snimanje. ;)

Hajde ako je neko raspolo?en da se čujemo telefonom, treba mi par tonova sa ovakvom bojom, da mi po?alje na mail, a ja ću to da platim uredno... :)

Znak 30-11-2011 05:36 PM

1 Attachment(s)
Yamaha sc1200 ima prekidače za flipovanje faze na svakom magnetu. U jednoj od trinaest kombinacija dobije se upravo ovakav ton (čisto DI, bridge+srednji magneti).

awacs 30-11-2011 06:13 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 317432)
Sigurno je Stratocaster, ali to je sve ?to znam. ?ta god da mu uradim, koji god polo?aj magneta, pojačalo, Eleven, SansAmp, Guitar Rig, ma kakvi. :banghead:

Probaj recimo da svira? tog Stratocastera najmek?om trzalicom koju ima?.

Pozdrav,

Vasa

Bitch 01-12-2011 02:54 PM

Ma nisu nosili dynacord, samo zabodes u bilo koji DI i cao. Ako nema DI input na karti, ondak u astal :)

@znak

Sumnjam da je u pitanju yamaha. Nisam naleteo ni na jednu koja svira slicno Stratu (mozda nesto blizu, ali ne bas...) pogotovo ova sa fotke- ima hot rail magnete, a po ovom snimku dajem glavu da je single coil classic. Znaci Strat model Fendera ili Squiera (ne bi me cudilo da je ovo drugo :) )

Pozz

awacs 01-12-2011 03:34 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 317476)
dajem glavu da je single coil classic. Znaci Strat model Fendera ili Squiera (ne bi me cudilo da je ovo drugo :) )

Ma naravno, klasični single coil. Nego, kad sam pomenuo trzalicu, par puta sam snimao neke HC narodnjake koji su za ovakve egzibicije koristili najtanje Dunlop trzalice, tako da se tranzijent dodatno naglasi, a da se "telo" zvuka još manje pobudi. Pošto ovo mora da se "mlati", a da se žica ipak ne premoduliše.

I u nedostatku Dynacorda koristili su Tom Scholz Rockman kao vremensku mašinu. Ustvari - može bilo koji delay sa HP i LP filterom. Ludilo od estetike, ali jasan stav.

Pozdrav,

Vasa

Znak 01-12-2011 03:57 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 317476)
Sumnjam da je u pitanju yamaha. Nisam naleteo ni na jednu koja svira slicno Stratu (mozda nesto blizu, ali ne bas...) pogotovo ova sa fotke- ima hot rail magnete, a po ovom snimku dajem glavu da je single coil classic. Znaci Strat model Fendera ili Squiera (ne bi me cudilo da je ovo drugo :) )

Pozz

Nisu to hotrail magneti (verovatno misli? na one uske humbuckere). Ovo su obični single magneti, samo ?to imaju tu ?inu umesto tačaka.

U stvari, nema ?anse da bilo ko pogodi koja je gitara u pitanju. Mo?da su stvarno humbuckeri, mo?da je i unplugged (polu)akustična gitara. Na kraju mo?e da se ispostavi i da je to snimak sa Gibsona SG na kojem su jednostavno ekvilajzerom skinuti srednji tonovi.

Bitch 01-12-2011 04:21 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 317483)

U stvari, nema ?anse da bilo ko pogodi koja je gitara u pitanju. Mo?da su stvarno humbuckeri, mo?da je i unplugged (polu)akustična gitara. Na kraju mo?e da se ispostavi i da je to snimak sa Gibsona SG na kojem su jednostavno ekvilajzerom skinuti srednji tonovi.

ovako ne zvuci humbucker. izvini, ali tako je :) neko cuje, neko ne.

All times are GMT +1. The time now is 02:23 PM.