Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-09-2011, 11:50 AM   #1
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Default Kućni bioskop

Molio bih za savet po pitanju nabavke "kućnog bioskopa" (oko 200 eur). Zvuk mi je u celoj priči najbitiniji. U obzir dolaze stereo, 2.1 ili 5.1 verzije. Zanima me koji je brend najbolji u ovoj oblasti.
Old 30-09-2011, 08:35 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Kućni bioskop

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Molio bih za savet po pitanju nabavke "kućnog bioskopa" (oko 200 eur). Zvuk mi je u celoj priči najbitiniji. U obzir dolaze stereo, 2.1 ili 5.1 verzije. Zanima me koji je brend najbolji u ovoj oblasti.
?200 ???
He he ..za te pare nemoze nista da se kupi sto valja. Inace, o cemu pricamo..celom sistemu () ili pojedinacnim komponentama - av 5.1 receiver / amp..5.1 zvucnicima..?
Na cemu ce da gledas? Nemoj samo da kazes na "PC-u" ...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2011, 11:18 PM   #3
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Dobar thread za nas video manijake. Mozemo ovde stavljati slike nasih setup-ova i recimo cene komponenti...

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2011, 07:04 AM   #4
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
?200 ???
He he ..za te pare nemoze nista da se kupi sto valja. Inace, o cemu pricamo..celom sistemu () ili pojedinacnim komponentama - av 5.1 receiver / amp..5.1 zvucnicima..?
Na cemu ce da gledas? Nemoj samo da kazes na "PC-u" ...
Dobijam na poklon uređaj u tom cenovnom rangu, s tim ?to mogu da odaberem model. Po?to nisam profesionalni gledač filmova (dapače, retko imam vremena za to), a naročito me nervira savremeni dizajn zvuka u filmskoj industriji, gde svako zatvaranje vrata zvuči kao atomski s leva, a dobovanje ki?e je otprilike kao stampedo par hiljada grla zaobadane stoke, nemam potrebu za nekim ekstra mega giga kućnim bioskopom. Za slu?anje muzike imam druge uređaje, a ovaj će mi biti zanimljiv kao jo? jedna referenca za preslu?avanje mikseva, po?to veliki broj ljudi koristi upravo zvučnike te klase. Dakle, tra?im all in one DVD player i ozvučenje.
Old 01-10-2011, 08:02 AM   #5
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

pa ja bi ti savetovao da ti dodas jos €100-200 i kupus nesto bolje.
Ja sam drugu predlozio da uzme Pioneer BCS-414 3D Blu-ray/DVD 5.1 Home Cinema System (koji je kostao nesto oko ?600, a sad ima da se nadje i za ?300.. On je dugo trazio takav neki sistem i kad je video (i cuo) sta se dobije za te pare - odmah je pazario. I prezadovoljan je.
Svira i muziku preko njega, nije mrmot, kapira malo oko zvuka (bio je muzicki novinar dugo) ali nije studio freak i ne pali se na tehnikalije...

Za €200 ima samo neke minijaturne varijante...

Ja inace, par puta godisnje instaliram nekome AV sistem, ali je sve mnogo, mnogo, mnogo skuplje....mnogo...

Ovaj Pioneer izgleda ovako...(mega)
Attached Images

Old 01-10-2011, 08:13 AM   #6
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Hvala za savet. Nisam razmisljao o Pioneeru, ovde kod nas su u ponudi uglavnom Sony, LG, Samsung...
Old 01-10-2011, 09:48 AM   #7
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

ma svi prave "kucne bioskop varijante"..
ima i Samsung SAMSUNG HT-D455 5.1Ch DVD Home Cinema System za ?200, ali ja bi radije uzeo nesto sto je malo vise "chunky" i sto je prestalo da se poizvodi pa mu je sad cena manja.
Ti sistemi se menjaju svake godine i sve su jeftinije...ovde je pravilo da uvek uzmes nesto od prosle godine jer cene padaju 50-60% posle 12 meseci a kvalitet se ne menja (pogotovo u tom rangu, do ?500)
Old 01-10-2011, 09:56 AM   #8
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Kolika ti je ta prostorija?

Pozdrav,

Vasa
Old 01-10-2011, 10:05 AM   #9
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Kolika ti je ta prostorija?

Pozdrav,

Vasa
"Dnevni boravak" otprilike 6 x 6 m u stambenoj zgradi (znači neko ?e?će pojačavanje ne dolazi u obzir).
Old 01-10-2011, 10:39 AM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
"Dnevni boravak" otprilike 6 x 6 m u stambenoj zgradi (znači neko ?e?će pojačavanje ne dolazi u obzir).
?ta ga znam, ja sam seljak pa bih uzeo neki LG sa USB ulazom (čisto da ne bih razvlačio kablove, rezao RW diskove za probu i tako to). Ne?to cenim da su LG, SONY i Samsung ustvari isti đavo sa različitim natpisima, osim ?to je ista klasa SONY uređaja ne?to skuplja zbog imena.

Pre četiri-pet godina sam kupovao CRT televizor i u prodavnici gledam jedan pored drugog HYUNDAI i SONY aparate. Identične sprave, identična slika, zvuk, identični korisnički meniji, osim ?to je Sony ko?tao 23.500, a Hyundai 19.000

Pozdrav,

Vasa

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules