Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Kućni bioskop (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=39168)

Znak 30-09-2011 11:50 AM

Kućni bioskop

Molio bih za savet po pitanju nabavke "kućnog bioskopa" (oko 200 eur). Zvuk mi je u celoj priči najbitiniji. U obzir dolaze stereo, 2.1 ili 5.1 verzije. Zanima me koji je brend najbolji u ovoj oblasti.

DaBear 30-09-2011 08:35 PM

Re: Kućni bioskop

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 313528)
Molio bih za savet po pitanju nabavke "kućnog bioskopa" (oko 200 eur). Zvuk mi je u celoj priči najbitiniji. U obzir dolaze stereo, 2.1 ili 5.1 verzije. Zanima me koji je brend najbolji u ovoj oblasti.

?200 ??? :shock::shock::confused::confused:
He he ..za te pare nemoze nista da se kupi sto valja. Inace, o cemu pricamo..celom sistemu (:confused:) ili pojedinacnim komponentama - av 5.1 receiver / amp..5.1 zvucnicima..?
Na cemu ce da gledas? Nemoj samo da kazes na "PC-u" ...

sRce 30-09-2011 11:18 PM

Dobar thread za nas video manijake. Mozemo ovde stavljati slike nasih setup-ova i recimo cene komponenti...

Znak 01-10-2011 07:04 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 313560)
?200 ??? :shock::shock::confused::confused:
He he ..za te pare nemoze nista da se kupi sto valja. Inace, o cemu pricamo..celom sistemu (:confused:) ili pojedinacnim komponentama - av 5.1 receiver / amp..5.1 zvucnicima..?
Na cemu ce da gledas? Nemoj samo da kazes na "PC-u" ...

Dobijam na poklon uređaj u tom cenovnom rangu, s tim ?to mogu da odaberem model. Po?to nisam profesionalni gledač filmova (dapače, retko imam vremena za to), a naročito me nervira savremeni dizajn zvuka u filmskoj industriji, gde svako zatvaranje vrata zvuči kao atomski s leva, a dobovanje ki?e je otprilike kao stampedo par hiljada grla zaobadane stoke, nemam potrebu za nekim ekstra mega giga kućnim bioskopom. Za slu?anje muzike imam druge uređaje, a ovaj će mi biti zanimljiv kao jo? jedna referenca za preslu?avanje mikseva, po?to veliki broj ljudi koristi upravo zvučnike te klase. Dakle, tra?im all in one DVD player i ozvučenje.

DaBear 01-10-2011 08:02 AM

1 Attachment(s)
pa ja bi ti savetovao da ti dodas jos €100-200 i kupus nesto bolje.
Ja sam drugu predlozio da uzme Pioneer BCS-414 3D Blu-ray/DVD 5.1 Home Cinema System (koji je kostao nesto oko ?600, a sad ima da se nadje i za ?300.. On je dugo trazio takav neki sistem i kad je video (i cuo) sta se dobije za te pare - odmah je pazario. I prezadovoljan je.
Svira i muziku preko njega, nije mrmot, kapira malo oko zvuka (bio je muzicki novinar dugo) ali nije studio freak i ne pali se na tehnikalije...

Za €200 ima samo neke minijaturne varijante...

Ja inace, par puta godisnje instaliram nekome AV sistem, ali je sve mnogo, mnogo, mnogo skuplje....mnogo...:ups:

Ovaj Pioneer izgleda ovako...(mega)

Znak 01-10-2011 08:13 AM

Hvala za savet. Nisam razmisljao o Pioneeru, ovde kod nas su u ponudi uglavnom Sony, LG, Samsung...

DaBear 01-10-2011 09:48 AM

ma svi prave "kucne bioskop varijante"..
ima i Samsung SAMSUNG HT-D455 5.1Ch DVD Home Cinema System za ?200, ali ja bi radije uzeo nesto sto je malo vise "chunky" i sto je prestalo da se poizvodi pa mu je sad cena manja.
Ti sistemi se menjaju svake godine i sve su jeftinije...ovde je pravilo da uvek uzmes nesto od prosle godine jer cene padaju 50-60% posle 12 meseci a kvalitet se ne menja (pogotovo u tom rangu, do ?500)

awacs 01-10-2011 09:56 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 313528)

Kolika ti je ta prostorija?

Pozdrav,

Vasa

Znak 01-10-2011 10:05 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 313593)
Kolika ti je ta prostorija?

Pozdrav,

Vasa

"Dnevni boravak" otprilike 6 x 6 m u stambenoj zgradi (znači neko ?e?će pojačavanje ne dolazi u obzir).

awacs 01-10-2011 10:39 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 313594)
"Dnevni boravak" otprilike 6 x 6 m u stambenoj zgradi (znači neko ?e?će pojačavanje ne dolazi u obzir).

?ta ga znam, ja sam seljak pa bih uzeo neki LG sa USB ulazom (čisto da ne bih razvlačio kablove, rezao RW diskove za probu i tako to). Ne?to cenim da su LG, SONY i Samsung ustvari isti đavo sa različitim natpisima, osim ?to je ista klasa SONY uređaja ne?to skuplja zbog imena.

Pre četiri-pet godina sam kupovao CRT televizor i u prodavnici gledam jedan pored drugog HYUNDAI i SONY aparate. Identične sprave, identična slika, zvuk, identični korisnički meniji, osim ?to je Sony ko?tao 23.500, a Hyundai 19.000 :)

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 07:59 PM.