Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-05-2011, 12:06 AM   #1
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Default Zasto ljudi na Rumskom ne odgovaraju uvek na pitanja?

Ja ne znam sta se desava sa ljudima ovde. Sve mi nekako deluje kao da svi cuvaju to znanje sto imaju i daju bas male smernice ljudima kojima treba pomoc. Znam da nisam jedini koji ovo misli em sto sam citao postove sa ovakvom pricom em sto sam cuo od ljudi da imaju lose misljenje o rumskog bas zbog ovoga (. Ne mogu reci da nisam naucio neke stvari sa rumskog i da mi nisu ljudi pomogli ali u vecini slucajeva je sprdacina povodom tog pitanja ili je u fazonu prica " ma mali nisi ti za ovo" i " ako sam se ja mucio sam, mozes i ti ".
Steta je ne iskoristiti pun potencijal ovih ljudi na rumskog koje su koliko-toliko neke face i znaju dati dobre smernice i objasnjenja KAD HOCE !!

Moderator: prebaceno kao offtopic iz threada sa informativnim naslovom: "Moze li realno?"

Last edited by boggy; 16-05-2011 at 03:10 PM.
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2011, 12:24 AM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Moze li realno?

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
Ja ne znam sta se desava sa ljudima ovde. Sve mi nekako deluje kao da svi cuvaju to znanje sto imaju i daju bas male smernice ljudima kojima treba pomoc. Znam da nisam jedini koji ovo misli em sto sam citao postove sa ovakvom pricom em sto sam cuo od ljudi da imaju lose misljenje o rumskog bas zbog ovoga (. Ne mogu reci da nisam naucio neke stvari sa rumskog i da mi nisu ljudi pomogli ali u vecini slucajeva je sprdacina povodom tog pitanja ili je u fazonu prica " ma mali nisi ti za ovo" i " ako sam se ja mucio sam, mozes i ti ".
Steta je ne iskoristiti pun potencijal ovih ljudi na rumskog koje su koliko-toliko neke face i znaju dati dobre smernice i objasnjenja KAD HOCE !!
Kome je steta?

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 16-05-2011 at 01:21 AM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2011, 07:51 AM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post

Ama gde???
Ali stvarno mislim da nije tako. Mozda nesto ima, ali to je uglavnom kad dodje neko i kaze npr :
"Cao, imam Ficu od 750 cc. Kako je to ici 800 na sat??"
Pa ljudi odgovore: " Pa cool je, ali , polako, ima jos dosta do tada, moras nauciti da upravljas prvo na 30 na sat, pa onda promeniti par bolida, pa aviona pa onda..."

A ima dosta ljudi koji stvarno iskreno shvataju pocetnike i kada nekome "skratis" put, upravo ga ostetis za znanje koje je trebalo usput da nauci...! NIKAD nisam video post is koga se naslucuje da neko nesto vrlo dobro zna i namerno nece da kaze! Ko zeli javi se, ko ne zeli ~ ne zeli i kraj price. Pa nije samo ova bransa takva! Sta sad da upadne mladi lekar u OR i pira za neke stvari matore profane, pa normalno da ce ga odjebati...!

Drugo, JAKO puno ljudi postavlja IMBECILNA i LENJA pitanja koja sa dve reci mogu da se otkriju ODMAH na Google ili wikipediji ili slicno, zato sto ih MRZI i hoce ODMAH neke stvari. Tu sam i sam vrrrrlo štur ili se i ne javim.

Last edited by Bockie; 16-05-2011 at 10:58 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2011, 10:26 AM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
.........NIKAD nisam video post is koga se naslucuje da neko nesto vrlo dobro zna i namerno nece da kaze! ........
"Program change u kontaktu"
I to je retkost, a na kraju je odgovoreno.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 16-05-2011, 10:43 AM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Dobro, ovo ipak lici vise na neku Krawadinovu zaye6ancju sa cika Off-etom, ali je ipak covek sve lepo objasnio...!

Old 16-05-2011, 11:03 AM   #6
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Dobro, ovo ipak lici vise na neku Krawadinovu zaye6ancju sa cika Off-etom, ali je ipak covek sve lepo objasnio...!
Ali za neupucenog citaoca, i po OFF-ovom ponasanju, mogu da zakljucim da je "dramska" pauza od tri sata bila "sala" samo za inicijatora iste. Super smo se zabavili.

Svejedno,... ovo je najbolji primer koji se moze naci na Rumskom a da se uklapa u profil koji si zadao. Pri tom je (veoma) redak. Ako neko nesto ne zeli da napise, onda obicno to ni ne radi, odnosno, ne javlja se, te nema izivljavanja opisane vrste.

Prozivati one koji znaju i cute, da to ne treba da rade i da treba da dele svoje znanje i sakom i kapom, zarad nekog nedefinisanog i maglovitog "opsteg dobra" .... mislim da nece uroditi plodom, jer nema nikakve motivacije.

Solidna motivacija za odgovor moze biti ako se IZ PITANJA moze zakljuciti da onaj koji pita vec vredno radi sam, uspeva da nadje odgovore na "glupa i vec cesto postavljana pitanja" i ima vec neke dobre rezultate, neki ljudi ce pomoci u tom slucaju, jer ima nade da ta pomoc kod nekoga mozda nekad "procveta".

Opet, treba imati postovanja i prema onima koji nece napisati odgovor iako ga znaju, makar ga "pekli i sekli"... jer smo ipak civilizovana zajednica,... pobogu. To sto neko zna, je njegova investicija, vlasnistvo, bogatstvo. Taj nema nikakvu OBAVEZU da to deli sa ostalima, jedino moze dobrovoljno... a prisila i prozivka nije dobar nacin.

Pri tom, treba imati u vidu da postoji eksplozija "producenata" u celom svetu, i da je realno "izvrsioca" i izvrsioca puno, a posla malo, tako da ako se nekome NE "pomogne" da udje u ovu delatnost, i ako se NE ohrabruje, to mu mozda i pomogne u zivotu da potrazi drugi put koji ce mu barem biti finansijski isplativiji, a to NIJE steta ni za koga. Najveca steta je slupati 10, 15, 20, godina u promasenu investiciju, nevolja je sto se to ne vidi dok ne bude prekasno.

pozdrav

bogi

Old 16-05-2011, 11:10 AM   #7
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Pa dobro, ali i ako se nadje po koji ovakav primer, bezveze je izvlaciti iz toga pravilo...

Old 16-05-2011, 11:15 AM   #8
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Pa dobro, ali i ako se nadje po koji ovakav primer, bezveze je izvlaciti iz toga pravilo...
Kakvo pravilo? Samo sam dao primer da ima takvog ponasanja, i da je retko... nikakvo pravilo nisam izvlacio. Hteo sam da kazem da ugljesa nema razloga da proziva sve koji nesto znaju na Rumskom, jer "nece" da pomazu onima koji ne znaju. Upravo je suprotno, jer... cak i kada nekoga obeshrabruju, nije iz lose namere....

pozdrav

bogi

Old 16-05-2011, 12:15 PM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ma ne kazem za tebe cika Boggy...

Old 16-05-2011, 12:39 PM   #10
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Ali za neupucenog citaoca, i po OFF-ovom ponasanju, mogu da zakljucim da je "dramska" pauza od tri sata bila "sala" samo za inicijatora iste. Super smo se zabavili.

Svejedno,... ovo je najbolji primer koji se moze naci na Rumskom a da se uklapa u profil koji si zadao. Pri tom je (veoma) redak. Ako neko nesto ne zeli da napise, onda obicno to ni ne radi, odnosno, ne javlja se, te nema izivljavanja opisane vrste.

Prozivati one koji znaju i cute, da to ne treba da rade i da treba da dele svoje znanje i sakom i kapom, zarad nekog nedefinisanog i maglovitog "opsteg dobra" .... mislim da nece uroditi plodom, jer nema nikakve motivacije.

Solidna motivacija za odgovor moze biti ako se IZ PITANJA moze zakljuciti da onaj koji pita vec vredno radi sam, uspeva da nadje odgovore na "glupa i vec cesto postavljana pitanja" i ima vec neke dobre rezultate, neki ljudi ce pomoci u tom slucaju, jer ima nade da ta pomoc kod nekoga mozda nekad "procveta".

Opet, treba imati postovanja i prema onima koji nece napisati odgovor iako ga znaju, makar ga "pekli i sekli"... jer smo ipak civilizovana zajednica,... pobogu. To sto neko zna, je njegova investicija, vlasnistvo, bogatstvo. Taj nema nikakvu OBAVEZU da to deli sa ostalima, jedino moze dobrovoljno... a prisila i prozivka nije dobar nacin.

Pri tom, treba imati u vidu da postoji eksplozija "producenata" u celom svetu, i da je realno "izvrsioca" i izvrsioca puno, a posla malo, tako da ako se nekome NE "pomogne" da udje u ovu delatnost, i ako se NE ohrabruje, to mu mozda i pomogne u zivotu da potrazi drugi put koji ce mu barem biti finansijski isplativiji, a to NIJE steta ni za koga. Najveca steta je slupati 10, 15, 20, godina u promasenu investiciju, nevolja je sto se to ne vidi dok ne bude prekasno.

pozdrav

bogi
Da, otprilike, to bi bilo tako nekako.
Ali ima jos nesto. Sta je osnovni razlog cutanja nekih (i ljutnje na njihovo cutanje drugih), ajde, da ja formulisem (naprimer) takvo "jedno pitanje"(malo karikirano, cisto sustine radi)!
Ortakov band je napustio bubnjar, pa sam ja odlucio da ucim da sviram bubanj. Kako da naucim do srede da sviram bubanj, da ortaku ne propadne svirka?
Otprilike ovako izgleda poveci broj pitanja (ne samo ovde, na netu generalno).

Sustinski, bilo ko moze da nabavi kuvar svih mogucih kuhinja sveta, svi ti recepti su tacni.
Nema tu nikakve vojne tajne. I opet imamo ljude koji kuvaj fenomenalno, do onih koji kuvaju katastrofalno.
Oni koji kuvaju fenomenalno koriste iste recepte i veoma ih je mali broj.
Pa sad' sta je tu je!

Last edited by LACKY; 16-05-2011 at 12:54 PM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules