|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
mozda sam locirao problem, ali ne znam da ga objasnim.
elem, posedujem nov macbook pro i novu m-audio profire 610 karticu. desava mi se u toku rada, odjednom nestane audio out. provalio sam da kad u kontrol panelu kartice promenim sample rate na npr. 48khz, pa vratim na 44, zvuk se pojavi. da stvar bude ludja, napajanje za kompjuter mi je uboden u shteker koji je izgleda na istoj fazi na kojoj je i svetlo za klonju, tako da kad god neko upali svetlo ili ugasi, meni nestane zvuk i onda moram da chachkam sample rate kao sto sam objasnio. kad komp radi samo na bateriju, to se ne desava. da li je ups resenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I ja kako sam kupio interface sa FW konekcijom slicna stvar mi se desava. Imam studijske monitore koji mi idu preko nekog stabilizatora struje, i koristim ga samo za njih. E sta se desava: dok interface i drugi par monitora rade. Iskljucim prvo na prekidace jedan pa drugi monitor, pa zatim taj stabilizator (koji nema nikakve veze sa audio interface-om) i sta se desi-skuca mi drajver od muzicke-interface-a, tj. izgubi se out. Samo sto i njen prozor ne moze da se otvori pa ne mogu menjati ni sample rate niti sta drugo, vec moram restartovati racunar i onda sve radi ok. Isto mi se desava i kada iskljucim klavijaturu, kartica tj zvuk se izgubi-tj skuca drajver. Moram da napomenem da mi i taj audioi interface ide u struju, preko power kondicionera-stabilizatora(drugog), ali dzaba. Ranije sam imao USB 2.0 audio interface i nikada, ni jednom nisam imao problema slicnih ovim, cak ni kada iskljucujem klavijaturu (jer je i ona povezana sa kompom putem usb) a kamoli struju koja nema cak nikakve veze sa interfaceom..mislim da je nesto u vezi sa FW...ali sta... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
i jel ima nekog rešenja za ovo? Mrav je ovaj dao skoro 2k eura za jabučara i kartu i ne radi mu stabilno, a treba mu za koncertne nastupe...
koja je uopšte alternativa ovoj karti sada? Šta je u tom nekom cenovnom rangu do 500e, da ima minimum 2x stereo out, a da RADI stabilno sa MacBook-om?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
RME Babyface
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
da li je moguce da ova moja kombinacija ne radi kako treba ili je mozda kvar u pitanju? ipak je to mnogo love za tu vrstu petljancije
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
RME ovaj nije FW
http://www.facebook.com/ArthurLoa http://www.facebook.com/note.php?not...68263589864927 Last edited by Arthur; 22-03-2011 at 02:37 AM. Reason: pogreši čovek |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Sve u svemu, taj FW je cudljiva zverka...
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
rec iz usta, htedoh spomenuti moto, oni se lep slazu sa jabukama, uzgred @mrav, probaj da upalis interface pre ili u istom trenutku u kome palis laptop. Glupo, ali nekad ima veze. A u klonju stavi baterijsko osvetljenje.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
externi FW800 disk.. dovoljno brz za stream-anje sound libraries ? (macbook pro) | clusterchord | Computer Hardware | 7 | 23-12-2010 07:49 AM |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |